Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

…Strany nesmějí (v §4) porušovat ústavu a mít za cíl odstranění demokratických základů státu. Nesmějí zamezovat ostatním stranám „a hnutím“ (!) v tom, aby se „ucházely o moc“… což pětiprocentní klauzule přesně činí. Brání vstupu jiných politických sil v přístupu k moci. S populistickou výmluvou, že by se pak vládlo špatně.

0 0
možnosti
PZ

Bohužel korupce není zakořeněna v politických stranách, ale v lidech. A když mluvíte o referendu. Tak jedno referendum, ke kterému většinou přijde tak 20 procent občanů stojí zhruba jednu miliardu. Navíc občan není schopen rozhodovat o odborných věcech jako je daňová politika atd.

0 0
možnosti
FK

"korupce odstraní tím, že se zruší politické ...."  Hahahaha! Dobrej fór. Nejsem zastánce politických stran, to ne - ale jsem odpůrce dokonce jednobarevného vidění problému! A co fotovoltaika, a co korupce  využíváním až zneužíváním státních  a kdovíjakých dotací a jiných daňově výhodných, tedy daně snižujících, leckdy to lze nazvat  i daně krátících,  přidělování peněz. Člověče, nebuďte včerejší! Lumpárny byly, jsou a budou! Ale záleží na síle státní správy, jak s nimi naloží. Když anarchističtí  gauneři se veřejně vysmívají policii, že zakročí  proti ještě  větším gaunerům, tak to je každopádně špatné. A je jedno, jestli tu jsou strany nebo ne.

0 0
možnosti
FK

Omlouvám se, že jsem odpovídal unáhleně. Ano, souhlas. Můj příspěvek jen potvrzuje váš blog.

0 0
možnosti
BM

Politické strany již zrušili komunisté, a jak to dopadlo... Problém je někde jinde. A to v lidech!

4 0
možnosti