Všechno jste nám ukradli, křičela jedna skupinka

Zrovna když jsem si z okna dneska bafal, šly proti sobě dvě skupinky. - "Všechno jste nám ukradli," prudce řvala jedna osoba, až se mi naježilo ucho. Ne že bych byl zvědavý na to, co se bude dít dále, ale upřímný skupinový pohovor z očí do očí každého potěší. Zvláště když to není o něm, a je doma... Situace gradovala už těsně po třinácté hodině! - "Kdo to všecko ukradl? My? To vy ste to ukradli!" - "My, éj, to vy!"

Pozor! Nepřítel naslouchá!

Vypadalo to na pěkný souboj, zvláště když mezi "sousedy" nebyla žádná zábrana, třeba taková jako na Baníku mezi kotly... Skupinky se nebezpečně přibližovaly k sobě! - "Já nekradu!" - "A já kradu?" - "A kaj sú ty teplaky a kalhotky z balkóna?"

Ano, není nad porozumění a společné soužití, zvláště když máte pouze jednu verandu se šňůrami pro deset bytů... Je teplé jaro, a sušit se musí... Obě skupinky Romek se nakonec rozešly smírně a bez boje s tím, že si nakonec navzájem ukážou tepláky i spodní prádlo. A rozloučily se hlasitými vzájemnými soudružskými pozdravy "Běž do píp--če!!!"...

P.S.: Ale protože musím být vyvážený, tak ještě něco nakonec: - Pan Novák jde okolo kolonie, kde zrovna Romové sázejí brambory a jinou zeleninu na zahrádkách. A tak jim říká: "Tak co, pánové? Sázíte, sázíte?" - "Joj pan Novák, sazíme! Ale čo vám je po tom?" - "Mně nic. Ale měli byste těch brambor a zeleniny vysázet co nejvíce, aby vám taky něco zbylo..."

 

Autor: Ivo Přeček | středa 2.4.2014 16:23 | karma článku: 16,48 | přečteno: 1059x