Politické špičky Evropy & fenomenální heavymetalová kapela Iron Maiden.

Situace, která vznikla na švýcarském letišti v Zürichu, není sice žádný tzv. " sólo kapr ", ale velký rozruch to určitě vyvolalo. O to víc, že pro mnohé jedince, k jejich škodě, se jedná o kontroverzní záležitost a někdy  i o tabu.

PROLOG :

... každý politik na této planetě, jeden vedle druhého, by mohl jenom tiše závidět popularitu, jaké se těší fenomenální Iron Maiden od svých příznivců, posluchačů a fanoušků všeobecně, kdy  na jejich koncertech můžete vidět už celé rodinné generace a doslova rodinné klany... rodiče, prarodiče, děti, vnoučata, ale už i pravnoučata. A tak by to měla i být čest pro kancléřku Německa Angelu Merkelovou a prezidenta Francie Francois Hollande, že jim bylo umožněno parkovat svá letadla po boku IRON MAIDEN ...

Všechno to začalo touto fotografií, která nejenom, že obletěla, nebojím se napsat, celou naší planetu, ale i vyvolala následnou pozornost, viz. následující odkaz na článek :

 

https://www.novinky.cz/koktejl/405493-letadlo-iron-maiden-zastinilo-merkelovou-s-hollandem.html

 

 

K celé této komické situaci, jak jí nazývají, některá média, došlo vlastně náhodou, a nebo souhrou určitých okolností. Skupina Iron Maiden, která je již od února letošního roku na svém dalším celosvětovém turné, a do těchto chvil má za sebou prakticky již všechny kontinenty(...Amerika včetně latinské, jižní Afrika, Austrálie, Asie...), tak i podle svého harmonogramu zavítala na celý měsíc červen do Evropy. A tak se i stalo, že den před koncertem, který se uskutečnil 03.06.2016 v Lucernu, přistál na švýcarskem letišti v  Zürichu jejich Boeing 747.

 

Už jednou v historii se skupina Iron Maiden potkala s politikou, a sice to se psal rok 1980, kdy se jednalo o přebal jejich desky, který byl nejdříve nazván kontroverzním a následně i cenzurován. Jednalo se o song „ Sanctuary „, kdy na přebalu desky se objevila karikatura ženské postavy, která silně připomínala tehdejší britskou premiérku „ železnou lady „  Margaret Thatcherovou, což si politici a vrcholní představitelé tehdejší vlády vykládali různě. Na základě tohoto incidentu nechala skupina na většině přebalech začernit oči karikatuře údajné premiérky. Ale vznikla z toho situace, že v renomovaných britských novinách se objevily titulky o tom, že britská premiérka byla zavražděna.....díky tomuto incidentu se dostal přebal této desky do hledáčku cenzury, i když po čase si to členové skupiny Iron Maiden se „železnou lady“ osobně všechno vysvětlili a objasnilo se, i jak to celé nedopatření vzniklo. A rozešli se v dobrém. Údajně se jim britská premiérka i tehdy omluvila, což je ale z nepotvrzených zdrojů. Přebaly desky, které nemají černé pásky na očích lze považovat za raritu a vzácnost, jelikož jich je opravdu málo kusů. Potom se ještě dostalo „ železné lady“ další možnosti, aby se objevila na přebalu desky, tentokrát ve vojenské uniformě a se zbraní v ruce ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Související články o skupině IRON MAIDEN, kde je zřejmé, že veškeré "nesprávné mýty" o kontroverznosti a tabu vyloženě vyvěrají z neinformovanosti a neznalosti mnohých jedinců :

 

  ivopanus.blog.idnes.cz/c/492758/kontroverznost-vyvera-z-pramenu-o-neinformovanosti-verejnosti-az-casem-prechazi-v-tabu.html

 

  ivopanus.blog.idnes.cz/c/496503/iron-maiden-byli-vzdy-o-fanouscich-oni-jsou-skutecne-hvezdy-show-steve-harris.html

 

  ivopanus.blog.idnes.cz/c/491937/iron-maiden-inventura-po-40-ti-letech.html

 

  ivopanus.blog.idnes.cz/c/500941/bulvarni-blabol-o-tom-ze-iron-maiden-zrusili-svuj-boeing-747.html

 

  ivopanus.blog.idnes.cz/c/493507/iron-maiden-trochu-jinak-a-sice-o-tom-ze-jablko-nepadlo-daleko-od-stromu.html

 

Iron Maiden

 

 

 

Video zdroj : You Tube

EPILOG :

...Iron Maiden byli vždy o fanoušcích, to oni, fanoušci, jsou skutečné hvězdy show (citace : Steve Harris)...

 

 

 

Autor: Ivo Panuš | pondělí 6.6.2016 13:51 | karma článku: 18,38 | přečteno: 866x