Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HR

Pochybuji, že to funguje u každého telefonu (co kontrolní součet?). Navíc v případě Androidu musí mít povolen přístup pro ADB pro shell a jak píšete, tak musí mít i root. Takže aby se k němu dostal musí obejít zámek obrazovky nebo telefon resetovat do továrního nastavení. Navíc telefony nekradou nějací "experti" ale spíš fetky a jim podobní.

Zkrátka když má uživatel nainstalovaný nějaký základní program k vyhledání telefonu (možná by stačila i funkce Google Play) a rychle reaguje tak by měl telefon dostat zpátky a nějaký překupník se ke změně IMEI nikdy nedostane. I když je pravda, že by telefony měly být proti změně IMEI lépe chráněny, ale toho se dočkáme až snad s nějakou novou verzí.

0 0
možnosti
Foto

No ale právě vyresetovat mobil do továrního nastavení není takový problém a pak už si s ním můžete dělat v podstatě co chcete. Máte pravdu v tom, že to ale už musí udělat někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí a ne nějaký zlodějíček, který tomu vůbec nehoví. Na druhou stranu dají se nainstalovat i vyhledávací programy, které přežijí reset do továrního nastavení. Ale poté, co jsem jeden zkusil jsem byl rád, že se mi ho podařilo odinstalovat, a zatím jsem si na vyzkoušení dalšího podobného SW netroufl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...