Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a30n 96J50o40š77t

1. 1. 2013 19:45

Máte naprostou pravdu, jenže zemské zřízení bylo trnem v oku už centralistickým komunistům ,kteří ho zrušili a zavedly ty dnešní kraje, a Praha se ani dnes rozhodně nevzdá své nadvlády a vpodstatě protektorátem nad zemí Moravskoslezskou ! No a Slováci se zemského uspořádání velmi báli z důvodu, že by to odvedlo pozornost od jejich (poněkud hysterické) emancipace, takže vpodstatě konfederaci švýcarského typu (a návrat k historickému normálu) svorně pohřbili Češi a Slováci a radši ČSR rozdělili. Nejvíc to rozdělení odskákali Moravané a Slezané, kteří oficiálně dnes (stejně jako jejich země) neexistují !!!

2 1
možnosti

Pekny clanok a precital som ho skutocne dosledne.

Pozerate sa na veci emocionalne. Skutocne, z emocneho hladiska mate 100% pravdu, ze rozdelenie bolo zbytocne, ved mame k sebe tak blizko, takmer kazda rodina ma v sebe ci uz cesku alebo slovensku krv,...a ked uz nie rodinne zvazky, tak nas urcite spajaju priatelstva..atd.

Lenze to rozdelenie ma aj ine dovody a to su tie ekonomicke. Ved to poznate tie prupovidky o "penezotokoch", neustale prupovidky o tom,  kto na koho doplacal...?

Nie ste dnes sradi a zaroven hrdi na to, ze uz nemusite na Slovakov "doplacat", nie ste hrdi na to, ze uz nemate "kouli na noze", nie ste hrdi na to, ze celemu svetu mozete ukazat, co to znamena ""zlate ceske ruce"...? Mozno sa Vam to zda margialne, ale viete si vobec predstavit,  ako neprijemne sa citili Slovaci, ked boli v spolocnom state neustale obvinovani z parazitizmu, bolo im neustale vyhadzovane na oci, ako na nich udajne Cesi doplacaju ? Kazdy zijete v rodinnom prostredi a skuste si predstavit, ze Vam Vasi rodicia, surodenci atd. neustale pripominaju, ako na Vas doplacali, umoznili Vam studovat a to napriek tomu, ze dnes uz do rodinneho rozpoctu prispievate mozno aj viacej ako rodicia a svoje udajne dlhy ste uz mnohokrat splatili..?

Rozdelenie bolo to najspravnejsie riesenie, ake mohli nasi predstavitelia spravit. Mozno, ze to nedopadlo tak, ako si niekto predstavoval, ale my sme urcite radi a hrdi, ze mame, aj ked maly, ale nas vlastny stat.

Prajem Vam vsetko dobre...!

1 1
možnosti
Foto

já jsem sice dřív byl proti rozdělení, ale dnes kdy je volný pohyb prakticky po celé Evropě jsem spokojen. Když přijedu na Slovensko, tak si mě tam jako turisty váží a ne jako dřív, když na mě čuměli jako na zas...tého Čehůna na kterého Slovensko doplácí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1928x
Jsem "obyčejným" člověkem, stejně jako všichni okolo, který ve svých 38 letech okusil život ve třech regionech naší vlasti.

Seznam rubrik