Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejmilostivější a nejjasnější, naše vrchnosti, tak tudy cesta určitě nepovede...

...obšlehnout to, co vymysleli jiní. Oprášit, nechat chvilinku doma vykvasit, a potom, hurááá, fofrem směr Brusel. A víte o tom, že zakázané ovoce chutná nejlépe, vrchnosti ?

PROLOG :
... každý člověk na této planetě je originál, každý jsme svým způsobem jedinečnou bytostí. S tím jde ruku, v ruce, že každý máme schopnost vymyslet, a následně i zrealizovat originální myšlenku. Opisování a napodobování stylem, že jsme si něčeho mohli všimnout v zahraničí, a tak si toho budeme muset začít všímat i u nás....už se to začíná tzv. " EKLOVAT " i mně, člověku, který vzhledem ke svému zdravotnímu stavu je povahy mírné, klidné a vyrovnané a musí myslet na svoje zdraví a hlídat se. Ale to zdraví se netýká kouření, to vás teď vrchnosti zklamu, naopak cigáro napasované v koutku a hrnek pořádnýho kafe...můj rituál, který ke mně neodmyslitelně patří.

   Vrchnosti, ptám se, proč jednou, alespoň jednou jedinkrát nevymyslíte něco, vy sami. Zatím se snižujete k tomu, že opisujete, jako prvňáčkové, kterým z kapes ještě koukají  " vyplašenky ". Vždyť se nemáte na co vymlouvat, nebo... ?  Máte pro vaší práci perfektní podmínky, nádherné prostory, kanceláře, jednací haly, kongresová centra, to vše se " supr " vybavením. Je o vás postaráno i co se týká hmotných statků, řada výhod, úlev, odkladů. Do práce, můžete chodit, kdy chcete, jak chcete, podle toho jaký je den v kalendáři. Je pochopitelné, že když je např. PÁTEK, tedy pro vás to je MALÁ SOBOTA, že se už musíte chystat na VÍKENDOVOU PAUSU. Kdo z nás...vašich otroků... má privilegium, že v pracovní době si může číst, vyřizovat SMSkováním své externí problémy. Co by za to dala, nějaká ženská, dělnice, která je  na noční,doma má děti, ale svůj mobil musí mít zamčený ve své skříňce na šatně, to aby to otroka nezržovalo od výkonu. Kdo z nás si může v práci zdřímnout...řidič kamionu za jízdy, pekařka u pece s rohlíky, dělník u soustruhu, prodavačka v marketu, lékař během operace...  tak mi prosím vysvětlete proč nevymyslíte něco opravdu ORIGINÁLNÍHO. Buď jste kompletní banda hlupáků, která opravdu nemá v sobě, ani špetku kreativnosti. Nebo jste banda totálních lenochů, kteří budou za chvíli  LÍNÍ I DÝCHAT, a tak opisujete z pohodlnosti. Uvědomujete si vůbec, že se na vás někdy, někteří dívají v přímém přenosu v TV. To vám není trapné, jak se tam ploužíte, spinkáte, zíváte, vždyť vám by v ZOO utekly i želvy z výběhu, kdyby jste byli pověřeni úkolem je nakrmit. Měli by jste se za toto stydět, to jednak, ale i trocha soudnosti by byla na místě. Zamyslete se při tom korsování po budovách parlamentu a já ani nevím čeho všeho, komu vděčíte za to, že si na těch mramorových podlahách můžete šoupat podrážky při vašem bloumání a lelkování. Odpovím za vás....vděčíte za to svým otrokům. 
   To jste tak krátkozrací, že si myslíte, že opisováním, ale hlavně  " prdelkováním " , se zavděčíte opravdovým mocnostem tohoto světa. Vždyť na vás je vidět, že do teď ještě nevíte, či nejste rozhodnuti, kterou stranou do té bruselské zadnice vstoupíte, zda horem, a nebo spodem /spodem je ta cesta kratší, pravda). To jste neměli ve školách dějepis, a nebo jste během hodin o historii, také podřimovali ? Celé dějiny lidstva jasně mapují, které země, národnosti se pasovali do rolí těch kormidelníků světa, ať to bylo  př.n.l, a nebo po Kristu...o nás tam tedy zmínku určitě nenajdete. My jsme, náš národ, z globálního hlediska, národem, který vždy většinou sloužil, a můžeme mluvit o samostatnosti, či nesamostatnosti...to je úplně tzv. " šumák ". A vy si snad myslíte, že to změníte, když někomu se poleze do " řitě ". Tak tudy cesta opravdu nevede, vrchnosti.

 
   Ani ta cesta nepovede k ničemu, co se týká diskriminace kuřáků, s těmi fotečkami na krabičkách cigaret. Proč děláte všechno jenom na půl ?  Proč tam nezveřejníte všechny fotografie, vždyť rakovina ta si nevybírá, a zasahuje i daleko intimnější partie našeho těla, nebo...? Že to by v Bruselu neprošlo, že by to nebylo etické a bylo to mravně závadné....fotografie konečníku zasaženého rakovinou, a nebo fotografie ženských pohlavních orgánů, které si rakovina vybrala za svůj cíl. No jistě, ale tyto fotografie co chystáte, tak etické jsou ? To jsou fotografie orgánů, nebo části těl kuřáků, a to ještě zda je to věrohodné. Nikoliv lidí, kteří onemocněli vyloženě z důvodu, že kouřili. A to je obrovský rozdíl. Nebo snad věda je už tak daleko, že toto lze jednoznačně určit ? Znám hodně lidí ze svého okolí, kterým se rakovina tzv. " rozjela " už jenom z psychického dlouhodobého stresu. Víte vrchnosti, ono je to propojené, ta psychika a somatika. Když člověk je dlouhodobě nemocný, je obdařen tzv."somatickými potížemi ", tak mu to určitě nepřidává na psychice. Ale bohužel to i funguje obráceně, když jsem dlouhodobě ve stresu, depresi,psychické zátěži, tak se můžu somaticky cítit fajn, i když jsem psychicky tzv. "rozsekanej na padrť ". To může trvat roky, ale ta nějaká zákeřná nemoc, ta mrcha, ta sviňa...ta jenom v tichosti vyčkává, aby mohla udeřit silou několikanásobnou. 
   Co se bude dít dál ? Co přijde na řadu teď ? Budeme lepit na láhve s alkoholem fotografie válejících se po zemi, a zvracejících opilců, nebo fotografie opilých žen. Teď, ať mi zástupci, tedy zástupkyně opačného pohlaví odpustí, ale NEJHORŠÍ POHLED JE NA VOŽRALOU ŽENSKOU. Ale možná taková láhev Rumu, opatřena fotografií opilé a zvracející ženy by odradila si jí koupit. A nebo budeme na láhve sektů lepit morbidní fotografie z dopravních nehod, utržené končetiny, deformovaná těla, všude potoky krve, a pro lepší naučný efekt vybereme ještě fotografie, kde oběťmi byly děti....ale my všichni víme že alkohol za volant nepatří, že alkohol zabíjí. Vy to vrchnosti nevíte ? To je divné, protože právě u alkoholu je to prokazatelné...ležící mrtvoly podél silnic. Ale u kouření, že by příčinou smrti jednoznačně byla " Startka bez filtru " ?

Můžete nechat hlasovat o tom, že na pivní láhve se budou aplikovat fotografie z domácího násilí, jak muž ohrožuje nožem svojí partnerku. Co se připleskne za fotografie na krabičky léků ? Abychom odrazovali feťáky, kteří s i z některých medikamentů vyrábějí pokoutně svoje dávky.  Co se pověsí za fotografie nad hrací " bedny " ? Společenská závislost, která vede minimálně k rozvratu rodin, ale někdy i končí tragicky, když dojdou peníze, tak někoho přepadnu, zabiju...třeba i kvůli "dvacce", abych jí tam mohl hodit a dál si spokojeně pobrukovat : "...jsem na svejch, jsem na svejch..." Co se bude lepit na obrazovky PC a NTB...také společenská závislost, co si budeme nalhávat. myslím, že námětů máte dost a dost, vrchnosti. Tak s chutí do toho a půl je hotovo. Nebo zase budete vyčkávat ve svých ulitách s čím nám zavelí, a vy nám suše oznámíte v médiích : "...jak jste si již mohli v zahraničí všimnout..." Chápu, že zvyk je železná košile, takže opisování je vám vlastní ještě z dob studentských, kdy jste si vzájemně všichni pomáhali, půjčovali si svoje " seminárky a diplomky ", aby jste mohli úspěšně dostudovat a holedbat se vašimi akademickými tituly.

 

 

 

 

Vrchnosti, kdy přestanete konečně imitovat práci, kdy už začnete konečně pracovat ?

video zdroj : You Tube

EPILOG :
... nejsem vševěd, nemám patent na rozum, je možné, že mi něco uniklo, nemohu postřehnout vše, ale jsem člověk soudný, takže umím přiznat chybu a nechám si i poradit. Proč se fotografiemi na cigaretách zabývá ministerstvo zemědělství, a ne ministrestvo zdravotnictví, vždyť jde přeci o zdraví. Nebo snad jsme, milostivá naše vrchnosti, už pro vás pouhý dobytek a začneme navštěvovat lékaře, kteří nosí zkratku před svým příjmením MVDr ?

 

 

 

Autor: Ivo Panuš | sobota 6.2.2016 12:18 | karma článku: 26,10 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Na French Open-2018 se schylovalo k tenisovým masakrům ... "skutek však utek" ...

Narazila kosa na kámen, potetovaná tenisová věž, Karolína Plíšková, šla proti krásce z ruské Sibiře, hekající siréně, Marii Sharapovové. Potom se i přidala Serena Williams, která prohlásila : "S tou malou mrchou nesmím prohrát !"

5.6.2018 v 3:55 | Karma: 20,94 | Přečteno: 759x | Diskuse| Sport

Ivo Panuš

Odsouzený vězeň, lobbista Janoušek, bude tak dlouho špekulovat, až jednoho dne zjistí ...

..., že už to mohl mít odseděné a být doma. Až tristní je ta skutečnost, co nám všechno předvádějí orgány činné v trestním řízení, jak jsou tak honosně nazývány. Je to ještě benevolence tohoto státu, a nebo už to je anarchie?

28.5.2018 v 14:37 | Karma: 28,31 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Přátelé, mně Vám je toho kluka, co vymyslel ten Facebook, vážně už líto.

Sympatický klučina, který vypadá mladší, než se uvádí, příjemné vystupování, úsměvy společně s omluvami, tak ty rozdává během svého grilování na všechny strany ... panečku, to kdyby, tenkrát, s ostatníma kámošema ze školy tušil ...

23.5.2018 v 22:17 | Karma: 22,30 | Přečteno: 1801x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Celá naše 1.fotbalová, HET, liga je jedna velká anarchie a šaškárna zároveň ...

...když "vítěze" dekorují předem, aniž by byla dohrána všechna kola, tedy by bylo "dobojováno", a to před týdnem fanoušci Viktorie svoje miláčky málem zlynčovali, ale dnes už je to velká a společná chlastačka na plzeňském náměstí.

20.5.2018 v 4:06 | Karma: 22,45 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Paní Šlechtová napsala dopis panu Babišovi a pravděpodobně si tím pod sebou podkopla větev

...on to není, ani snad dopis, ale pouhé slohové cvičení s výkřiky do tmy, které narychlo paní Šlechtová sesmolila, v rámci dalšího jejího záchvatu hyperaktivity, což bude příčinou, že se ve své funkci začíná pomalu a jistě kácet.

17.5.2018 v 9:44 | Karma: 29,23 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(