Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J35a41n 83K40l74e69m63e24n24t

31. 1. 2014 13:08

Opravdu jednostranný až fanatický pohled na danou "revoluci"!! Tak nějak ze západní strany barikády. By mě zajímalo, zda autor také hází na zlé berkutovce zápalné láhve, či jen pneumatiky do táboráku??

0 0
možnosti
JZ

http://tsn.ua/politika/bulatova-rozip-yali-ta-vidrizali-vuho-vikradachi-z-rosiyskim-akcentom-332194.html

Stručný překlad:

 Dmytro Bulatov, jeden z lídrů Automajdanu , žije. Dmytro byl postrádán několik dnů, dnes večer se našel. Ze slov Bulatova : neznámí jej bili, mučili, uřízli mu jedno ucho a přitloukli, jak Krista hřeby... Bulatov nepoznal pachatele, ale zdůrazňuje, že muži mluvili s ruskými akcentem. Po dlouhém mučení jej vyvezli a vyhodili z auta. Bulatov došel k vesnici Višeňky, kousek od Kyjeva ( okres Borispil). Jeden z místních jej pustil k sobě domů, odkud zavolal Dmytro kamarádům, kteří pro něj přijeli...

Chápu proto, že Janukovyče mají rádi komunisté, vždyť vraždy a mučení, to je jejich.

1 2
možnosti
JU

Velmi dobrý článek, díky za něj.

3 2
možnosti
MS

Nevím, netvrdím, že tomu co se na Ukrajině děje rozumím ale z toho co vím, nese svojí vinu i EU. Tzv. asociační dohoda, jejíž odmítnutí se stalo rozbuškou (nikoliv důvodem, ty jsou nepochybně mnohem hlubší) pro nepokoje nebyla pro Ukrajinu vůbec výhodná. Nenabízela jí prakticky nic (tedy kromě jistého politického gesta) a naopak požadovala věci jako snažší přístup evropských výrobců na ukrajinský trh. Ve chvíli, kdy byla Ukrajina de-facto před bankrotem je více než logické, že přijala nabídku Ruska (která samozřejmě nebyla vedena kvůli lidumilství Ruska, ale to je vcelku logické, že Rusové tím nějaký cíl sledují, na tom nevidím v zásadě nic špatného), které jim na rozdíl od EU nabízela něco reálného - opravdové peníze.Ty půjčky jsou ale bez data splatnosti a pokud si Ruska zítra řekne o jejich splacení, Ukrajina přes noc zbankrotuje. Ano, Rusko má Ukrajinu v hrsti,ale umožnila mu to i EU svojí (ne)činností. Přesto ale řešení asi bylo možné, Během summitu v Litvě dostal Barroso nabídku k podpisu třístranné dohody EU-Ukrajina-Rusko, která by mohla napětí výrazně zmírnit. Ale kategoricky to odmítnul... Takže asi tak. Nejsem schopný za všechno co jsem tu napsal dát ruku do ohně, ale takhle mi to bylo tlumočeno od účastníků nedávného semináře našeho MPO o Ukrajině...

0 0
možnosti
TT

Čeština je krásný jazyk. Jeden z důkazů je třeba libozvučné slovo "blbeček". :-P

2 0
možnosti
JC

Na barikádách s teroristy.

2 0
možnosti
LP

Blbý kydy, nic víc! Oranžová revoluce tam už jednou byla a jak to dopadlo se "slavnou" Tymošenkovou každý ví. Je to banda špinavců zapalujících pneumatiky ve městě aby se ohřály. Hnusný odporný bordel na náměstí a všichni dělají, že nic nevidí. V Turecku to bylo nedávno, ale tolik křiku kolem toho nebylo. Takové ukrajinské "Evropany" ať si raději Rusové nechají. Jo a ty odstřelovače máte hezky vymyšleny, zrovna tak ty údajně mrtvé, zastřelené. Možná to jsou hrdinové sebevrazi za "dobrou věc". V Egyptě denně zahyne desítky lidí a koho to zajímá.

5 5
možnosti
Foto

Tohle násilí je zcela neospravedlnitelné. Amerika hrozí Ukrajině sankcemi v případě násilí na demonstrantech, ale v sami by je v takovém případě začali střílet. Nebylo by od věci, aby se k tomu autor blogu vyjádřil.

4 0
možnosti
AS

A60d21a71m 29S75t86a60v80a

30. 1. 2014 20:27

Autore, jestlipak víte, proč to jaro je v tuhé lednově ledové zimě? Zimní olympijské hry jsou v zimě. A tak jaro nejaro, ukrajinské  jaro musí být v zimě, byť ten vzduch je v tom mrazu jak dělová koule

1 0
možnosti
MR

"obsazování vládních budov revolucionářům nepotřebné" a o kus dál píše "Pokusili jsme se obsadit budovu odborů"? Dává to smysl?

2 0
možnosti
Foto

Zřejmě první článek o dění na Ukrajině, který mi připadá objektivní. I když ale přistoupím na to, že policie unáší lidi aby je zmlátila a potom nechala zmrznout, tak se mi pořád nelíbí násilné útoky na policejní kordony. Chápal bych násilí ze strany demonstrantů v případě, že by na ně policie útočila. Zatím jsem ale jenom viděl útoky tyčemi, kameny a zápalnými lahvemi na klidně stojící policajty. Čemu to pomůže? Co by se dělo v případě kapitulace policie?

6 0
možnosti
HH

Utok na policajty je vec ktery rozumim, a je to jeden ze zasadnich duvodu, proc bych nemohl bejt policajtem. Policajt(vojak, politik, a bacha, i urednik) = rezim. To je ten prvni cil, kterej to ma dostat, at uz se jedna o revoluci nebo o odboj. Cemu nerozumim, jsou utoky na obchodni centra, banky a podobne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1553x
Novinář, fotograf a člověk.

Seznam rubrik