"Šmejdi" našli nový byznys v "oddlužovacích agenturách"

Parazitování na zoufalé životní situaci ostatních si někdo může zvolit i jako výnosný způsob vlastní obživy. Ti nejbezcitňejší na tom vydělávají nemalé peníze. Byznys s chudobou nepohrdne žádnou příležitostí k výdělku.

Napsáno a natočeno o tom bylo mnoho. Tzv. "Šmejdy" odhalila i skrytá televizní kamera. Pochybní prodejci zneužívající osamělosti a bezbrannosti seniorů, nutí své oběti do nákupů za nehorázných podmínek, mnohdy agresivními metodami, hraničícími se zákonem. Majitelé rozpadlých nemovitostí pronájimají byty s otřesnými hygienickými podmínkami výměnou za štědré sociální příspěvky státu. Lichváři všeho druhu půjčují peníze za úroky, které nikdo nemá šanci splatit. Teď se nám tito "podnikatelé s chudobou" zřejmě přesouvají do nového odvětví byznysu. Často působí v "oddlužovacích agenturách".          

http://ekonomicky-denik.cz/ceska-justice-smejdi-presli-z-hrncu-k-insolvencim-lidem-pomaha-bezplatna-insolvencni-poradna/                     

"Největším dnešním nešvarem insolvencí jsou tzv. oddlužovací agentury. Přesněji řečeno – subjekty, které si z oddlužení udělaly vlastní byznys. „Pokud někdo kazí u veřejnosti insolvencím pověst, jsou to právě ony. Parazitují na nepříznivé životní situaci druhých. Nutí je před soudem lhát. Nestydí se obírat je o jejich poslední prostředky. Své služby navíc často poskytují bez odpovídajícího vzdělání a zřejmě i načerno.“

"Penězi to ale podle Strnada u těchto agentur nekončí. Dlužníci jim často – patrně v tísni – podepisují směnky na vysoké sumy, slibují splátky po skončení oddlužení, zastavují jim své nemovitosti. „Za vrchol hyenismu pak považuji případy, kdy od dlužníků, kteří již nemají ani na úhradu minimální splátky, berou „do zástavy“ rodinné cennosti či předměty osobní potřeby. Omlouvám se za ten výraz, ale mám pocit, že „šmejdi“ od hrnců a vysavačů přešli k insolvencím" píše se ve výše zmíněném rozboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivo Hartmann | neděle 27.3.2016 19:30 | karma článku: 15,85 | přečteno: 774x