Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až se Vám podaří dobloudit do Mšena, zajděte si do restaurace Zlatý lev na skvělou ďábelskou topinku a pivo jako křen. Pak to vezměte po modrý Hlovcem do Skramouše (uvidíte zrekonstruovanou Hloveckou studánku, na níž bylo jako na jediném zdroji vody dlouho celé Mšeno závislé - pro dnešního člověka neuvěřitelná představa), o kus dál můžete zespoda obdivovat vysoký železniční most, postavený ve stylu římských akvaduktů. Ze Skramouše můžete do Lobče (zámek a taky je tu pohřbený Eduard Štorch), z Lobče dál po modré do Nosálova (báječná hospůdka U nás, skvělá kuchyně). No a pak se můžete vrátit po silnici přes Libovici do Mšena a odjet vlakem a nebo pokračovat po modrý dál... není to nepovolená reklama? Ale nejsem Mšeňák ... ;-D

2 0
možnosti
Foto

Určitě to nepovolená reklama není. ;-) V Mšeně jsem v nějaké hospodě (na náměstí) byl, ale jméno si nepamatuju. Vařili tam dobře, jen mi tam jakožto antikuřákovi vadilo, že je kuřácká a nedalo se sedět někde na zahrádce - ale naštěstí jsme tam byli v době, kdy tam moc lidí nebylo. V okolí Mšena jsou také nádherné terény pro horské kolo. Třeba na začátek hned stoupání myslím že po zelené od bazénu je pro bajkera zajímavé. Kolem Hlovecké studánky jsem taky už musel jet, protože po té modré jsem jel až na Vrátenskou horu. Ale ať vzpomínám, jak vzpomínám, bohužel si nepamatuju, jak to tam vypadá. :-( Lobečský zámek si pamatuju, ale vevnitř jsem nebyl, jen jsem jel kolem. Příště si tedy musím trasu naplánovat tak, aby mi to vyšlo na oběd do Nosálova. ;-) Ze Mšena na Kokořínsko vyjíždím, když jedu z Prahy autem, ale tentokrát jsem chtěl vyzkoušet alternativu. A na cestě vlakem do Štětí je dobré, že je o dost rychlejší a jednodušší než do Mšena. Kokořínsko jsem pro sebe objevil teprve vloni, ale okouzlilo mě, takže se tam určitě budu občas vracet. :-)

0 0
možnosti

JJ je tam krásně, bydlím nedaleko :) A možná bude někdo vědět, jak je vyfocena brána, v jedné pohádce zde byl vchod do pekla...neví někdo v které???

1 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Vystudovaný učitel
Vývojář SW
Levicový liberál (dle výsledku dvou testů)
Amatérský sportovec
Ve starších diskuzích na iDnes mě najdete pod pseudonymem Mustrum Ridcully
Více ...