U mně ten Ježíšek letos zase nevydělá

Ne že bych byl Skot nebo Semita, jsem Čech, Čech, Čech, a rád bych dával, ale když na to nemám, tak i děti a vnuci budou muset zaplakat pod stromečkem nad tou mou nicotou.

Přímo od Boha...Repro: autor

Vem chlup z dlaně, když je tam akorát někdy po umytí pytlíku... Z důchodu 9083 Kč toho moc nekoupím... A to jsem pracoval 42 roků, a vzorně státu platil! Doktorům, u nichž jsem byl naposled před patnácti léty s chřipkou, již umřelým důchodcům a nezaměstnaným, aby se měli lépe, státu, abych živil naše společné potentáty ... Každý je strůjcem svého štěstí!

Když se tak koukám z okna, jak lidé tahají nadité tašky od Ježíška, tak je mi smutno. Tu i tam zaslzím, když sousedům přivezou novou ledničku či plazmu přes půl bytu. Nezávidím! Tím, že utrácí peníze, pomáhají i mi k tomu, abych měl potom někdy větší důchod. Protože kdyby sousedé na Ježíška také neměli, tak by to bylo už úplně v háji...

Jednu výhodu však mám. Nejsem zadlužený, a všechny bankéře, spořitelníky a exekutory mám na háku! Kadím na stát, tak jako on nyní na mně, když jsem mu pomáhal svými penězi skoro až do teď. Žiju v blahobytu z ruky do huby, od nicoty k nicotě. A také apeluji na vás, ostatní, nezadlužujte se jenom proto, abyste jednou za rok udělali někomu radost, a státu zvláště!

Dobře se utrácí, když to je "teď zadarmo". Až vám potom oblepí exekutor všechno doma i s barákem, tak se budete divit i ušima! Státu vůbec nevěřím! Prožil jsem toho hodně, a stále tvrdím, že lépe už nebude, že lépe už bylo!

(To všechno výše popsané neplatí pro politiky, restituenty, "nabalenky" z kupónové privatizace, milenky bohatých, výherce a majitele Sazky, a další zloděje, kteří se ženou do vlády a parlamentu, aby jejich vánoce za rok byly ještě veselejší...)

Moje milé děti, vnuci i vnučky. Letos nedostanete od Ježíška Přečka nic. Ale až dospějete do důchodu, bude to ještě horší... Já už tu bohudík nebudu! Tak se starejte sami o sebe už teď, i se všemi pilíři našeho státu! Tisíce lidí nezachránila po převratu 89 ke kapitalismu ani "sociální síť". Ta současná, kapitalistická, má oka ještě větší!  A tak vám přeji jenom to, abyste jí nepropadli, a aby vám i potom, o vánocích, někdo povídal pohádku o šťastném království pod vedoucí úlohou nás všech...   

 

Autor: Ivo Přeček | středa 4.12.2013 16:38 | karma článku: 17,71 | přečteno: 732x