Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebuďte zlý, ona je přece slavná česká hvězda, co by si český svět počal, kdyby zůstala doma? Zapomnělo by se na ni a to se přece nedělá. A tak šup alou rychle do práce, dítě vrazíme chůvě a do ruky mu dáme láhev. Druhé dítě za svobodna, každé dítě jiný tatínek, práce na prvním místě. Zatímco západním ženám připadá česká mateřská jako utopie a mnohé by rády daly hodně za aspoň rok mateřské, české ženy se opičí po západu a utíkají do práce a přenechávají péči o jejich děti jiným. Ono je to snažší pracovat než se věnovat naplno dítěti. Lucie Borhyová je jenom další rádobyhvězda, která se bojí dát rodinu na první místo. Netuší, že doma nahraditelná není, zatímco v práci ano.

1 1
možnosti
TN

... zajděte si třeba do lesa.

Svět není jen TV Nova.

1 0
možnosti
Foto

Nevím jestli je moderní matka.......ale za sebe říkám, že jsem moderný šroub. Aspoň podle toho, jak makám.;-)

Ať si holka vybere sama, život už jí ukáže, jestli se rozhodla dobře či ne.

2 0
možnosti
Foto

A co děti? Není tohleto názorná ukázka toho, jak mimčo odložit "na hlídání" Babovřeskám kvůli obličeji na TV? - Dobré maminy jsou s miminy 24 hodin denně!

1 1
možnosti
Foto

No nevím, já už raději nikde v zahraničí nezmiňuji jak dlouho trvá česká mateřská. Mají vás pak totiž za naprosté lenochy a neschopy. Za normální se naopak považuje pracovat až do 9. měsíce a pak  buď 12 týdnů neplaceného volna (USA), nebo 6. týdnů placeného (Kalifornie) nebo 1 rok s 50% platem (Kanada) ale i tam se již pomalu vracejí do práce před jeho uplynutím.  Prostě si to umí zorganizovat. Nevšimla jsem si, že by ty děti trpěli nějakou ujmou, spíš naopak se jim pak doma velmi věnují a děti se těší do školky za kamarády. 

Jinak nejnižším legálním věkem pro práci je zde 12 let, a není nic neobvyklého že již tak staré děti přispívají do rodinného rozpočtu, za hotové pracují i dříve(složení dřeva, nákupy sousedům)  brzy se pak osamostatní, takže se nekoná žádný mamáhotel.R^

V ČR naopak vidím spoustu lidí, kteří jdou na plnou mateřskou, i když si to finančně nemůžou dovolit, však on už se stát postará, jen aby zas nezačal vyplácet v náhodné dny. Jinak jsem teď poznala několik dětí, které po čtyřech letech užívání mateřské doma, jsou na hranici zaostalosti, matky je totiž rády od jednoho roku odkládali na pár hodin denně před televizi, aby už neotravovali. Knížky či hračky  doposud neviděli, zato mají matky na cigárka a nové kérky.  Některým pak příjde normální být pak ještě pár let bez práce, však kam spěchat , stát jim  zapomněl říct, že mateřská není dovolená, tak si to chtějí vynahradit. 8-o

2 0
možnosti
Foto

S matkou jsem byla doma 3 roky. 1) Nic si z toho nepamatuji. 2) Nemám dobrý vztah s matkou. 3) Pracuji od 14. 4) V 27 vlastním 2 nemovitosti bez hypotéky, a účty platím rok dopředu. 5) Na mateřské se chystám strávit max. rok 6) Mám 2 na dálku adoptované děti. . 7) Známí a přátele z ČR mě naprosto nechápou. ;-D

0 0
možnosti
MK

M26i84l29a56n 35K46e48s59l

29. 9. 2014 17:01

Moderní matka = svobodná žena s dvěma malými dětmi,která v nejkratším možném čase po porodu spěchá do zaměstnání.Proč ne,zvláště když každé dítko má extra otce.Vždyť také za raného komunismu běhaly mámy z práce domů kojit potomky.Proč to neobnovit.Velkým výdobytkem socialismu bylo prodlužování mateřské dovolené.Jsem vděčen mámě,že nebyla moderní.

2 0
možnosti
JS

jinde normální věc a nemusí jít o celebritu..

4 0
možnosti
MC

Co Čech to učitel. Být , ale objektivní již dokáže být jen učitel na vaší straně.

0 0
možnosti
KT

No on ty děti taky musí někdo živit. Navíc v mnoha oborech platí bohužel to bolševické "Kdo chvíli stál, už stojí opodál."

5 0
možnosti
VH

Aha. A proč tedy ten problém neventilujete trochu obecněji. Máte dojem, že paní Borhyová je jedinou matkou, která jde krátce po porodu pracovat?

2 0
možnosti
Foto

Pro pana Hrubého: Já jsem to ventiloval - "normální" maminky si váží svých dětí 24 hodin denně, zvláště když je to 3. měsíční mimčo, a chtějí s ním být co nejdéle doma v klídku, aby si jeho první "kroky do života" vychutnaly co nejvíce. - A jinak: Jaká je matka, taková bude i Katka! Ale to se pozná až později...

2 5
možnosti
Foto

Trochu mi uniká, proč máte potřebu to řešit, nicméně kladete si otázku, zda je Michal Hrdlička špatný otec, když od své tříměsíční dcery Lindy odchází do práce? (Tedy za předpokladu, že natolik vidíte do jejich rodiny, že víte, jestli LB kojí nebo ne…) 

Jinak řečeno - svoji rodinu ať si každý řeší sám. Já jsem viděla rodinu horolezce, kde otec měl v batohu ani ne roční dítě a lezl s ním na nějakou šílenou skálu - mačky, skoby, vítr. To mimino vypadalo dost znuděně, dost pravděpodobně by mu v kočáru na trávníku před domem bylo líp - ale je to asi jen jejich věc, ne? JS

3 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem ostravský důchodce, berte mě proto s rezervou... Vážím si každého vašeho názoru, a v diskuzích zásadně nemažu! Upozornění váženým čtenářům: NIKDY JSEM NEBYL V ŽÁDNÉ POLITICKÉ STRANĚ!