Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tonoucí...Merkelová...se stébla chytá...aniž by si uvědomila co vypouští za bláboly.

...vlna imigrantů, která dorazila do Německa, pomůže naší ( z pohledu kancléřky) ekonomice, jelikož vyřeší problém s nedostatkem pracovních sil, chybějících zaměstnanců a nastartuje německou ekonomiku v globálním měřítku... 

PROLOG :
... na začátku bylo hektické a eufórické : " buďte u nás vítáni ". Ne dlouho potom, ale přišlo doslova vystřízlivění, které dnes připomíná těžké následky kocoviny.

Není pochyb o tom, že to co se názývá UPRCHLICKOU KRIZÍ, začíná dosahovat rozměrů, které se už netýkají  " pouze " Evropy, ale je to problém přímo celosvětový. Již dnes se ozývají signály a hlasy, že by se "tím" měli zabývat mocnosti, které se pasují do role  ŘEDITEL  ZEMĚKOULE. Příčiny, ale nejsou ty primární, že začala hromadná, nekontrolovatelná, nepřehledná, a teď již dokonce i nezvladatelná, vlna přesunu etnik z místa na místo. Zatím se tak děje v rámci akčního rádiusu evropského kontinentu, ale.....ale,  ale, ale...všeho do času.  Příčiny nezvladatelnosti jsou sekundární, to jest, jak se k tomu postavili ti, kteří se pasují do role ŘEDITEL EVROPY.

   Na začátku toho všeho byla opravdu celá řada přivítacích projevů. Tím je myšleno ne řečnických vystoupeních u řečnických pultíků, ale projevů, kterými otevírala kancléřka brány Německa, ale i zároveň brány celé Evropy. Velice rychle došlo k tomu, že přišla na to, že to tzv. " přepískla ". Nakonec jí to bylo i několikrát dáno najevo z řad jejího obyvatelstva v samotném Německu, kdy jí obrazně řečeno "klepli přes prstíky". Pochopitelně, že NIKDY SE NESMÍ PŘIZNAT CHYBA POLITIKA, a tak se začínají vymýšlet "všelijaká", rádo-by, opatření a prohlášení. Začíná se mlžit, mystifikovat a intrikovat, to vše s jedinným cílem. Odvrátit pozornost jinam, hodit ten horký brambor někomu jinému. A tak po prohlášení, či přiznání, že žádný plán "B" nikdo nemá, dochází k prohlášení, které je již pouze projevem, o kterém se traduje, že tonoucí se, alespoň snaží chytnout stébla.
   Nevím, kdo přišel na ,doslova, ten BLÁBOL o tom, že ta hromada imigrantů, která se projevuje, tak jak se projevuje, bude zachraňovat ekonomiku v Německu, a sice tím, že imigranti doslova naplní celé řady chybějících pracovních sil. Ale v médiích to zaznělo, a sice přímo z úst paní kancléřky. Nakonec to, jak se projevují svým vzpupným a arogantním chováním na hranicích, jak je na nich vidět ta neochvějná touha zachránit Německo, aby se ekonomicky nepoložilo, tak to jsou všeho důkazy. Tato demagogie a absurdita zároveň je jednoznačným projevem toho, že už se neví kudy kam. Paní kancléřka pravděpodobně neví co je to jazyková bariéra, že základ všeho je tuto bariéru překonat, a potom se teprve můžeme bavit dál, tedy začít se teprve vzájemně bavit. Vždyť to, co proudí, za tu ohromnou vlnu do Evropy, zatím do Evropy, tak to vzhledem právě k jazykové bariéře, si neumí v obchodě, ani říct o chleba. Další věcí je to, že lze očekávat, že na hranicích do Evropy se pravděpodobně nemačkají a netísní žádní erudovaní odborníci vybraných profesí kvůli, kterým ekonomika Německa pokulhává. Ano je to otázka kvalifikace, která jde ruku v ruce s inteligencí, vzdělaností, ale i mentalitou přicházejících etnik, a také s jejím složením. Na záběrech, které nám poskytují nejenom tuzemská média, ale i mezinárodní, je jednoznačně patrné, že se nejedná tzv. " o žádnou hitparádu ". Opět je zde to, o čem již bylo psáno, a sice jsou patrné projevy jejich  "pokory", s kterými přicházejí. Co se týká složení, tak ve většině případech se jedná o rodiny, které mají s sebou velmi značný počet dětských ratolestí, a to ještě v ranném věku, tedy  které do toho produktivního věku mají ještě hodně daleko. Otázku pracovního nasazení není potřeba tolik komentovat, jelikož státy a země odkud imigranti přicházejí jsou tímto tzv. "profláknuté", což je způsobeno tím, k čemu jsou doslova od kolébky vedeni a v čem jsou "vychováváni". Takže pravděpodobně, ani tudy cesta nepovede, paní kancléřko, a vaše prohlášení o tom, že imigranti jsou nevyčerpatelnou studnicí pracovních sil, se nechají zařadit mezi účelová.

   Celková situace je už tak nepřehledná, a lze už pomalu i hovořit o tom, že je tzv. "neukočírovatelná", jelikož i samotní běženci začínají přicházet na to, že jsou vlastně v Evropě, jako v pasti. V Evropě se pokouší provádět a realizovat ještě MINI IMIGRACE, a sice se snaží putovat z jedné země do druhé, právě v rámci Evropy, za přispění Schengenu a neexistujích,ovšem otevřených, státních hranic. Ale to už je jim také značně znepříjemňováno a postupně i znemožňováno. Tím se dostávají do situace, které se slengově říká : " motat se tam, jako nudle v bandě ". Nikdo je nikde, nic moc nechce, ale také jim nikdo, nic moc nechce už povolovat, aby si z Evropy udělali lázeňskou kolonádu, po které si budou korzovat, kdy se jim to bude hodit a líbit. A k tomu se  "nám" to pomalu, ale jistě "štosuje", před branami Evropy, kam je už také nikdo, nic moc nechce vpustit.
Situace není vůbec jednoduchá, naopak tímto jevem se z toho stává problém celosvětového měřítka, jelikož pokud to nevyjde tady v Evropě, tak mají přeci na výběr ještě další kontinenty, kde to minimálně PŮJDOU VYZKOUŠET....půjdou o dům dál... Ano, je to zlo. Je i smutné, že tato situace se musí označovat, jako zlo. Ale je to i varování, jsou to první indície dalšího rýsujícího se problému v celosvětovém měřítku. 
   Ano je to zlo, které se chová, jako nespoutaná voda, která si najde svojí cestičku všude, a vždy jde  cestou nejmenšího odporu.

EPILOG :
... tam, kde končí zdravý lidský rozum, tak přesně v tom okamžiku nastupuje síla.  

 

 

Autor: Ivo Panuš | pondělí 7.3.2016 8:42 | karma článku: 34,36 | přečteno: 1052x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ sttáy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(