… ševče, drž se svého kopyta …

… aby nedocházelo k obdobným nemístným, až trapným faux-pas, jako v případě Lenky Dusilové & dalších „andělů“...

PROLOG :

… jsem si vědom toho, že na toto téma byla již napsána celá řada příspěvků. Ve své krátké úvaze bych se chtěl na celou záležitost podívat trochu z jiného úhlu pohledu, a sice na formu provedení celého aktu, kterému někteří tleskají, ale někteří i odsuzují.

Především jsem dalek toho, abych zde rozebíral, kterému barevnému spektru celá ta šaškárna s tím zmuchlaným papírkem v ruce prospěla. Nikdo přeci nebere nikomu právo na svobodný projev, ale celé to však na mě působí, že hlavní protagonistka, tedy Lenka Dusilová, byla do celé záležitosti nějakým způsobem vmanipulována. Vůbec nerozumím tomu proč se to celé odehrávalo na tak ubohé úrovni, právě při takové slavnostní příležitosti, a ještě k tomu v přímém přenosu. Říka se přeci...když už, tak už... a zatím zpěvačka, tak nějak tzv. „ na půl úst“ vypustila do éteru, že má pár vět, či slov, když před tím si musela vzít do ruky svůj předem připravený projev na, doslova, kusu zmačkaném hadru. Pokud by protaginista věděl o čem je opravdu řeč, tak by nebyl problém těch pár vět sdělit publiku určitě, jednak věrohodnějším, ale i verbálnějším a neverbálnějším projevem. Takto to celé budí dojem, že v absolutně nevhodnou chvíli, tedy při takové slavnostní příležitosti, Lence Dusilové „někdo“ strčil do ruky tahák a poradil jí... nějak to tam řekni...nějak to udělej. Chvíli mi to dokonce připadalo, že to celé sděluje svým kolegům z kapely. Co se týká samotné osoby, tedy Lenky Dusilové, mám dojem, že ona má úplně jiné starosti, a sice starosti se sebou samotnou, než aby se zabývala politickými rebéliemi. Dovolím si tak soudit po shlédnutí pořadů Všechnopárty a Show Jana Krause, kde byla před časem hostem. Opět se musím zamyslet nad jejím verbálním, ale i neverbálním projevem, kdy někdy i samotné moderátory pořadu přiváděla tzv. „do úzkých“. Vůbec mi k ní nepasuje ta souvislost, že by věděla o čem v těch pár větách, či slovech hovoří. Tedy myšleno tím je to, že lze pochybovat o tom, že žije v přesvědčení toho co veřejně na ČT 1 prezentovala.

Poznámka autora :

V případě snímku Všechnopárty je Lenka Dusilová host č.3, kdy se mi nepodařilo vyselektovat pouze její vystoupení v pořadu, děkuji za pochopení.

 

Co se týká Davida Kollera, tak je tady určitá spojitost, která tak trochu zavání účelovostí celého aktu, jelikož se oba dva dlouho znají z minulosti, ze společné spolupráce. Takže se zde nabízí otázka, že ten „ někdo“, kdo Lence Dusilové strčil ten „psaný projev“ do ruky, s rčením... nějak to udělej..., byl..... Ale to už se dostávám do polohy spekulací, což by nebylo fér, a tak dodržím to co jsem slíbil v úvodu, že nebudu řešit, kdo a za jaké nitky tahal.

Bez ohledu na to, komu celé to faux-pas prospělo, a nebo ublížilo, protože to byl opravdu nemístný a trapný výkřik do tmy, si myslím, že to opravdu na takovou slavnostní akci, a ještě k tomu v přímém přenosu nepatřilo. Bylo to naprosto nemístné a hlavně i kontraproduktivní. Otázka by byla jiná, kdyby to bylo předem důsledně připravené, a bylo to opravdu na úrovni. Tak by to mělo určitě úplně jiný efekt a pochopitelně i jinou odezvu. A že se tleskalo ? Tak to někdy na obdobných akcích bývá. V tomto provedení, které Lenka Dusilová předvedla, přesně podle hesla : ...co krok, to nápad..., tak to lze aplikovat na kulturních akcích, které se s blížícím létem chystají, tedy na festivalech, kdy jich bude opět celá řada, tedy pro naše umělecké rebely pole neorané.

 

EPILOG :

… v životě zbytečně nemluv a neslibuj, ale nech, ať tvé skutky mluví za tebe...

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Panuš | neděle 10.4.2016 16:41 | karma článku: 34,64 | přečteno: 1275x