ČT sport, končí se sportovními přenosy a začíná "fušovat" do politiky.

Co jiného si myslet o tom, když sportovní upoutávku na biatlon podbarvuje písnička s vyloženě propagandisticko-politickým textem, i když se jednalo o skupinu Scorpions.

PROLOG :
... je neuvěřitelné co dokáží za amaterská zvěrstva, někteří pracovníci našich médií, vypustit do éteru...

Zbylo nám pár minutek mezi hokejem a fotbalem, tak co tam šoupneme...upoutávku na biatlon, tak fajn, a k tomu pustíme tzv. "pískanou "...asi takto to proběhlo 08.03.2016 cca ve 20.15 hodin na ČT sport. Vše by bylo v pořádku, ano příjemná a chytlavá melodie, která ještě více umocňuje emotivnost z výkonů sporovců, kteří jsou na záběrech upoutávky, ale, ale, ale.... 
   Tato skladba by se svým textem hodně dobře uplatnila na festivalu politických písní v Sokolově, které se pravidelně odehrávaly v dobách minulého režimu, který sliboval ty lepší zítřky.
Tato skladba totiž vznikla bezprostředně po návratu skupiny Scorpions z Moskvy, kdy se skupina osobně i setkala se soudruhem Gorbačovem. "Škorpíci" byli tím setkáním natolik inspirováni, nebo zmanipulováni, že obratem sesmolili k tomu níže uvedený text. To vše se odehrávalo v době, kdy skupina byla velice intenzivně tlačena ke komerci. Navíc se skladba stala hymnou pro bourání neslavně proslulé berlínské zdi, a jak je patrné z video nahrávky, tak se jedná o vyloženě politickou záležitost. Co na tom, že se jedná o změny režimů z těch totalitních na režimi demokratické, i když některé záběry jsou prapodivné, když celé je to politickou propagandou. Na video záběrech je prezentována válka, násilí, harašení se zbraněmi, historické záběry z akcí, které řídila právě MOSKVA a se sportem to nemělo vůbec nic společného.
   Sport a politika ? Ne, to nesmí jít nikdy dohromady, jinak to už je opravdu tzv. " konečná stanice". Nebo se snad vrátíme ke spartakiádám, univerziádám, a nebo k hrám spřátelených armád, kdy jako upoutávky nám budou do uší znít písničky : "...vyhrňme si rukávy...poručíme větru dešti... " ?
  Ten, kdo zmáčknul  to "PLAY", tak rozhodně tzv. " ulítnul ", i když to možná nemyslel zle, nebo si to spíše neuvědomil, z důvodu neznalosti souvislostí. Rozhodně z toho je celkově cítit politický podtext, a politika by se měla sportu velkým obloukem vyhýbat. Ten, kdo zná původ a historii této písničky, že se jedná vlastně o propagandisticko-politickou záležitost, tak se nemůže smířit s tím, že jí slyší v upoutávce na sportovní akci. Ono totiž, když se půjde do důsledku, tak se nám nabízí otázka. Proč se vlastně skupina Scorpions setkala v Moskvě se soudruhem Gorbačovem ? Nebo tomu bylo naopak ?  Z kterého koutu Německa "Škorpící" původně pocházejí, než vyrazili dobývat svět ? Ale to už zavání spekulacemi, až paranoiou, i když stále a neochvějně platí..nikdy, neříkej nikdy.

video zdroj : You Tube

 

Sleduji Moskvu
Dole v Gorkého parku
Naslouchám větru změny
V srpnové letní noci
Míjející vojáci
Naslouchají větru změny

Svět se sbližuje
Mysleli jste si někdy
Že si budem tak blízko, jako bratři
Budoucnost je ve hvězdách
Všude ji cítím
S vanoucím větrem změny

Uchovej ve mně to kouzlo okamžiku
Ve slavné noci
Kde děti zítřka neustále sní
Ve větru změny

Kráčím ulicí
Vzdálené vzpomínky
Jsou navždy pohřbené v minulosti
Sleduji Moskvu
Dole v Gorkého parku
Naslouchám větru změny

Uchovej ve mně to kouzlo okamžiku
Ve slavné noci
Kde děti zítřka
sdílejí své sny
S Tebou a se mnou
Uchovej ve mně to kouzlo okamžiku
Ve slavné noci
Kde děti zítřka neustále sní
Ve větru změny

Vítr změny
Vane přímo do tváře času
Jako bouře, tak budou zvonit
zvony svobody
Za mír v mysli
Nech svou balalajku zpívat
To, co chce říct má kytara

Uchovej ve mně to kouzlo okamžiku
Ve slavné noci
Kde děti zítřka
sdílejí své sny
S Tebou a se mnou
Uchovej ve mně to kouzlo okamžiku
Ve slavné noci
Kde děti zítřka neustále sní
Ve větru změny

EPILOG :
... v případě médií by mělo platit dvojnásob rčení o tom, že se má několikrát měřit, aby se potom pouze jednou řezalo...

 

 

Autor: Ivo Panuš | úterý 8.3.2016 21:38 | karma článku: 19,69 | přečteno: 1508x