Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Třeba vy jste opravdu tápal. Já měl tedy ve 14 průzračně jasno...

0 0
možnosti
PP

P79e64t28r 95P69á67l97k18a

1. 3. 2014 21:23

s blogem nesouhlas, podle mě naprostá většina lidí má ve 14 letech o své sexuální orientaci jasno.

Pokud jde o paní Janečkovou, rozhovor ve čtvrteční MF četl a sebevražda malýho kluka je pochopitelně pro rodinu obrovská tragédie. Samozřejmě, že to v rámci té rodiny lze svádět na nedostatečně tolerantní okolí, když jim to pomůže (pokud ale není u nás okolí k homoexualitě dost tolerantní, pak bych rád věděl, kde na světě teda je?), ale myslím, že jsou ještě 2 další varianty - selhání nejbližšího okolí nebo té tragédii vůbec nemohlo být zabráněno (na to bych v tomto případě tipoval).

Pokud se kněž skutečně zachoval, jako popisuje paní Janečková, bylo to stejně pitomé, jako její následná reakce. O církvi to ovšem nevypovídá vůbec nic.

1 0
možnosti
MB

Najväčší mýtus, ktorý o homosexualite je, že je to buď vrodené alebo že je to na doživotie. Ani jedno, ani druhé. Posledné výskumy neurológov a psychológov ukazujú na to, že orientácia na rovnaké pohlavie u ľudí (u zvierrat je to inéä je daná skôr absenciou rodiča příslušného pohlavia vo výchove dieťaťa. Z tohoto dôvodu je toľko kňazov homosexuálne orientovaných, pretože už hľadanie Boha je len v prenesenom význame hľadanie otca, podobne jako u žien je lesbická orientácia len hľadaním vlastnej matky. Tam by som hľadal príčiny. A tým pádom aj tvrdenie, že už v 14 rokoch viem, že som na doživotie gay, je čirý nezmysel.

1 2
možnosti
Foto

Pane Mariane, můžete sem hodit nějaké odkazy těch nejnovějších výzkumů? Hledání Boha je hledání otce ???Dávám si otázky, zda je něco víc, nad námi, něco co nás vede, hledám odpovědi na smysl života a vztah s mámou i tátou mám výborný a můj Bůh je bezpohlavní ... tak co, co tedy hledám já?

0 0
možnosti
KB

K69a40r84e77l 11B62o36č46e87k

28. 2. 2014 19:51

Pozná. Ve 14 letech je to už jisté, později může zjistit, že je dejme tomu bisexuál, ale ve 14 již bývá jasno. Trošku mě ale zarazilo, jak razantně média a pisálci píšou o tom, že homofobie byla na vině. Puberta samotná je tak složitý období...a  pokud o jeho orientaci nevěděla společnost, může za to společnost? Nemůžou za to rodiče? Vůbec? Jen se ptám...

6 0
možnosti
Foto

P22a65v12e28l 80P22e73c18h

28. 2. 2014 18:57

Že jsem gay jsem věděl od dvanácti, ve čtvrnácti jsem si to přiznal, a nikdy jsem neviděl ani známku, že by to mohlo být jinak. Pokud se v dospělosti někdo rozvede a "otočí" sexualitu, je to buď A. že v mládí se prostě homosexualita nesměla projevovat a bylo normální se oženit, ať už jste byl kdokoliv, nebo B. chtěl dítě. Znám několik lidí, žen i mužů, kteří byli ženatí/vdané a pak se rozvedli a vždy to bylo z jednoho nebo druhého důvodu. A všichni přiznali, že už během manželství měli milence svého pohlaví.

Takže utopie je, když si většina myslí, že chápe menšinu. Nechápe, nemůže, takže nevytvářejte teorie a prostě menšině věřte, když vám říká, jak to je.

6 0
možnosti
Foto

P66a24v89e55l 10P71e45c81h

28. 2. 2014 18:58

A mimochodem ten odstavec, jak jste se v mládí díval po ostatních, končící větou, jak své vnuky a vnučky rozmazlujete, zní hodně úchylně a pedofilně. Zamyslete se nad tím.

1 0
možnosti
MK

K tomu obvinění, že za to může katolická církev a jedincům co si přihřívají v diskusi polívčičku. 

V nauce katolické církve není nic co by odsuzovalo homosexuály. Církev se staví proti registrovanému partnerství, stejně jako proti sňatkům osob stejného pohlaví. Ano, to je pravda. Protože dle nauky se nejedná o přirozený svazek. 

Církev odsuzuje homosexuální chování, ano, je tomu tak. Ale také nabízí těmto lidem pomoc v jejich situaci. 

Ono je snadné si kopnout do církve, je to moderní a má to vždy úspěch.Ale jaké jsou skutečné příčiny? Jen se komentuje to, co řekla paní Ester Janečková, ale proč se tedy už neřekne, že ve věková skupina jako její synovec je nejvíce ohrožena sebevraždami a většina těch sebevražd vyplývá z problémů vzniklých již v rodině a to u lidí, kteří trpí citovým strádáním, ať domnělým, či skutečným. A většina sebevrahů v tomto věku jsou heterosexuální jedinci. Za ty také může církev?

4 5
možnosti
JN

J52o89s77e60f 98N29o65v55a78k

28. 2. 2014 18:12

homoideologie je politika, proto budou utocit na cirkev, mimochodem je trapne, za na katoliky nemaji nic nez protezovanou svoji vlastni sexualni uchylku.

1 2
možnosti
MT

Pardon pane Přečku, jste hlupák. Opravdu tohle konstatování používám nerad, ale ve Vašem případě jsem musel.

Jeden z mých nejlepšíchpřátel je gay. A mohu Vás ujistit, že to věděl již v té době. Je to něco s čím se prostě musíte naučit žít. A vybírat si fakt nemůžete.

6 1
možnosti
BM

No, ono tu může být indivinduální. Existují přece jak výluční  gay a také tzv.podobojí....

2 1
možnosti
MK

Ester Janečková by se měla jít sama léčit a vyřešit si svojí minulost a dětství a ne každého obviňovat.

6 2
možnosti
Foto

Já nevím jak vy, ale já jsem svou sexuální orientaci znal asi tak od 6ti let.  Dovedu si představit, že gay jí může znát také.   K sexuální orientaci nemůžete nikoho vychovávat, protože ta je daná fyziologickými procesy těla.

8 1
možnosti
KB

K17a36r45e92l 45B70o34č53e92k

28. 2. 2014 19:53

Jistě. Ale bývají i případy, kdy se člověk přeorientuje kvůli zážitkům, výchově, pobytu ve vězení atd. Neříkám, že je to hora procent, ale člověk se může přeorientovat.

2 1
možnosti