Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J40a74n 80J38a65n86u39š36k67a

26. 4. 2020 18:04

1984 je ale uz minulost

0 0
možnosti
PC
Foto

Připadá mě, že jste toho Orwella nepochopil. Myslím tím tu větu Válka je mír, svoboda je otroctví. Hned mě naskočilo, v této souvislosti ještě jedno heslo z románu 1984 - Nevědomost je síla. Ano nevědomost dává mnoha lidem víru, že svět může fungovat tak, jak si ho představují.

0 0
možnosti
SB

Pokud byste měl pravdu, je to hrozné i z jedné další stránky věci:

Jak je notoricky známé, tak každé hraní na varovnou strunu se otupí, jestliže je děláno neodůvodněně. Když si na nevolnost stěžuje někdo, kdo to nikdy nedělá, bereme to jinak, než když si na ni stěžuje známý hypochondr. Přitom nikde není psáno, že ten hypochondr po devatenácti neoprávněných stížnostech nemůže napodvacáté doopravdy onemocnět.

Nebo rovněž si pamatujeme, že při plavání nemáme žertem volat o pomoc, protože po pěti takových planých voláních o pomoc tomu lidé přestanou věnovat pozornost, už si automaticky myslí, že je to zase jen žertem a poté neposkytnou pomoc někomu, kdo se skutečně topí, takže to může skončit tragickým úmrtím.

Též známe případ toho pasáčka, který třikrát volal, že stádo ovcí napadli vlci. Poprvé přiběhli všichni lidé z vesnice, podruhé už jen polovina, potřetí jen jeden nebo dva a počtvrté už nikdo, ale právě počtvrté to byla pravda a vlci pasáčka roztrhali.

Jestliže tohle je jen nějaké divadlo, v pozadí kterého je něco jiného, co my nevíme, tak to může mít i ten tragický následek, že za pět let může skutečně něco zmutovat to nějaké velice nebezpečné formy nebo se nějaká forma viru může uvolnit z tajících ledovců, kde je zuvězněna, není aktivní, ale je schopna se uvolnit, a lidé si budou říkat: "To známe, to je jako v tom dvacátém roce s tím koronavirem!"

A než se přesvědčí, že to je tentokrát je to první virová liga a nikoli nějaký okresní přebor, a než se začnou účinně chránit, může být pět milionů zbytečně zemřelých lidí.

0 0
možnosti
IP

I73v93o 31P22l23a83č51e12k

25. 4. 2020 9:17

Pane Řezníku, 1. netvrdím, že jsem prodělal Covid, jde jen o to, že nikdo ke mě nechodil ve skafandru, nikdo se nebál virózy. 2. viróza je vždy potenciálně nebezpečná, protože nikdy nevíme jaká mutace viru vás "přepadne"

3. testování není tak jednoduché. Jsem z jihlavska, takže nemám trvalý pobyt na žádném z testovacích míst.

4. jsou rychlotesty smysluplné? Viz. spousta článků zabývajících se tímto testováním.

5.Nešlo to ani "protekčně" odběrem žilní krve na infekčním v Jihlavě (žena je zdravotní sestra)

6. Je to naprosto nepodstatné, spíš jsem se zamýšlel proč se tohle všechno děje. Všechny argumentace jsou typu: "V Nev Yorku vás pochválí.... V Itálii je apokalypsa. A já se ptám, viděli jste to na vlastní oči? Mluvili jste s někým, komu vymřely rodiny? Ano, umírá se na následky viróz, a vždy se na ně umíralo a umírat bude. Ale tady je strašlivá síla médií, která určují co máme vnímat. To tak bylo ale vždycky.

5 0
možnosti
Foto

Nejrespektovanějších českých lékařů, kardiolog Jan Pirk, poté, co ve zdraví přežil nakažení „smrtícím koronavirem“, přišel do Českého rozhlasu Dvojka říct moderátorce Tereze Kostkové a všem posluchačům, že je to prachobyčejná chřipka. Řekl : "V hotelu v Rakousku, kde jsme bydleli, to dostali prakticky všichni. Já přece nebudu kázat vodu a pít víno. Tvrdil jsem od začátku, že to je nová chřipka, která se tu objevila, a u většiny lidí kromě té rizikové skupiny to prostě proběhne jako chřipka,“ řekl Jan Pirk. „Původně se říkalo, že rizikovou skupinou jsou senioři nad 65 let, ale jak vidíte, jsem příkladem toho, že se na to nemusí umřít. Ukazuje se, že rizikovou skupinou jsou obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Ale ta skupina je mnohem menší než senioři."

3 0
možnosti
Foto

Profesor Klaus Püschel je známý německý patolog a soudní lékař. Jako jeden z mála měl se svým týmem možnost pitvat oběti “údajné epidemie koronaviru” v Hamburku (k 16.4.2020 bylo v Hamburgu 3953 nakažených koronavirem a 80 osob na něj údajně zemřelo). Podle jeho závěrů v rozhovorech pro německý tisk a televizi, ani jeden z pitvaných zemřelých v Hamburku nezemřel na následky virového onemocnění COVID 19! Všichni zemřelí trpěli již před tím nějakou závažnou chronickou chorobou. mezi nejčastější patřila rakovina (zhoubná nádorová onemocnění), chronické dýchací potíže, onemocnění srdce a oběhového systému, diabetes/cukrovka, často se jednalo o silné kuřáky a obézní jedince. Většinou se navíc jednalo o staré lidi s věkovým průměrem 75 let. U několika málo případů mladších ročníků, např. muže 46 let pitva prokázala, že trpěli závažným chronickým onemocněním, jen o něm nevěděli. Ti lidé by podle něj zemřeli stejně i bez koronaviru.Ale prof. Puschel není jediný odvážný lékař v Německu, který říká nahlas nepříjemnou pravdu. Dalšími jsou třeba Dr. B. Schiffmann (Youtube mu hned smazala profil), nebo Dr. Wodarg, či. prof. dr. S. Bhakdi, prof. dr. Hockertz a někteří další. Vždy se ale jedná o známé odborníky z oboru mikrobiologie, epidemiologie atd.Podle výše uvedených lékařů se jedná pouze o vyvolávání paniky, která nemá reálný základ. Medii vyděšení lidé pak berou některé nemocnice útokem ačkoliv trpí pouze banálními respiračními potížemi. Onen koronavirus tu byl přece vždy a koronavirů je skoro 100. Fakta ale nikoho prý nezajímají. Začíná se potvrzovat, že se jedná o uměle vyvolanou krizi globálních “elit”. Na jejím provádění se musí účastnit bohužel všechny země.

5 0
možnosti
AT

Přijměte ode mě, úplného hlupáka, názor, že ne všechno, co se někomu hodí, je způsobeno tím, kdo z toho má prospěch.

0 0
možnosti
Foto

Proč hlupáka. Váš náhled rozhodně není hloupým, spíše naopak;-)

0 0
možnosti
ZB

Mě se moc líbí, že každy druhý měl koronavirus ještě v době, kdy ve Wuchanské laboratoři ani neinfikovali toho netopýra. A stejné je to s celou uvahou. O jeho neškodnosti bych zajel povyprávět do Londýna nebo NY. Tam to určitě ocení. Ale co už. Hloupost vždy udávala trend, takže karma vás čeká veliká.

0 0
možnosti
Foto

Mohu být trochu osobně návodný: Nechal jste dodatečně testovat na ten Cowid?

0 0
možnosti
Foto

Copak Orwell. Ten byl již dávno a dávno překonán. Budoucnost ,,vyřešil", možná, i Simak ve své knize, ,,Když ještě žili lidé";-)

1 0
možnosti
LC

S dovolením si "přicmrdnu" i já, citátem Orwellova současníka:

Není žádný důvod, proč by se měla nová totalita podobat té staré. Vládnutí pomocí násilí, popravčích čet, uměle vyvolávaného hladomoru, hromadným vězněním a hromadnými deportacemi je nejen nelidské; je to prokazatelně neefektivní a v době pokročilých technologií je neefektivita hříchem proti Duchu svatému. Skutečně efektivní totalitní stát bude takový, v němž všemocná výkonná moc politických šéfů a jejich armáda manažerů bude ovládat lid, který nebude nutno donucovat, protože bude své zotročení milovat. Aby ji miloval, to bude úkolem, jako je tomu už dnes v totalitních státech, ministerstva propagandy, vydavatelů novin a učitelů. Aldous Huxley 1946

6 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1928x
Jsem "obyčejným" člověkem, stejně jako všichni okolo, který ve svých 38 letech okusil život ve třech regionech naší vlasti.

Seznam rubrik