Během II. světové války byl v areálu Roland Garros zřízen koncentrační tábor.

Tam, kde se dnes prohánějí za žlutým balónkem, mlátí raketami o zem, ale hlavně pro prachy, nejslavnější tenisté(tky) světa, kde již přes sto let probíhá turnaj French Open, tak byli vězněni ve válečných letech francouzští Židé.

Nejsem posedlý tenisem, možná by to někoho mohlo napadnout, vzhledem k tématu mého nedávného  článku, ale věci, tak-nějak, vyplynuly. V tomto případě házím  veškeré sportovní fanouškovství zcela za hlavu, protože mě doslova zamrazilo a šokovalo, když jsem si přečetl článek a s otevřenou pusou jsem si řekl, sám pro sebe … NO, TO SNAD NE !!! … Sice v článku je šikovná zmínka, že PŘÍMÉ DŮKAZY, údajně, snad, prý, NEJSOU, ale kdo by v tomto případě, kdy se jedná o válečná zvěrstva, genocidu, kdy se zcela vytratila humánnost, etika, lidskost, apod. měl „sílu“ si něco vymýšlet, a nebo minimálně „přikrášlovat“, lepší bude, zpochybňovat. Pokud to je však pravda a dělo se to, i když tedy přímé důkazy na to nejsou, tak to je doslova síla a projev bezcitnosti. Když to hodně zbagatelizuji, tak ve Francii vlastně mají svůj „Prasečák“, jako my v Letech, my, takový evropský zeměpisný prcek. A u nás kolem toho bylo hodně debaty a diskuzí. Je tedy s podivem, že po takové době, kdy každoročně se kolem turnaje motá stovky lidiček, potkávají se tenisové špičky, že by o tom nikdo nevěděl, ale v tom sprintu a honbě za penězi, v tom byznysu ? Buď zapomněli, a nebo dělají, že nevědí, či nechtějí vědět, že běhají, tedy šlapou po místech, kde za II. světové války jiní trpěli ? Tam, kde jiní trpěli, tak dnes mlátí a třískají tenisovými raketami o zem, aby je ve vzteku rozštípali ? Začíná být opravdu problém se orientovat v řadě věcí, začíná být i problém vůbec uvěřit v to, co jeden tvrdí a druhý vyvrací ... nedávno se mě ptal jeden mladík, z té už úplně současné generace, proč stále v televizi dokola opakují ty dokumentární filmy o II.světové válce, že prý kam to přepne, tak na něj vykoukne Hitler, a nebo Stalin, všude záběry, kde jsou vyhublá mrtvá těla na hromadách, popravy a střílení v autentických záběrech. Já mu na jeho dotaz opáčil, co on ví o tomto tématu ze školy? … téměř nic... Údajně se to extra zvlášť a do hloubky neprobírá. Rozhodně ne, jako za našich let, kdy nám už nezadržitelně žloutne rodný list. Říkám mu, tak vidíš, tak se chlapče dívej pořádně, protože za chvíli přijde doba, že se už nebudeš mít koho zeptat, jak to tehdy všechno bylo, a až se budeš dívat, tak se modli, aby se ta doba již nikdy neopakovala... Moc se omlouvám, zejména adminovi, že vkládám odkaz na článek, o kterém je můj příspěvek, ale je to tak silné a citlivé téma, a jestli je to  OPRAVDU  PRAVDA, tak to tedy, Pán Bůh s námi všemi ..…. děkuji za pochopení.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/994991-mrazivy-odkaz-z-french-open-na-miste-slavneho-arealu-stal-koncentracni-tabor.html#hp-artcl

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Panuš | úterý 5.6.2018 11:45 | karma článku: 19,28 | přečteno: 591x