Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin_H

6. 6. 2012 14:16
Tak co pane Cermane?

Vysvětlíte mi, co je podle vás terorismus? Stačí nějaká jednoduchá definice.

0 0
možnosti

369L

4. 6. 2012 14:01
Teror Palestiny.

Píšu o tom i níže, ale zde dnes opět čerstvě:"Izraelskou politickou scénu opět rozhýbal spor o ilegální domy v židovské osadě Ulpana. Ty stojí na soukromém palestinském pozemku, a Nejvyšší soud proto nařídil jejich odstranění do konce června. Premiér Benjamin Netanjahu teď prohlásil, že se tomu podřídí. Radikální pravici v jeho vládě se to ale nelíbí.Netanjahu chce 5 domů obývaných 30 rodinami zbourat nebo fyzicky přesunout na nové místo, které by vyhovovalo zákonu.Zároveň slíbil, že na okupovaných územích nechá jako odškodné pro osadníky postavit stovky nových bytů. Radikální pravice ale takový kompromis odmítá a prosazuje zpětnou legalizaci načerno postavených domů. Ve středu má o celé věci jednat rozpolcená vláda i izraelský parlament - Kneset." - celá zpráva:

http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/izraelsky-premier-chce-zrusit-ilegalni-osadu-ulpana-radikalni-pravice-se-bouri--1068165

A tady další:http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/967497

0 0
možnosti

369L

3. 6. 2012 14:10
Teror Palestiny.

Palestina je území! Údajně první jiné než africké, na které vstoupil člověk. Prvním národem byli Kenáanci (původem z Afriky a údajní předchůdci Židů), po nich přišli Pelištejci (indoevropský národ). Historici se neshodli, že v době příchodu Pelištejců ještě Kenáanci existovali. V 10. století vzniklo město Jeruzalém-první stopy vzniku vedou k Egyptu. Palestina je územím, kde prošly snad všechny národy světa (geneticky prokázáno). Jeruzalém nepatřil Židům odkjakživa, přivlastnili si ho cca 1000 let pnl., kdy ho dobyl židovský král David. Ale už v 6. století byl Jeruzalém dobyt Babylónem a nastalo židovské vyhnanství. Tak národy procházely. Do roku 1920 bylo ÚZEMÍ Palestina Protektorátem Velké Britanie a žili tam vedle sebe Źidé, křesťané, Arabové. V roce 1948 bylo rozhodnuto, že území bude rozděleno na STÁT Izrael a na ZBYTEK ÚZEMÍ Palestina. Ten zbytek dodnes není státem, ač 144 zemí už to uznalo, ale Amerika neustále vetuje! A Izrael mezitím veškeré původní obyvatelstvo vytlačuje.

2 0
možnosti

369L

3. 6. 2012 14:18
Re: Teror Palestiny.

Pokračování: palestinští Židé mají stát (tomuto národu to přeji), ale palestinští Arabové a palestinští křesťané nemají nárok. Podívejte se na osady, ostnaté dráty, zdi, za kterými žijí, jak jsou jim bourány domy, zabírána pole, jak kolem nich věčně vojáci a tanky, jak to nejsou ani občané! Nemají žádnou armádu, zbraně, jediné letadlo, mají jen ty zoufalce, co se občas zachovají jako naši proti Heydrichovi. Nedávám to za vinu Izraelcům, dávám to za vinu vládě, která jde na ruku Americe a přistoupila na roli policajta nad arabskou ropou. Přečtěte si něco od Terezy Spencerové z Literárních noviny, něco od Břetislava Brtečky, zpravodaje českého rozhlasu, který roky žije v Jeruzalému. A v neposlední řadě podumejte: Izrael je rozhodnutý napadnout Írán. Írán v případě napadení je rozhodnutý zaútočit na kterýkoliv cíl NATO a pak podumejte, jestli nejsme my tím nejbližším, prohlašuje-li nás Izrael za největšího spojence v Evropě (návštěvy to potvrzují).

2 0
možnosti

Ty ses jatro

3. 6. 2012 13:41
pane Cermane

obětujte 45minut života a koukněte na tento dokument o tom co si samí izraelští vojáci myslím o okupování Palestiny. Líbí se mi víš zápal ovšem brojíte za špatnou věc. Vaše černobílé vidění světa je naprosto nepochopitelné. Zjistěte si více informací o tomto problému. USA tlačí již 60 let na OSN aby neschválili existenci Palestiny co by státu, ti lidé žijí celé generace za ostatým drátem, nemají doklady, autonomii, nic..

http://www.youtube.com/watch?v=Jvay1hotrMQ

2 0
možnosti

zVysociny

3. 6. 2012 18:38
Re: pane Cermane

je to zaslepenec a nema cenu mu vysvetlovat takove skutecnosti. Nejsem Palestinec ale moje zkusenosti s Zidem jsou otresne.

0 0
možnosti

Inzheim

3. 6. 2012 10:13
Asi

kdyby se cigáni rozhodli vrátit do své vlastní zaslíbené země v Indii, asi by jim tleskala celá Evropa a pomáhala by s transportem i odškodněním. Když Hitler rozhodl vrátit Židy do země zaslíbené-- Palestíny, už tehdy se arabští šejkové raději s Hitlerem spojili a nápad mu rozmluvili. Mimo USA, Argentíny, prakticky nikdo Židy nechtěl, proto OSN rozhodlo o možnosti přece jenom jim tu Palestínu vrátit. Židé připluli za dramatických událostí, uchytili se, pouště se zazelenaly, do kibuců se zavedl ryzí komunizmus, Sovětský Svaz dovolil statisícům Židů posílit jejich prezenci povolením exilu s nadějí, že posílí vliv Kremlu, k čemuž nedošlo. Arabové mají neobydlených sta tisíce km2,,mají tuny zlata a miliardy dolarů z nafty,, ten milion tzv Palestinců by mohli zvládnou levou zadní. Ale nechtějí si zrušit střelnici a vzdát se rukojmích.

1 0
možnosti

369L

3. 6. 2012 14:36
Re: Asi

V tom případě by jste měl tleskat i Hitlerovi, když si dělal nárok na svoji Germánii - ta byla totiž už v 2. století pnl., zatímco Slované až v 6. století nl. . Také se o to velmi snažil nejdříve likvidací Židů (potřeboval jejich majetky), ale následně hned likvidací Slovanů a v neposlední řadě se pustil i do Arabů (ropa je ropa). A ty tuny zlata a miliardy dolarů z nafty: kolik Arabů je má? Vyvolení, kteří zkorumpovaní Amerikou udržují pod kontrolou vlastní bídný lid, který ve finále utře. A nedej Bože, aby ten lid byl nespokojený - no, to jsou okamžitě jen náboženští, primitivní fanatici a vedou nějakou pitomou svatou válku! Volání k Bohu (je jedno k jakému) je totiž většinou to jediné, co bídní mají. A co je velmi nadnárodně spojuje! Kolik znáte věřících mezi těmi, co si žijí v blahobytu? Odvolávání se na náboženství mocní používají, jaž se jim to hodí: nedobývala snad Amerika Indiány v zájmu křesťanství, ač původně byli pro Řím křesťané jenom plebs a házela je lvům?

0 0
možnosti

Martin_H

3. 6. 2012 9:32
DEFINICE terorismu?

Moc bych prosil autora, aby nám definoval terorismus. Z jeho článku totiž vyplývá, že jeho popis terorismu bude HODNĚ zajímavý. Zpravidla se totiž za teroristy považují jedinci nebo skupiny, které útočí na civilní cíle, ne na vojáky.

Jinak souhlasím, že by se mělo informovat otevřeně a pravdivě o terorismu. Apropo:

http://amo.blog.ihned.cz/c1-55209750-extremisticke-vrtochy-jedine-blizkovychodni-demokracie

3 0
možnosti

pipina z las vegas

3. 6. 2012 8:01
Faktem je,

že nebýt Izraele, Palestinci by už dávno byli až za Dunajem...

3 0
možnosti

xexyn

3. 6. 2012 9:38
Re: Faktem je,

Pochybuju.:-/Rv

0 0
možnosti

antidepka7

3. 6. 2012 1:30
Dobře napsáno! Karma. Pokračujte dál.

R^R^

3 0
možnosti

honzasinn

3. 6. 2012 0:38
Zpravodajstvi o Izraeli v USA

Bohuzel stejna situace panuje v "pokrokovych " mediich v USA. Liceni zbedovanych Palestincu a Izraelske agrese. Lide, kteri doporucuji Izraeli aby v zajmu miru vyklidil "okupovana" uzemi, by nejradeji videli aby zide vyklidili cele uzemi Izraele a vubec zmizeli. Potom by se totiz mohli ruzne osvobozenecke organizace Palestincu vybijet nerusene mezi sebou.

2 0
možnosti

zVysociny

2. 6. 2012 23:43
co ty jsi za

bleep?

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.