Kumar nechce mezi Romy?

Kumar Vishwanathan je romský aktivista, který má své sídlo v centru Ostravy, v obecní bytové jednotce, a to v místě, kde se dlouhodobě připravuje významná revitalizace. Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz se proto rozhodl, tak jako i v jiných případech, využít byt pro bytové účely.

Proto vstřícně nabídl panu řediteli a jeho organizaci jiné, nebytové prostory kousek od centra Ostravy v lokalitě Přívoz, v Dobrovského ulici. ÚMOb byl podle místostarosty Dalibora Mouky přesvědčen o tom, že to uvítá, protože pak by měl kancelář přímo v problematické oblasti, tak jako například obdobná příspěvková organizace Jekhetane.

Romský aktivista však nabídku městského obvodu bez udání důvodu odmítl. Údajně prý čeká odpověď na dopis, ve kterém vysvětluje důvody, proč on a jeho organizace musí být v centru Ostravy. Mimo jiné prý kvůli přijímání domácích a zahraničních návštěv.

Závěrem se místostarosta Úmob Moravská Ostrava a Přívoz Dalibor Mouka veřejně ptá:  Kde jinde by mělo sídlit sdružení, řešící problematiku sociálně slabých, než tam, kde se tento problém vyskytuje? Nebo si snad někdo myslí, že občané v sociální nouzi si budou kupovat jízdenky, aby mohli dojíždět hromadnou dopravou do centra města?

(Zdroj: časopis Ostravak III/2012, perex foto: Lukáš Houdek)

Autor: Ivo Přeček | neděle 7.10.2012 14:52 | karma článku: 39,25 | přečteno: 3168x