Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem vždy říkal - a na tom trvám -, že to, co jsme v roce ´45 spáchali, by dneska bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by tehdejší vláda, včetně prezidenta Beneše, by se octli v den Haagu, kdyby tehdá ještě existoval.“ ... co Postipim, co vítězné mocnosti!

0 0
možnosti

Jo karma. Ale je mi z toho smutno a ouzko. ;-(

3 0
možnosti

Může být ouzko nebo ještě hůř.:-( Co si pomyslet, když takto promluví lidské hovado či zemanovský, nezdegenerovaný "buran", tak to přímo duní:

"knížata měla právo první noci a díky tomu zdegenerovala, protože své nevolnice nemusela znásilňovat, vydávat na to energii. Zatímco my zemani jsme si právo, nejen v sexuální oblasti, museli vždycky těžce vybojovat, a proto jsme nezdegenerovali.".....

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cvancarova-celi-utokum-anonymu-d32-/domaci.aspx?c=A130125_120258_domaci_jj

1 1
možnosti

odporne lzi. 

Uz ta treti otazka je provotridni svinstvo, naprosto prvotridni. 

Posseltz neni predseda, to zaprve, za druhe to v tech novinach samozrejme nestoji.

2 1
možnosti
Foto

Zeman je prostě intrikán, který pro svůj cíl nezná morální mez

4 1
možnosti

Cerman Blog, dnes extra třídaR^R^...za důkazy, odkazy a videa rovněž R^

Diskuze ne moc živá, ale docela pestrá a ku zasmání:-) ...výšplechty odvážného provokatéra Karlíka, soudružská moudra Řezníka "rezjira" a početné vstupy snaživého stb-pomocníčka, všudybyla Hermanka.

2 2
možnosti

Dříve se začínaly pohádky slovy: Byl jednou jeden král:

Teď je to : Ze Zemanova volebního štábu se hlásí:

5 1
možnosti

"Že se staly křivdy, bychom si snad mohli přiznat"  Autore, co furt mlžíte? To nikdo nekritizuje, všichni s tím už vyslovili lítost, ale Schwarzenberg teď spustil novum a sice srovnává tento mimořádně humánní, i přes způsobené násilí, poválečný odsun s genocidou v postbolševické Jugoslávii! To je vlastizrádné!

3 6
možnosti
Foto

Mimořádně humánní odsun Němců???

Jste při smyslech?

7 3
možnosti
Foto

M86i51l83a11n 38D30u14d44k29a

23. 1. 2013 10:55

Zeman by to zcela jistě komentoval obvyklými slovy: "pravda je jenom jedna, a tu mám já" ;-D. Hezky a důsledně jste to porovnal, kdo chce vidět, vidí. Jsou ale i tací blogeři, kterým nic nebrání zkonstatovat, jak pevně je Zeman konzistentní v názorech, jak je čistý, prostě takový milý, neškodný politický Švejk :-). Za mě karma R^

4 2
možnosti

Spor se točí okolo těchto dvou vět: 

"to, co jsme v roce ´45 spáchali, by dneska bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by tehdejší vláda, včetně prezidenta Beneše, by se octli v den Haagu, kdyby tehdá ještě existoval.“ 

A ten doslovný přepis, který jste uvedl, je ještě horší než byly ty dosud publikované verze: "v den Haagu, kdyby tehdá ještě existoval".

Mimochodem, z této ukázky vyplývá, že pan Schwarzenberg myslí německy a v duchu překládá do češtiny.  Jinak řečeno, nikdy se naučil česky myslet.

Věcně podle toho výroku lze soudit, že se pan Schwarzenberg domnívá, že by mohl   Beneš a spolu s ním všichni Češi podle mezinárodního práva  platného v r. 1945 - jak tehdy, tak i dnes - postaven před mezinárodní tribunál.

Tak to je je tedy slovo do rvačky.

5 9
možnosti

"Zieliniec jako ministr uplácel novináře"  já bych to podepsal

2 1
možnosti

Slovíčkaříte pěkně, když tvrdíte, že slova o válečném zločinci neřekl Schwarzenberg, ale Zeman. Ano, Zeman je vyřkl, ale jenom jednoduše přeložil to, co řekl Schwarzenberg jinými slovy. Pokud totiž někdo řekne, že by byl dnes Beneš souzen Mezinárodním soudem pro válečné zločince, je to úplně to stejné jako kdyby řekl, že by dnes byl Beneš souzen jako válečný zločinec. Co je na tom tak těžkého k pochopení? Že vy to jenom zkrátka chápat nechcete a snažíte se hájit neobhajitelné? Ze Schvarzenbergových výroků je jasně patrné, komu straní a jaké jsou názory na tuto otázku. Tohle nikdo zkrátka neokecá. A i kdyby to nakonec ve skutečnosti myslel doopravdy jinak, tak kdo by chtěl prezidenta, který neumí jasně formulovat své názory a je schopen třeba v zahraničí volbou nevhodných slov způsobit faux pas?

3 5
možnosti

OMYL!!

nebo lez? V Haagu neni soud pro valecne zlocince.  !!

0 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.