Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Definice lidské špatnosti, podlosti, bezpáteřnosti, přetvářky a zákeřnosti.

Autentický příběh, který by spíše patřil do ranku...plochá historka okresního formátu...ale křivda je křivdou, ať je to na poli místním, a nebo celospolečenském...z maličkostí vznikají velké průšvihy...

PROLOG :
... když se protnou dvě přímky negativních lidských vlastností, s názvy, pomluva a vyřknuté slovo už nelze nikdy vzít zpět, přesně v bodě, kde platí nepsané rčení, že svět je opravdu malý, tak z toho vznikne ostuda, jako kabát, která je umocněna ještě tím, že se vše odehrálo na regionálním, tedy minimálním, akčním rádiusu. 

   Někdy je v životě lepší, jednodušší a výstižnější vyjádřit se pomocí kryptogramu, klip-artu, a nebo dokonce i způsobem kontroverzním, až extravagantním, kdy se dá jasně a zřetelně najevo čím pro mě  dotyčná osoba.je, co si o ní myslím, jaký mám na ní názor.  Nemá cenu chodit kolem horké kaše, opatrně našlapovat, aby nezapraskala větvévka, či nezašusťilo listí. Traduje se přeci, že na hrubý pytel ... hrubá záplata. Toto platí i v případě tohoto příběhu, který začal opravdu nevinně, a sice pravdivým článkem v místním- regionálním " plátku " malého městečka Staňkov, které leží přesně na polovině cesty mezi Plzní a Domažlicemi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na celé věci nebylo nic zvláštního, ani nebylo třeba žádných komentářů, jak se říká, život běžel dál, a to i po zveřejnění článku. Ovšem pouze do doby, než na scénu této story nevstoupila paní Alena z Holýšova, což je městečko sousedící se Staňkovem. Paní Alena z Holýšova je učitelkou, tedy by měla jít příkladem dětem a naší mládeži. Ale je i zároveň, alespoň to tedy o sobě tvrdí, věřícím člověkem, a sice římskokatolického vyznání, kdy dokonce hraje i v holýšovském kostelu na varhany.  Jejím osudem nebylo to, že vstoupila do celého příběhu, ale osudným jí bylo to, že nastoupila do plně obsazeného autobusu, kdy netušila, že ve stejné lince se i přepravuje člověk, o kterém je v článku pojednáváno, a  který je i zároveň autorem zmiňovaného článku. I přes to, že zmiňovaná paní Alena z Holýšova, která vykonává povolání, o kterém by se spíše mělo hovořit, jako o poslání, tedy výchova dětí, tak na ní bylo zřejmé, že patří mezi lidi, kteří mají rychlejší hubu, než mozek. Tato domněnka se potvrdila velice rychle, protože sotva co se zavřely dveře autobusu, tak se projevila v plné parádě...." tak si představte, jak ten náš farář z nás ze všech dělá blbce, on si píše sám články do novin, tam se vychvaluje, jak se stará o bezdomovce, on je tak hloupý, že si myslí, že to my u nás v Holýšově nepoznáme, že si to píše sám o sobě, aby se dělal hezkým, a on stejně bude brzo končit a místo něj tam dají nějakého jiného, který bude taky pěknej..... "  A tuto myšlenku na vzdálenosti cca 12 kilometrů opakovala stále dokola a čím dál víc a víc hlasitěji, aby i ti cestující na zadních sedadlech nebyli ochuzeni o nějaký detail, jejího monologu. Těsně před jejím vystoupením z autobusu jsem jí oslovil a slušně se jí zeptal : "... paní proč to děláte, proč pomlouváte, vždyť ten bezdomovec, kterému bylo pomozeno jsem já osobně, a to bylo v době, kdy mě doslova odkopla naše společnost a její nefungující sociální politika, vždyť ten článek jsem psal přímo já, jako poděkování za všechno, já ani jinou možnost vděku nemám vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a sociálnímu postavení, proč pomlouváte a hlavně proč lžete, když neznáte pravdu, vždyť vy to tady prezentujete na veřejnosti, což je vlastně veřejná pomluva... "

   Druhý den jsem se dozvěděl o té " dámě ", že je učitelkou a ortodoxně věřícím člověkem, že víra v Boha je pro ní vším. Tato příhoda mě tak zasáhla, že jsem se v neděli vypravil do městečka Holýšov, kam se paní Alena chodí pravidelně modlit do místního kostelu, kde nedělní mši svatou sloužil právě pan farář, na kterém, paní učitelka a varhanice Alena, tzv. " nenechala nit suchou " při její cestě autobusem. To co jsem viděl, tak to mě ani nepřekvapilo, jelikož jsem to předpokládal.Totální projev pokrytectví paní Aleny ve stylu, že kdyby spolkla hřebík, tak z ní vyjde vývrtka. Totální snaha vlézt farářovi do análního otvoru, kdy pouze ještě nebyla rozhodnuta o tom zda spodem , a nebo vrchem. Absolutní bezpáteřnost, kdy místo páteře by potřebovala za límec strčit pravítko.Nevím proč, ale v tu chvíli, když jsem jí tam viděl, jak tam poskakuje a panáčkuje, a vše se snaží " umocňovat " vyjadřováním o neutuchající lásce k Pánu Bohu, tak mi přišla na mysl otázka. Nebyla i toto forma převlékání kabátů z dob režimů minulých ? Nebo její projev a chování je způsobeno  slabomyslností, až dementností ? 
   Pro mnohé banalní příběh, pro mnohé rčení o komárovi a velbloudovi. Někdo to může komentovat, že by chtěl mít moje starosti. Ano, vše je věcí názoru každého z nás, ale je i pravdou, že z takových to, zdánlivých maličkostí, které se nechají zařadit k  plochým historkám okresních formátů, mohou vznikat i celospolečenské negativní jevy a problémy. Nikdy se nesmí zapomínat na to, že pravda může být potírána, ale nikdy nesmí být umlčena.

 

EPILOG :
... nikdy v životě nikoho nepodceňujme, ať je to, kdokoliv a nachází se, v jakékoliv životní situaci...

 

 

Autor: Ivo Panuš | úterý 1.3.2016 8:26 | karma článku: 9,99 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(