Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kubran a Havlina: Zdravim z obyvaku (po 10 dnech v kamionu a projetych 4000 km :). Nerekl jsem nikdy, ze soucasny ukrajinsky system vlady a moci je idealni nebo ma k idealnimu demokratickemu systemu blizko. Bohuzel, jak ukazuji i drobne zazitky s mistni policii, je skrznaskrz prolezly korupci, banditismem a mafianstvim. Je to zpusob vlady, jak je obvykly v Rusku a jinych postsovetskych zemich, kde nefunguje ani vymahatelnost prava ani obcanske svobody, system pripominajici stredoveke poddanstvi. I kdyz politicky system v zemich EU ma mnohe chyby, jsou zde zakladni veci, ktere systemove funguji a zarucuji pravni prostredi pro zivot i podnikani. Ukrajinci touzi zavest tyto vymozenosti i do sve zeme. Samozrejme se tyto snahy setkavaji s velkym odporem tech uredniku, celniku, policie, oligarchu, kteri ze stavajici situace tezi a ziji parazitnim zivotem na ukor ostatnich. Ukrajinci nyni prijimaji ruzne reformni zakony a ty mozna v budoucnosti rozhodnou, jak je jim zmeny v jejich zemi podari prosadit.

1 0
možnosti
JR

J92a21r72a 27R10a57n58k

13. 3. 2015 18:17

R^diky za info, delame v Kanade neco podobneho, prispela jsem take a kazdy musi ocenit snahu lidi, jako jste Vy!!

1 0
možnosti
MV

co ty lidi v pristich letech ceka?nezavidim jim tam,muselo to tak daleko dojit?

1 0
možnosti
Foto

Autentické svědectví z autentické pomoci. Toho bychom si měli skutečně vážit, když je někdo schopen přejít od slov k činům a něco na tu Ukrajinu dovézt. Ne pro Ukrajince, ani pro Rusy, ale pro trpící obyvatele všech národností a jazyků, v tom se pozná velikost srdce.

7 0
možnosti
Foto

Libuse: Nevim jak jste prisla na to, ze za tu chudobu muze EU. Janukovycova vlada, verna pritekyne Putinova rezimu, se zhroutila i diky ekonomickemu dnu, ktereho dosahla. Bylo v poslednich letech jasne, ze k padu drive ci pozdeji dojde, EU zde opravdu nehrala (bohuzel) zadnou vyznamnou roli. Bohata zeme jako je Ukrajina, je zbidacena a zaostala predevsim diky tem, kteri tam poslednich 10 let vladli, zemi privedli ke kolapsu a umoznili rozkradeni vseho statniho bohatstvi a navic umoznili rozpad vsech funkci statu. Na Ukrajine jiz nefunguje takrka nic, od policie po zdravotnictvi a soudnictvi. Vse bylo zniceno nakazou korupce, protekcionismu a banditismu. Dostat Ukrajinu z tohoto bahna mezi normalni zeme potrva mozna pul stoleti a mozna dele.

7 2
možnosti
PK

To sú ale kecy. Vážený, problém je v tom, že tam ŽIADNA vláda doteraz (možno to teraz bude inak) neopustila mantinely oligarchov a rozkrádačiek - teda ani vláda Juščenkova, veľkého to priateľa EU. Janukovič to len, takpovediac, dorazil ;-D a práve preto potreboval prachy čo mu dávalo Rusko a nie možné budúce výhody, čo mu dávala EU.

5 1
možnosti
AO

A90l21e37n58a 28O96u16z47k30á

13. 3. 2015 11:14

Děkuji za sdílení Vašeho příběhu..... :)R^

jdu se vrhnout i na další díly..

2 0
možnosti
Foto

Za to, jak ti chudáci teď žijí mohou poděkovat jen EU.

2 8
možnosti
Foto

Myslíte? Já bych viděl někoho jiného. Ona EU jim to tak poničila?

5 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1553x
Novinář, fotograf a člověk.

Seznam rubrik