Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

S tématem a obsahem nezbývá, než souhlasit, i když s malou výjimkou:

Vista a Sedmy (možná že i Osmy, ale ty nepoužívám a ani používat nechci) nejsou stavěný na neustálý každodenní vypínání a zapínání, tyhle systémy jsou dělaný na uspávání nebo hibernaci (tedy mezinárodníma zkratkama stavy STR či STD). Po probuzení se s nima totiž dá IHNED fungovat a nemusí se čekat 5-10 minut jako po studeným startu a přihlášení. A fungovalo to i u XPček.

...

A jazyková výtka: je sakra rozdíl mezi slovesy "rozcházet se" a "rozchodit". V tý sekci o rozchozování ovladačů není záhodno psát o jejich rozcházení, to dělají dva lidi, co se přestali mít rádi. Každej musí uznat, že zápis "Na samostatnou kapitolu by pak bylo rozcházení ovladačů pro HW. Mám za sebou stovky hodin strávených rozcházením ovladačů pro grafické karty, scannery, tiskárny, zvukové karty atd." vypadá víc než komicky...

0 0
možnosti
DJ

D41a45n 75J74a81n

10. 4. 2014 15:16

Cíl MS byl splněn > zaplavili svět a všem tento systém vnutili.

Ve své podstatě na "začátku" mohli jít cestou Apple a systém by byl možná lépe rozvrstvenej a vše by běželo lépe ale to je kdyby.

Současnost je jasná. MS ovládl svět domácích PC i firemních v drtivé míře a z toho vyplývá že ačkoli na něj většina nadává stejně jde a koupí si ho znova.

Obchodní model splněn na 100% .

Třeba mobilní současnost s tím drobet zahýbá...

1 0
možnosti
OU
ZB

Připadá mi to jako antireklama Microsoftu. Autor článku má pravdu o funkcích OS MS, ale nějak nedává srovnání s tím dokonalým  OS. Takový systém není momentálně na trhu, a tak si každý může vybrat z funkčností podobných OS, z nichž žádný z nich není z kategorie OK.

0 0
možnosti
Foto

Rozdělil jsem to do dvou článků a v dalším (který jsem díky pravidlům blogu mohl zveřejnit až s hodinovým odstupem) jsem popsal, který systém mi vyhovuje a proč. Tím netvrdím, že ten co mi vyhovuje, je dokonalý - takový ani nejde vytvořit. Jsem si vědom i jeho nevýhod, ale pro mě jsou výrazně menší než ty u MS Windows.

0 0
možnosti

Nejvíc mě dokáže vytočit, když mi Widle napíšou, jako adminivi: "nemáte oprávnění, obrattě se na administrátora". ;-D;-€

2 0
možnosti
Foto

J22i48ř28í 24R75o44h71a68n

15. 2. 2014 14:39

Karma, krásně jste shrnul pointu jejich problémů. Hodně lidí kolem mě se mi smálo, když jsem utratil skoro 60 tisíc za počítač od Applu. Ale zatímco já jsem v pohodě, oni každou chvíli řeší ovladače, nastavení, proč nefunguje aktualizace....

Zrovna tenhle týden jsem se asi dvakrát musel na dálku připojit k jedné kamarádce a dát ji počítač do provozu, protože díky chybné automatické aktualizaci oprav jí přestaly fungovat některé programy (hlavně ty od Microsoftu: IE 11, SilverLight a pod).

Jsem taky programátor a nemůžu pochopit, proč nezkusí udělat revoluci: vykašlat se na zpětnou kompatibilitu programů, a naprogramovat zcela novou generaci operačního systému: rychlý, stabilní, snadný k používání a odolný proti virům. Vždyť v tom jejich současném zázraku není možná ani taková drobnost, jako mít v Office otevřeny dva soubory se stejným názvem najednou! A ten jejich zázrak jménem Správce úloh by taky konečně mohl mít možnost cokoli a kdykoli ukončit, a ne jako teď, že ten program to bere jen jako zdrořilý dotaz místo rozkazu. Zlatý sigkill na Unixu!

2 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...