Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Tak jsem se dozvěděl, že Zeman je nácek. Zeman, jehož krédem pro zahraniční politiku je ... skončete s pokrytectvím a přijměte Izrael do NATO. A jak píše pan Pinc níže, celý článeček by se dal zkrátit do jedné věty o třech slovech.

0 2
možnosti
Foto

Pane Cermane, stačila by úplně jedna věta - nemám rád Klause. Pro svou argumentaci raději nepoužíváte žádný citát z mnoha jeho článků, v nichž jasně formuluje, co pokládá za "tradiční hodnoty". To je přinejmenším nepoctivé a v pravém slova smyslu "novinářsky" podlé a trapné.

8 8
možnosti
PP

Zato Vy používáte citáty ze sbírky nesmyslně kompilovaných cintů, zvané bible, až zbytečně často - ale taky nemáte s novinářem nic společného;-D

1 0
možnosti
MP

Snaží se o jedno a to je vlastní všem lidem. Přežít a nestát se mrtvolou (bez povšimnutí) v domově důchodců. Nějaké hlubší myšlenky bych tam nehledal. Formu si každý volí podle svého.

3 3
možnosti
SB

Dotaz k redakci: Když jsem nedávno napsal, že Schwarzenberg je fašista, smazali jsem mi ten příspěvek a sto dukátů bylo dole. A to jsem se nesnížil ke zkomolení jeho jména, jako když nyní autor píše Zemanácek.

Tak bych rád věděl, podle jakých měřítek postupujete. Proč je možné jednoho označit za nácka a druhého není možné označit za fašistu? Buď by oba příspěvky měly být nepřípustné, ale v tom případě nechápu, proč tento blog nesmažete, nebo by oba měly být přípustné, ale v tom případě nechápu, proč můj příspušný názor na Schwarzenberga mažete. Je to mé mínění o něm. Zde nejde o to, že máte názor příznivý Schwarzenbergovi a nepříznivý Zemanovi. Za názor byste to mazat neměli, protože svoboda slova je garantována zákony této země. Mazat byste měli pouze za nekutlivované formulace. A z tohoto hlediska nechápu rozdíl mezi označením Zemana za nácka a označením Schwarzenberga za fašistu. Z hlediska kultivovanosti ten rozdíl nevídím. Spíše větší nekultivovanost vidím u autora tohoto blogu, protože já jsem se nesnížil k úmyslnému a dehonestujícímu zkomolení Scharzenbergova příjmení.

6 7
možnosti
Foto

Je to jednoduché. Národní socialisté byli v Německu a Fašisté v Itálii. Ergo kladívko, jaký je mezi nimi rozdíl? No přece samozřejmě Alpy, každý na ně kouká z jiného směru. A administrace moudře vyhodnotila jako rozhodující.

5 5
možnosti
MC

To co V.Klaus nestihl do dnešního dne vyprovokovat to Vy jste vypotil v jednom článku. V. Klaus narozdíl od vás provokuje zdravý rozum. Vy jste se zde pokusil přebit zdravý rozum rozumem ještě zdravějším.Rv

8 5
možnosti
VH

Já vím:  V š i c h n i   v ě d í ,  že co od Klause je, geniální být musí.

5 3
možnosti
JL

Klausovo odvolávání se na tradiční hodnoty zavání pokrytectvím. Moji prarodiče, kteří žili tradičními hodnotami jako venkované vychovaní katolicismem, narozeni na přelomu století za Rakousko-Uherska, by Klause dozajista poslali do riti. Byli to poctivci, dřeli celý život a nikomu nic neukradli, věřili v Boha. Takže s těmi tradičními hodnotami opatrně. Klaus se dovolává tradičních hodnot poté, co velmi revolučně (jakobínsky?) nechal zprivatizovat státní ekonomiku a rozdělil federaci. Jako by nám úlisně - jak je jeho tradičním stylem - říkal: čo bolo, bolo, teraz budeme tradicionalisti. Jde o status quo rozkradeného, zprivatizovaného, o zachování status quo klientelismu a la Klaus (Zeman, Paroubek, Topolánek, Nečas atd).

6 5
možnosti
Foto

Nevím, jestli autor správně používá pojem "náckovský", míněno nacistický. Protože já měl zase ten dojem, že kohorta podporovatelů K.S. pracovala přesně ve stylu Hitlerovské NSDAP (nebo KSČ) - Nevolíš, Karla, nejdeš s námi, nedostaneš Becherovku. To je samozřejmě vtip, ale takto bylo postupováno, každý, že kdo se postavil proti té šílené vlně hysterie VOLÍM KARLA byl ostrakizován a příklad herce Martina Dejdara je jen malou ukázkou. Takovou špičkou ledovce vyčuhující nad vzedmutou vlnu politické hysterie a nátlaku a nekompromisního nátlaku.

Kdo v Hitlerovském Německu nebyl členem NSDAP, neměl na slušnou kariéru šanci a totéž platilo s Husákovou KSČ a jakoby se znovu objevilo s hnutím "VOLÍM KARLA". Jen ty pochody městem zatím nebyly. Nebo snad někde ano?

11 7
možnosti
Foto

Pane Jiří, probuďte se. Řeč je o panu Klausovi, ne o panu Schwarzenbergovi.

5 4
možnosti
JL

Zvyšuji Karmu autora!

6 2
možnosti
OF

Všemu rozumí, všude byl..... a třikrát he nevzali do KSČ pro špatné pováhové vlastnosti.

O kom je řeč ?;-D

7 2
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.