Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Z řad studentů bylo zahájeno v našem školství veřejné lynčování pedagogických sborů.

V našem školství nastala přímo otřesná situace, kdy byly překročeny veškeré hranice lidskosti, etiky a humánnosti. Kde je vzájemná lidská úcta, kde je úcta k starším, kde je úcta k ženám, a kde je respekt před " kantory " ?

PROLOG :

...je to celospolečenská časovaná puma, která právě explodovala.  Ředitel školy nenese za nic odpovědnost, naopak odstoupit nehodlá, protože by dal studentům návod, jak se zbavovat ředitelů, ministrně školství rozdává "happy" úsměvy na kamery, jako v amerických seriálech a rodiče těch "kreatur" konstatují, že toto opravdu už nebyla " klukovina ".  A po pražské průmyslovce se to hemží kriminalisty a inspektory...patrně přispěchali " pomáhat a chránit ".

 

Místo nastolení razantních opatření a exemplárních trestů, tak pouze samé výmluvy a samé... bla, bla, bla... 

Kdybych  byl morbidního ražení, tak bych použil výrazu, že mi ta nastalá situace připadá, jako komická. Ve vší úctě si to nedovolím, protože je to opravdu celospolečenský " průser ", kdy nám pomalu, ale jistě začínají diktovat svoje pravidla " bandičky dospívajících zrůdiček a kreatur ". Ale vše je v našich rukách, tedy v rukách " kantorů ", protože je to pouze o tom, nakolik povolí ty otěže, jak nastaví ty mantinely, které vytyčují prostor mezi žákem, či studentem a na druhé straně " kantorem". Dovolím si o tomto polemizovat, jelikož jsem jeden čas i já stával na tom  " stupínku ", shodou okolností se také jednalo o průmyslovku a k tomu ještě " učňák ". Takže toho " materiálu ", který má tendenci nejdříve zkoušet a pomalinku " namotávat " jsem měl nepřeberné množství. Je to vše o tom, kdo, co, a komu, povolí. Na začátku studia, to jsou všichni skleslí a všem koukají z kapes tzv. "vyplašenky". Potom, když se vzájemně poznají, tak zjistí, že jsou v kolektivu a tzv. " v davu " a zábrany velice rychle začínají opadávat. A tady je přesně ten moment, který když " kantor " včas nezaregistruje, tak to končí, jak to skončilo i na zmiňované pražské průmyslovce. A to, že v médiích " prolítne " informace, že se aktéři toho hnusného lynče a ponižování lidské důstojnosti usmířili kytičkou....to má být výsměch, nebo...?  To byl pouhý trapný pokus o diplomatický krok, jak zabránit tomu, aby přestalo " téct do bot ". Pokud se těm studentíkům povede prorazit tu pomyslnou bariéru, přesněji řečeno pokud ten dotyčný " kantor " to dovolí, tak už je všechno nenávratně ztraceno, to potom už není cesty zpět, a je to už jenom o tom, kdyby, kdyby, kdyby... To, že všichni ti, co by teď měli se postavit k celému problému čelem, tak se zmůžou pouze na jedno....JÁ NIC, JÁ MUZIKANT.... Pokud ředitel školy prohlásí, že nehodlá odstoupit, protože by ostatním studentů dal návod, jak se zbavovat ředitelů. Tak to je projev toho, že ten pan ředitel, který by měl být na škole autoritou, má sám plné kalhoty.

Teď jde o to zda je to ze strachu o " korýtko ", a nebo o svojí bezpečnost. Jestli někdo tvrdí, že 3.stupeň z chování a podmínečné vyloučení je trestem, exemplárním trestem, tak opak je pravdou. Ty " kreatury ", které jsou schopny prakticky všeho, tak si pouze řeknou...pcha,co to je trojka z mravu a podmínka... a jedeme dál. Jestliže pan ředitel nemá za tuto situaci odpovědnost, tak za co ji tedy má ? Za to jestli studenti mají přezůvky, jestli mají svačiny, ořezané tužky v penálech, a nebo jestli kuchařky ve školní jídelně nepřipálily guláš. Tato situace určitě nevznikla ze dne, na den, ale zhoršovala se postupně. Přeci ti " študenti " nezačali hned na začátku páchat ty největší a nejponižující zvěrstva, ale pomalinku přidávali...namotávali a namotávali....ale co potom dělal ve škole pedagogický sbor ? Co to je tam za kolektiv, co se týká kolegů ? To mají všichni na očích klapky, a nebo ze strachu mlčí ? To se nikdo, nikoho nedokázal zastat ?  Hlavně, ať nikdo netvrdí, že si nikdo ničeho nevšimnul. Ale všimnul, jenže kde není žalobce, tak není ani soudce. Je třeba objasnit co bylo důvodem netečnosti, liknavosti a lidské lhostejnosti. Strach z jejich " fotříků ", aby škola nepřišla o sponzoring, nebo...? V každém případě všechno stojí a padá s vedením školy, ve které toto zvěrstvo bylo pácháno. A pokud se k tomu všichni budou stavět, tak jak se staví, včetně té nejvyšší " kantorky ", ministrně školství, která rozdává na všechny světové strany pouze diplomatické úsměvy, tak je to pouze další tzv. " voda na mlejn ", těm nedospělým, a někdy ještě neplnoletým, hyenám, které právě teď vyčkávají a jsou ve střehu. A pokud zaregistrují, že prakticky postih toho, co se odehrávalo a odehrálo, je tzv. " nula ", tak se oklepou a budou pokračovat dál, přesně podle rčení : "... s jídlem roste chuť..." 
   Další obrovskou příčinou je to, že úplně vymizel vzájemný vztah mezi školou a rodiči. To čemu se dřív, někdy i  s ironickým přízvukem, říkalo SRPŠ ( sdružení rodičů a přátel školy ), tak je v nenávratnu. Teď si každá strana hájí svoje barvy, kdy ve výhodě je vždy rodič, protože ten jeho " poklad ", ten jejich " mazlík ", ten jejich " nebetyčný a nedotknutelný  potomek ", tak by nikdy nic takového nebyl schopen zrealizovat. Jenže realita je úplně někde jinde, jednak rodiče už svoje děti nevychovávají, ale zbavují se jich, za pomocí nejrůznějších hmotných statků, aby měli od nich klid a pokoj. A potom, když dojde k nějaké tragické a morbidní události, tak se diví, co jejich vlastní krev dokáže za zvěrstva. A s otevřenými ústy se zmůžou pouze na konstatování, že toto opravdu, už s klukovinou nemá nic společného. Opravdu duchaplné prohlášení, kdy na jeho konci je smrt. Ať už s tím vším souvisí, a nebo nesouvisí. To už projevy lítosti jsou pohým " hašením požáru ", aby následky a důsledky byly co nejmenší.
 

  Celý svět se řítí nezadržitelně k Apokalypse a Armagedonu. Je smutné, že tak se děje i u nás, v naší společnosti, čehož jsou události z posledního období názorným příkladem. Všichni na vrcholných a řídících postech jsou strašně " happy " a tzv. " vysmátí ", ale pouze do doby, kdy je všechno v klidu, a nestane se žádný obdobný masakr, jakým je lynčování pedagogických pracovníků ze strany studentů. Jak jinak toto zvěrstvo nazvat, kdy na jedné straně jsou doslova Bastardi 1,2,3(použito z názvu filmů), kteří se neštítí ničeho, a v davu jejich zábrany opadají v geometrické řadě, jelikož moc dobře vědí, že se nad nimi drží ochranná ruka a musí se kolem nich opatrně našlapovat, aby náhodou nezapraskala větévka, a nebo nezašustilo listí. A na druhé straně je rozklepaný " kantor ", bez seběvědomí, který nemůže na svojí obranu prakticky vůbec nic, protože pokud by on chtěl vybočovat z řady a chtěl se ohradit, případně i bránit, tak velice rychle bude odkázán do patřičných mezí. Kým ? No přeci takovým panem ředitelem, který za nic nenese odpovědnost, a který tedy ani nenese odpovědnost za to, že na jeho škole probíhal lynč jeho podřízených pracovníků.
 

 

 

 

 

EPILOG :
... na co se ještě čeká, až přijdou opět do módy defenestrace, a nebo až lynčování volnou formou, za přispění netečnosti a liknavosti, přejde k vraždám v řadách pedagogických sborů našeho školství, k vraždám, které budou iniciovat samotní studenti. 

 

 

 

Autor: Ivo Panuš | středa 17.2.2016 20:42 | karma článku: 34,23 | přečteno: 1539x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(