Diskuse

ODS a školné

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Když mi napíšete název strany která po volbách na 100% splnila své sliby tak Vám slibuji že tu stranu budu volit;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak jistě že žádná. Nejlepší výmluva je "nebylo to prosaditelné v rámci koalice". To, co se však v článku snažím zdůraznit je, že ODS se často snaží před volbami cílenými lživými tvrzeními přilákat i voliče ze středu a levé části politického spektra, přitom teď mají ten krásný billboard "#volím_pravici".

0 0
možnosti
AK

Školné je velmi problematická věc.

Jakmile se jednou zavede, nikdo neví kde skončí.

V roce 1998 je v Británii zavedl Tony Blair ve výší GBP 1.000,-

V loňském roce už činilo GBP 9.000,-...

To rozhodně neodpovídá míře inflace a už vůbec ne tempu růstu průměrné mzdy.

To riziko bude u nás jistě stejné - že jakmile se to jednou prosadí, budou si s tím další vlády počínat stejně. V Rakousku ho zase k 1.1. zrušili a to činilo pouze 1/7průměrné měsíční rakouské mzdy.

1 0
možnosti
MC

Nelze opravdu věřit, ať již méně či více levicovým intelektuálům kterékoliv barvy cokoliv. Jde vždy jen o populismus, jehož důsledkem je nesvobodná regulace a s pravicovými hodnotami to tedy nemá nic společného. Protože je ovšem Česká společnost s velké části nesebevědomá budou tito šílenci vždy u moci. Ten, kdo je volí si je vědom tohoto faktu, ať již je pokrytcem či hlupákem. Pojďme je prosím zkusit konečně porazit. Pojďme ctít osobnosti, tvořivost a vytvářet hodnoty svobodně, ať i chudí bohatnou.

0 0
možnosti
TB

chudí mohou bohatnout ale musí na to mít, nejen škol či řemeslo. tak si vyznat mezi lidmi, umět s nimi "zacházet" a vyznat se v nich. A taky chtít něco udělat, abych se měl dobře, to každý neumí.Současný systém spíše učí lidi natahovat ruce. Tito lidé znájí svoje právo to ano, ale povinnosti jim jsou,jaksi,cizí. Znám kolem sebe hodně  lidí obojího ražení a proto vím, že pouze dlouhodobá práce přinese i to nějaké bohatství, nejen hmotné. Odpírání si volna či trpí rodina, člověk si hold musí vybrat sám. Myslíte, že by jste to dokázal taky? Z Vašeho článku mám spíše dojem, že patříte k zavistivcům,mohu se mýlit, co zavidí lidem co se někam dopracovali a něco z toho mají, než to co by měl každý udělat aby si žil slušně

0 1
možnosti
TB

já se Vám v zásadě nedivím, ale jsou strany ještě horší třeba např., neberte si to osobně pokud jste člen příslušné strany, naslibovat lidem minimální plat 12000Kč, je sice hezké, ale kdo jim ho dá to už příslušná strana neříká. pokud by jim je dal stát, anebo doplatil na příšnou výši, tak budiž ať to říkají. Ale ono jim to nedají, bude to jejich zaměstnavatel. A,aby dodržel zákon, jim ho sice dá, ale propustí jiné, aby tomu zbytku ty peníze vůbec mohl dát.

 Znám jednu firmu tady v okolí, zaměstnává hlavně lidi s částečným ID, vyplácí jim minimální mzdu a aby měl, majitel firmy na mandatorní výdaje musí měsíčně vydělat minimálně 300 000Kč. Aby jste věděl je to třídírna plastů, zaměstnává 22 lidi. Ročně si musí vydělat minimálně 4,5millonu na mandatorní výdaje + pronájem prostor. Pokud jim zvýší plat na 12000Kč, tak bude muset některé propustit.

2 1
možnosti
Foto

Šachy s minimální mzdou podle mě povedou k tomu, že zaměstnavatel bude oficiálně někoho zaměstnávat na částečný úvazek, i když zaměstnanec tam bude plnou pracovní dobu. U velkých firem by u nižších pozic měly pro zaměstnance plat vyjednávat odbory - je to jedna z jejich základních funkcí. U malých zaměstnavatelů už při svých platových požadavcích musí zaměstnanec vycházet z ekonomické reality.

Jsem levicový, nikdy jsem se tím netajil. U mě se to projevuje hlavně tím, že mým přáním je:

1. Aby každý mohl dosáhnout na co nejvyšší vzdělání, kterého je schopen dosáhnout, bude-li chtít (tedy bude-li ochoten tomu patřičnou snahu věnovat). Jediné, co má rozhodovat o tom, zda-li student daného vzdělání dosáhne je, jestli je schopen školu dané obtížnosti zvládnout. Nikoliv to, jestli je schopen za školu zaplatit (či je-li ochoten se kvůli studiu zadlužit).

2. Každý by měl mít přístup ke zdravotní péči na co nejvyšší dosažitelné úrovni (z hlediska medicínské vědy a ekonomické únosnosti). Byl bych nerad, kdyby lidé začali umírat na relativně banální onemocnění nebo například dobře léčitelné druhy rakoviny jenom proto, že si nemohli dovolit dostatečně dobré komerční zdravotní pojištění.

To jsou moje dvě základní východiska, ze kterých nejsem ochoten slevit. "Dárky" pro voliče ve stylu zvýšení minimální mzdy o polovinu (teď je tuším kolem 8000 - 9000Kč) mě příliš neoslovují. Právě příklad, který jste uvedl, považuji v těchto případech za problematický.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...