Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Člověk si ve svém životě zvykne úplně na všechno, i na oprátku.

V životě není rekem, hrdinou, ten kdo umí rány rozdávat, ale hrdinou je ten, kdo uštědřené rány dokáže přijímat.

PROLOG :

... zveřejňuji dopis ze své soukromé korespondence, kdy se vyznávám svým bývalým spolupacientům, jelikož jinou formu komunikace mi můj momentální zdravotní stav neumožňuje, nemám nikoho s kým bych pohovořil, prodiskutoval problémy, poradil se o věcech, které mi naservíroval život ... účelem není to, abych si zde masíroval své ego, nebo snad vyvolával lítost, či snad dokonce fňukal... účelem je to, že se chci rozdělit o další své životní zkušenosti, kdy z celého toho vyplývá, že opravdu v životě funguje " NIKDY, NEŘÍKEJ NIKDY ".

Poznámka autora : Jedná se o pravdivý příběh, kdy souhlasí veškerá uvedená jména a místa událostí, nic nebylo upraveno, ani odstraněno a vše bude přesně v této podobě, kromě obrazů vložených do zdejšího textu a bez tučného zvýraznění některých vět a výrazů, dne 18. ledna 2016  vloženo do obálky, opatřeno poštovní známkou á 13,- Kč a odesláno. Pro zajímavost snad to, že celý dopis je na 10-ti stránkách A4-jednostranně o velikosti písma "14".

 

Ahoj kluci, kamarádi, ahoj Vláďo a Zdeňku,
předem mého dopisu Vás oba dva co nejsrdečněji pozdravuji jednak sám za sebe, za svojí tělesnou schránku s nápisem IVO, a také Vás i pozdravuji, jako zástupce Klubu osamělých srdcí a duší ne-úspěšných sebevrahů. Doufám, že jste O.K., alespoň v rámci možností.... Ještě než začnu pokládat své myšlenky na papír, skrz klávesnici, tak se omlouvám jednak za případné chyby, překlepy, přežblepty apod., ale také se omlouvám za délku dnešního dopisu, jelikož už nepíši ručně, jako ve středověku, ale to jste postřehli. Měl jsem totiž šťastný den a do místního sběrného dvora někdo odložil tiskárnu.... to bych nikdy nevěřil co lidi považují za nepotřebné ... HáPéčko...téměř nové...funkční...multifunkce... náplně O.K....asi někomu Ježíšek doručil lepší, a tak jsem měl po dlouhé době, a také na dlouhou dobu, šťastný den. Přesně jako ve filmu Trosečník...musím žít, musím dýchat, protože zítra mi příboj možná zase přinese něco nového... já stále tvrdím, že ten film je naprosto identický s mým životem, ale nikdo mi to nechce věřit.... Kluci budu psát pomalu, aby jste se při čtení toho Maratónu nezadýchali a nezavařili se. Možná Vám připadá, že podle toho, jak se snažím být vtipným, takže jsem HAPPY.... vůbec ne.... a Vy mě znáte oba dost dlouho, takže víte, že se spíše jedná o humor šibeniční, to jak jsem vždy říkával, že člověk si zvykne v životě na všechno, i na oprátku. I kdybych se rozkrájel, i kdyby se ze mně stal přes noc Mirek Dušín, a nebo Jarka Metelka z Foglarovek, i kdybych se stal Kájou Maříkem, tak stejně si v mém případě ten život pojede tu svou... a stále neúnavně a dokola si bude se mnou akorát vytírat prdel .... Chlapi, kdyby jste potřebovali třeba, jako dekoraci někam do inetriéru, a nebo ven, na zahradu sochu OBRA, tak si na noc ke mně uschovejte TRPASLÍKA a ráno Vám doručím OBRA...to Vám garantuji... Říká se, že do třetice... já už mám za sebou pokusy dva... ale teď mám u sebe OBROVSKOU POJISTKU a tou mi je můj PARŤÁK BART, a jemu bych to v životě neudělal. Slíbil jsem mu, že já přežiji jeho, a ne on mě, takže se nemusí obávat, že by o něj nebylo postaráno, a nebo by skončil v útulku. I samotná Sobotková, kroutí nad tím hlavou, že to všechno tak SÁM a v SAMOTĚ zvládám, že to zvládám i ekonomicky, jelikož VYJÍT Z HMOTNÉ NOUZE v tomhle státu, který já označuji za džungli, tak to už jenom to je SPOUŠTĚČ K DALŠÍ SEBEVRAŽDĚ. A co už vůbec nepobírá tu obrovskou vazbu na Barta a odpovědnost vůči němu....asi vrátí diplom :-). Teď, když jsem byl u ní naposledy, před Vánocemi, tak mi říkala, že obdivuje, jaký má můj styl života systém..... jedině co mi vytknula a říkala, ať neblbnu, že opravdu málo spím, a že těch mých 3-4 hodiny denně je fakt málo...ale co nadělám... za komančů se řeklo...poručíme větru, dešti ...  
   Kluci můj dopis se skládá ze dvou částí, jedna je smutná-negativní, tou bych začal a ta druhá je veselejšího rázu a možná se i zasmějete, a řeknete si...no von se fakt zbláznil. Sděluji Vám to předem, jelikož máte svých starostí dost a dost, a ještě jednou, dost a dost, až nad hlavu. Nechci tedy předávat negativní energii, jelikož to není férové se takto zbavovat ze sebe toho negativního, a ve Vašem případě už tuplem ne, jelikož Vy si to určitě nezasloužíte. A tak tedy pokud se na to nebudete cítit, tak první část přeskočte a zaobírejte se, až tou druhou, kde spoléhám hlavně na Tebe Vláďo, že by jsi mi mohl pomoci. Neboj, buď v klidu, prachy si od Tebe nechci půjčit, týká se to muziky....:-).
   Naše cesty se rozešly cca po 9 měsíčním pobytu ve špitále, a jsem moc rád, že na začátku té mojí " sólové dráhy " , jste byli přítomni i Vy kluci. Jako by to bylo včera, když jsme my tři seděli na kuřárně a přišel tam Jarda s Monikou a nabídli mi bydlení ve Staňkově, že ten byt dlouhodobě nebudou potřebovat, že tam můžu být až úplně ......a bla, bla, bla, ano tehdy to byla z jejich strany euforie a hektika, ale dnes už je z toho pouhé bla, bla, bla.... Moc dobře si pamatuji, že jsem to byl já, kdo jim dával tzv. " zmatečné otázky " a předkládal katastrofické scénáře, co když půjdou od sebe, co když se rozejdou, apod....z mé strany jsem věděl moc dobře proč tyto scénáře předkládám, jelikož v životě jsem si zažil opravdu své, a jak se říká "... neuč starého vorla lítat... " Ale zároveň platí, že opatrnosti není nikdy dost a jsem 100% přesvědčen, že v tomto případě jsem nic neponechal náhodě, nic jsem nepodcenil, vše jsem do puntíku promyslel a dotáhnul do konce, včetně legislativních kroků...smlouva...trvalé bydliště na MÚ...ono by to, ani vojebat v mém případě nešlo, jelikož na základě toho mi byla a ještě i je milostivě vyplácena ta výše zniňovaná HMOTKA. Už jsem byl i dvakrát kontrolován, jestli tady opravdu žiji SÁM, tedy akorát se psem, a jestli opravdu vybavení bytu odpovídá tomu co je ve smlouvě. Normálně, nečekaně, neohlášeně, přijeli z úřadu z Horšáku, ve dvou, taky dobrý, přesilovka, aby nemohlo dojít k situaci, že se jedná o tvrzení proti tvrzení. Takže jednoho dne zvonek....a normálně profilcovali celý byt....vyhotovili zápis... a nashledanou, my se zase někdy objevíme..
Ale to jsem trochu "uhnul", chěl jsem Vám tím kluci říct, že i přes všechnu mojí snahu o férovost, jsem opět dostal pěkný kopanec, to rovnou zezadu, takže nečekaně. Tak nějak jsem celou dobu se snažil mít pod kontrolou i to, tak v dnešní době oblíbené : " NIKDY, NEŘÍKEJ NIKDY ", a sice v tom smyslu, co mi tvrdil Jarda s Monikou na kuřárně, a čehož jste i byli svědky, kdy mě přesvědčovali o SVÉ PEVNÉ, NEUTUCHAJÍCÍ LÁSCE, tzv. " 4-EVER ".... A NIKDY JINAK. Jedinou mojí šancí bylo být ve střehu při kontaktu s nimi, ale nikdo nikomu do kuchyně, ani do ložnice netvrdí, a na vzdálenost více jak 100 kilometrů, někam k Tachovu, tak to už tuplem ne. Ti, kteří by toto komentovali, že jsem si špatně ustlal, a tak jsem i špatně ulehl, tak to mohou použít pouze ti, kteří mi tuto situaci přejí. Mezi ně pochopitelně Vy nepatříte, jelikož své životní příběhy známe vzájemně. Já to jenom napsal v tom smyslu, že spíše přes veškerou prevenci, přes veškerou snahu si svůj NOVÝ DOMOV CHRÁNIT A STŘEŽIT SI JEJ, JAKO OKO V HLAVĚ, tak se mi to nepodařilo a o SVŮJ DOMOV JSEM OPĚT PŘIŠEL....asi fakt, jak jsem starej, tak jsem blbej, když jsem toto nezvládnul. Pochopitelně jsem zaznamenal signály, že se pravděpodobně něco začíná dít, a sice na podzim....my co jsme měli, a máme ještě, co dočinění s psychiatry a psychology, jsme přeci tak trochu v oboru psychologie, jak se to říká : " kozel je zahradníkem ". Takže i já lecos vycítil, a ihned reagoval... děje se něco ? .... budu tady bydlet dál ? .... je vše O.K ? ... plánujete nějakou změnu, o proti původní dohodě, a i oproti tomu co máme ve smlouvě ? ..... Takto jsem se dotazoval Moniky neustále dokola a odpovědi...ne, nic se neděje... co by se mělo dít ?....buď v klidu, budeš tam bydlet dál... v klidu si to buduj a zvelebuj, pomalinku, nikam nespěchej, jóó a pozdravuje Tě Jára, jsme v pohodě, jsme zasnoubení ....až budeš mít po těch operacích, tak Ti domluvíme , aby o Tebe pečoval Červený kříž, Jára tam má známé... Totální lež, intrika, komedie, a já nevím ,jak to slušně popsat, a to ještě Vám chlapi říkám, že mi Monika neřekla celou pravdu.... ale já si vážně vzhledem ke svému zdraví nemohu do sebe všechno pouštět, protože se znovu rozsekat nechci, ani nenechám. A další věc, která z toho bahna, humusu, hnoje a smilstva vyplavala a vyplynula, že veškerá legislativa,smluvní ujednání a další AKTY VE VĚCECH OBČANSKO-PRÁVNÍCH BY SE V TOMTO STÁTU UPLATNILY MAXIMÁLNĚ, TAK V PORNO PRŮMYSLU. Vůbec neplatí, co je psáno, to je dáno....JE TO JEDEN VELKEJ PODVOD.
   A tak po tom, co jsem se 18. září 2014 v Dobřanech narodil, a následně 05. května 2015 jsem ve Staňkově začal svůj nový život.... další šanci... tak jsem opět tam, kde jsem....na ulici, na chodníku, bez střechy nad hlavou, bez domova... JEDNO VELKÉ NIC, KTERÉ SI OPĚT ZAČÍNÁ PŘIPADAT, JAKO FABRIKA NA EXTREMENTY. Za tu dobu, za ten 3/4 roku jsem musel v ABSOLUTNÍ SAMOTĚ všechno SÁM, všude SÁM, bez ničí pomoci, pěšky, nebo auto stopem na úřady bojovat s byrokratickými a nabubřelými úředníky, domov jsem si zveleboval k obrazu svému, že jsem tu a tam něco objevil ve sběrném dvoře, obrážel bazary a sekáče, jelikož mi zůstalo pouze co jsem měl na sobě, když mě odvážela " erzeta " s tlakem 70/30, připravoval jsem se, hlavně psychicky, na mojí hospitalizaci, která mě čeká, jelikož  mi na CT objevili, že mi něco raší na páteři, což nazvali jako " léze " a začíná to tlačit na míchu, kdy prognóza je, že budu chodit asi jako Robert Lavička, určitě si ho pamatujete, další fáze je invalidní kára a finálovka je " eldéenka ". To, že mám jít do špitálu, tak pouze, aby se pokusili zpomalit průběh, operovat nelze, jelikož je to po celé délce, ruku v ruce s tím jde operace kolen-artroskopie a jako třešnička na dortu operace očí, zvládnul jsem tady Vánoce, které jsou tak emočně náročné, a to jenom díky tomu, že jsem si stále dokola pouštěl díly ze seriálu Chalupáři, kdy jsem se tady ze svého domova choval k Jardovi a Monice vždy férově i v tom smyslu, že jsem jím jak ten BLBEC a DEBIL předkládal své lékařské zprávy a úřední dopisy o tom, jak na tom jsem po všech stránkách....JAK JSEM STAREJ, TAK JSEM BLBEJ A JEŠTĚ K TOMU NAIVNÍ. Začlenil jsem se i mezi ostatní obyvatelstvo Staňkova, i když jsem v tomto při zdi, jelikož ta poznamenanost z toho, že mi lidi ublížili na mně působí velice silně.... nakonec divíte se... jestli čtete to co čtete... Lidi mě tady berou, berou mě tady jako Staňkováka, mám tady k dispozici zahradu, tedy Bart, starám se o farní kroniku, mám na starosti farní knihovnu.....prostě sem patřím.... jsem tady doma... a teď si mám vzít igelitku a jít někam o dům...vesnici...město... dál...proč já ?....proč stále jenom já ?

    Minulý týden mi přišla od Moniky SMS : můžu se u tebe stavit ? ....bylo vše jasné....to je ten kozel a zahradník.... a milá Monička mi přijela oznámit, že se s Jarouškem rozešla, a že nemá kam jít bydlet.....Ptám se tedy... v jakém časovém horizontu to potřebuješ uvolnit ? Odpověď : nóóó, hned, já nemám zítra už kde spát....Kluci, já nemít prášky, které mi neustále vytvářejí tu pomyslnou hladinu štěstí, tak asi dnes tento dopis nečtete a já jsem někde na vazbě.....Ty vole, Moniko, ne že ty nemáš kde bydlet, ale já nemám kde bydlet, vždyť jsem se Tě ptal stále dokola, jak blbej a Ty jsi mi tvrdila, že je vše O.K., že se nic neděje...došlo Vám vůbec,co kdybych tady už třeba s někým žil, s ženskou a dítětem, tak kam bychom šli.... Vedla si stále svou, že než si něco najdu, tak tam můžeme bydlet spolu, přeci jsou tady dvě místnosti.....Ty vole, Moniko, jak si představuješ, já jsem nemocný člověk, psychicky a teď se připravuju na hromadu operací, chodí mě sem kontrolovat z úřadů jestli nelžu, že tady bydlím sám, kvůli hmotce a dávkám, to chceš, aby mi to sebrali....a Ty vole Moniko, jak tady můžu bydlet s cizí ženskou, když ani nevím přesně a pravdivě, a ani mě to nezajímá, jak to opravdu mezi Tebou a Jardou je...nemám zapotřebí, aby tady na mě někdo přilítnul, že spolu tady něco máme....jsem tak nemocnej, že stále nedávám lidi, v krámě na mě padne panika z lidí,spotím se, že musím vrátit věci do regálu a jít pryč, do autobusu nenastoupím, když je tam hodně lidí..... a Ty mi sdělíš, že tady budeme spolu bydlet, že tady jsou přeci místnosti dvě, fakt dobrý......to mě chcete s tím Tvým Jardou zabít, nebo...?
   Ty vogo, kluci, kamarádi, já važně nebýt na antidepresivech, a nemít tady Barta,tak jsem to asi ukončil..... Současná situace je taková, že díky tomu, že mě tady místní lidé znají a věří mi a důvěřují a můj příběh znají celý, myslím tu minulost a Dobřany, tak už týden chodím přespávat s Bartem do bytu, který je hned vedle ve vchodu. Každý podvečer sbalím Barta, vezmu si pantoflíčky a igelitku a odcházíme nocovat vedle. Ten byt je také 2+1, bude se pronajímat a teď v neděli o tom bude rozhodovat farní rada, jelikož vlastníkem je farnost. Původní vlastník zemřel, po něm jsem převzal farní kroniku, a jelikož také nikoho neměl, tak byt odkázal v závěti farnosti. Byt je částečně zařízený, ale je tam hromada práce a všechno bych musel úplně od začátku zase znovu. Ten dotyčný zemřel nečekaně, takže Vám to je jasný, že je to jako by ráno odešel z práce. Možná, když budete číst tyto řádky, tak už budu mít opět, kde bydlet, pokud to projde v radě. Podmínky jsou tam úplně stejné, myslím nákladové, to je v jednom paneláku, akorát vchod vedle. Nevýhodou je že to nemá balkón, ten bude chybět Bartovi, byl na něj zvyklý. Jinak teď tam chodím jenom přespávat, protože tady s Monikou nemůžu obývat stejné bydlení....bych jí asi zabil.... Navíc jsem pochopil, že vysadila léky, ani k doktorům nechodí. Už se mi i stalo, že se tady hroutila, že neví jak to bude zvládat sama a potoky slz a hysterie.... Pochopitelně, že jsem jí uklidňoval, ale mně to vůbec nepřidalo, naopak, je to tak frustrující, z minuty na minutu, ranou pod pás, mě vystrčila na chodník a ještě jí pomáhám v tom, že jí uklidňuji a vyvádím ze stresů a následků rozchodu....to je až absurdní, komické.... Ale co všechno je pravda, co polopravda a co lež z toho co mi naservírovala...důvěra je pryč...a už bych za ní ruku do ohně nedal. Ale já mám svědomí čisté, celou dobu jsem se choval férově, a kdyby to v neděli dopadlo, na té radě a začal si znovu budovat svůj domov o jeden vchod vedle.... tak já určitě přecházet na druhou stranu chodníku, abych dotyčného nepotkal, nebudu muset.
  Takže chlapi, kámoši moji, držte mi palce, já Vám potom dám vědět, jak jsem dopadnul, a jak jsem to zase celý zvládnul.... v SAMOTĚ a na všechno ve všem SÁM. Hodně mě také mrzí, že jste se za mnou nestavili, když jste byli na návštěvě v Dobřanech, že už neuvidíte, jak jsem to tady vymakal.... bylo se čím pochlubit....snad příště....uvidíte, jak se nechá z hovna uplést bič...

   Tak a teď to veselejší téma, kdy se možná budete za břicha popadat. To, že v létě 2016 přistane v Praze Boening, který bude kočírovat Paul Bruce Dickinson, tak to určitě už víte. Mně to udělalo takovou radost, že jsem k tomu vytvořil, takový malinký plakátek, který Vám i zasílám.
    Jinak co se týká malování, opět odbočím, když už jsem na to narazil, tak jsem trochu ubral na intenzitě, jelikož mi tam začala chybět ta zpětná vazba. Takhle jsem maloval a ztvárněl své emoce, ale obraz jsem domaloval a šup s ním do skříně. Snažil jsem se, a to velice intenzivně, nasmlouvat výstavy, pouze prezentační, ale je to stále stejná písnička....nikdo s bláznama nechce mít nic společného... a ztvárněné myšlenky sebevraha nejsou pro naší veřejnost a společnost lukrativním materiálem. A navíc nejsem na tom ještě tak dobře, nemám prostě ještě to jméno, aby když vezmu rezatý a ohnutý hřebík, který zatluču do shnilého a naštípnutého prkna, aby se z toho stal artefakt v hodnotě 250.000,- Kč, jak to bývá např. u Prof. Milana Knižáka.
   Jelikož nemám mnoho šancí komunikace, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu....mám dny, že promluvím s někým pět vět, ale mám i dny, že nepromluvím s nikým vůbec. A tak jsem si založil blog na idnes.cz a píšu články, jednak píšu o svém životě, zveřejňuji svoje příběhy, píšu o muzice, o filmech, o cestování, ale i trochu komentuji politický vývoj, ale do toho se až tak moc nepouštím. Má to pro mě velký význam a blahodárný účinek v tom, že tady už ta zpětná vazba je, a je to pro mě určitá forma komunikace. Protože se mi u každého článku objeví čtenost a zároveň i tzv. karma, to je jak článek, téma zaujalo. Nepíšu, abych si honil triko, abych soutěžil, to vůbec ne. Nakonec ve svém životě už jsem se umístnil na 1. místě v soutěži o největšího blbečka, a to i opakovaně. Ale tím důvodem, že píšu, je to že se mohu vykecat a také z toho, že vidím, že to někdo četl mám pocit, jako bych s někým kecal, debatoval, vedl rozhovor. Nevím jestli to vysvětluji obratně, snad to pochopíte. Ještě u každého článku je možnost diskuze, ale do toho já se nepouštím, nechci si do sebe pouštět hodně témat a problémů, tedy zatím ne, ale opět NIKDY,NEŘÍKEJ NIKDY !!! Kdyby jste chtěli se mrknout, tak mě najdete přímo podle jména v seznamu všech blogerů, a nebo přímo můj blog je : 
ivopanus.blog.idnes.cz , mám vytvořenou celou řadu rubrik, vždy podle témat, aby to bylo přehledné.
Doporučuji !!!!
   Tak a zpátky k Iron Maiden, takže v létě bude koncert v Praze v Edenu a já bych se chtěl účastnit, tentokrát ne "face of face " , ale chtěl bych se klukům dívat na záda :-). Jednak mám pro ně a ještě chystám nějaké věcičky a dárečky, hlavně ten obrovský obraz. Tady bych chtěl poprosit hlavně Vláďu, jestli by jsi nejdříve nezapřemýšlel, zda by se nechalo, abych získal takovou tu hezkou plastovou cedulku s tou pentličkou a karabinkou, a byl akreditován. Mám na mysli, jestli z řad Tvých kamarádů FUGAS, a nebo možná i Roman Dragoun, třeba má nějaké kontakty, nebo Tě napadne někdo úplně jiný z Tvého okruhu..... V podstatě jsou cesty dvě. Cesta první je skrz management areálu, kde se to bude konat, tedy v Edenu na Slávii, a nebo cesta druhá skrz pořadatele. Adresy a kontakty na obě dvě instituce přikládám na extra papíru. Ještě existuje cesta třetí, ale ta není pro mě vhodná s ohledem na moje zdraví ( páteř a kolena ), a sice nechat se najmout k firmě, jako "bedňák" . Na tuto cestu bych, ani moc nespoléhal, protože ze svých zkušeností vím, že mejdni mají téměř sto členný tým, v kterém je i celá řada  jejich "bedňáků", takže by se mohlo stát, že naši to vyndají akorát z letadla a potom to někde vyloží u dveří a čau....prostě budou jako mezi kus mezi Starou Ruzyní a dveřmi Edenu. Milý Vladimíre :-))), zkus prosím zaměstnat svoje mozkové závity, přestaň na chvíli přemýšlet o svíčkové, plecku, a nebo bůčku, zkus to prokonzultovat i s FUGASEM, hlavně mu musíš vysvětlit co JÁ a IRON MAIDEN jsme za symbiózu, akorát, že oni to Ti kluci z Ostrovů ještě neví. Dále s ním prober i ten fakt, že já i oni už jsme ve věku, že nevíme dne, ani hodiny. Podívej se na mně, jaké mám vyhlídky skrz páteř.... A mejdňákům, už také pěkně žloutne rodný list, šedesátka na krku, a třeba nedávno Dickinsonovi diagnostikovali a léčili rakovinu jazyku.... proto také to dvojcédečko vyšlo, tak pozdě. To už měli dávno hotové, ale celá kapela se jednoznačně rozhodla počkat, až bude Bruce zcela fit, až si řekne on sám, že už se cítí na to jít do studia, hlavně psychicky. Takže proto to zkouším, bylo by škoda nevyužít šance, kdyby se naskytla. Kdyby mělo být s tím nějaké " vydání ", tak mi zjisti podmínky, za určitých podmínek- racionálních mantinelů, bych do toho šel, stále čekám na ten výměr.  Mysli na mě, byla by to pro mě určitá forma odměny za to všechno co jsem si v životě vytrpěl, a pravděpodobně to ještě není konečná, jelikož i s těmi doktory je to stejné, jak jsem popisoval v souvislosti s Monikou, a sice : Kozel zahradníkem.....doktoři mi neříkají úplně všechno, snaží se mlžit, a už jsem jim to i říkal, ať se se mnou baví na rovinu, že mi není patnáct, ale stále si jedou tu svou, tak uvidím co z toho vypadne....to není paranoa...
   Takže koukám, že jsem se pěkně rozkecal, jsem na stránce deset, ještě chvíli budu psát a Bible je proti tomuto dopisu pouhá informativní příručka, takže kamarádi co na závěr. 
Úkoly jsou Vám jasný, sehnat mi plastovou cedulku do Edenu. Já Vám za to slíbím, že neudělám žádnou blbost a budu bojovat dál, i když SÁM, ale budu. Jinak plánuji, že se za Vámi rozjedu, ale až na jaře, jednak čekám, až mi dorazí ten výměr a nějaký ten doplatek, ale hlavně aby bylo počasí. Těším se, až se zase uvidíme a pokecáme a doufám náčelníku, že něco výborného ukuchtíš. Ty vole, Vláďo, víš, že já ještě neměl za celou tu dobu ten svůj smažák....to jsem fakt v tom životě dopadnul. Dále, až přijedu, tak se těším na ty artefakty co tam pro mě máte, a také já dovezu, Tobě Vláďo, ten obraz s těmi sluchátkami a jitrnicemi rostoucími na stromě, pečlivě ho střežím. A Zdeňku, Tobě také dlužím toho starce, neboj, dorazím to a dovezu.
  Kluci, držím Vám palce, hlavně pevné zdraví a myslete na mě, abych měl zase DOMOV.

Ahoj,Ivo.

Ve Staňkově dne 16.01.2016

P.S. Kdyby hořelo, tak udržujte oheň než přijedou hasiči :-)), to za prvé. A za druhé, chovejte se tak, aby jste potom nechovali :-))). Čauky.

:-)))...nevykašli se na mě s těmi Iron Maiden, děkuji...:-)))

 

 

EPILOG :

... v dopise jsou uvedeny myšlenky a názory, které jsou výhradně moje, kdy jsem je použil do své soukromé korespondence... zároveň se omlouvám za trochu více jadrnější a slengové vyjadřování, než bývá u mě běžné... prioritní bylo sestavení dopisu, teprve sekundární bylo to, že jsem se rozhodl pro jeho zveřejnění, i přes to jsem se snažil vyjadřování co nejvíce eliminovat, aby zůstalo, v jinak mnou nastavených, mantinelech slušného vyjadřování na veřejnosti... děkuji Vám za pochopení...

 

 

 

Autor: Ivo Panuš | sobota 16.1.2016 17:01 | karma článku: 9,35 | přečteno: 228x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(