Proti gustu žádný dišputát, ale takhle vymustrovat a poslat naše sportovce na olympiádu ?

Proč ne ? Pokud tam nejedou sportovat, ale jako kompars, za účelem natáčení válečného filmu z prostředí koncentračního tábora, tak tam v těch mundúrech budou určitě „in“. A to je takto pošlete se představit i k prezidentovi ČR...

Musím otevřeně přiznat, že když jsem to poprvé viděl, někdy minulý týden, v televizi, tak mi doslova spadla čelist. První co mě napadlo a prolítlo hlavou, že to jsou trestanecké mundúry, které je možné spatřit, jako artefakty v koncentračních táborech z druhé světové války. To, že se k tomu tak nějak vracím a vyjadřuji s odstupem času, tak to má souvislost s tím, že jsem očekával, že se k tomu furianství někdo nějakým zásadním způsobem vyjádří ze strany těch erudovaných vizážistů a módních kritiků. Ale, kde nic není, tak ani smrt nebere. To máme kolem sebe samou módní policii, hromady vizážistů a módních návrhářů a jejich kritiků. Modelink nás masíruje na každém rohu, kde kdo, a na kde kom, každý hledá mouchy, když se blbě ustrojí. Samá reality show už i v oblastech oblékání je vysílána pomalu v hlavních sledovacích časech pomalu na všech u nás dostupných kanálech. Co časopis, tak kritika módy a módních stylů a nekonečné řešení, kdo je „ IN „, a kdo naopak „ OUT “. Ale, že naše sportovce, kteří mají reprezentovat Českou republiku na letní olympiádě 2016, doslova ustrojili jako kašpary... pruhovaná sáčka, která na první dojem připomenou, že se jedná o mundúr z trestaneckého zařízení a k tomu ty kloboučky různých barev …

To člověk, když spatří, tak je to, jako by mu do očí vrazili nůž. A to, že se to snaží zdůvodnit, že je to v barvě naši trikolóry, tak tedy modré a rádo-by bíle proužky, nevím mně to spíše se jeví, jako něco mezi bílou a světle béžovou( když tak si skočím na oční) na celé ploše saka, a k tomu utroušeno červenou, jen tak , ve formě okrajů a lemů. Spíše to vypadá, že dotyční návrháři se chtěli zavděčit jinému státu, který má ve svém státním symbolu proužky, pravděpodobně další forma prdelkování americkému stylu... Myslím, že ten, kdo se pod toto podepsal, tak to rozhodně nezvládnul a vypadá to příšerně, ani ne komicky, ale spíše tragicky. Opět ostuda.

A hlavně, ať mi nikdo nevykládá, z řad sportovců, že se v tom cítí dobře. Já bych se v tom tedy cítil především trapně. Ještě, že na to bylo tak málo času, vytvořit pořádný a profesionální návrh, přeci jenom 4 roky jsou mezi olympiádami, a to je opravdu ze dne, na den. Je opravdová ostuda, že za těch cca 1460 dnů není u nás nikoho, kdo by byl schopen vytvořit pro naše sportovce a reprezentanty adekvátní provedení oblečení. A ten doplněk, ty kloboučky, které hrají všemi barvami, tak to silně připomíná typ motoristů, kterým se říká sváteční jezdci. Sváteční jezdci, tak ti vytahují svoje autíčka z garáží a vyrážejí do provozu pouze o víkendech a státních svátcích(Velikonoce, Vánoce,Dušičky... a dost, víc už ani kilometr). Nepsaným pravidlem, které se traduje, je to, že jsou to přesně ti, které na silnicích potkáváme a běhen řízení vozidla mají nasazené obdobné kloboučky, kterými bude vybavena naše olympijská výprava.

LOH 2016

A takto vymustrované sportovce pošlou ještě ke všemu za prezidentem ČR, aby od něho dostali posvěcení, za účelem  úspěšné reprezentace naší vlasti na letní olympiádě 2016.

Fakt, že to není někomu, tedy těm, co se pod toto všechno podepsali, blbý.

Autor: Ivo Panuš | neděle 17.7.2016 19:20 | karma článku: 34,80 | přečteno: 2404x