Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

E23v41ž40e43n 65H64u18m80l

28. 1. 2013 12:45

Člověče, kde jste celou dobu té kampaně byl ? Neumíte nebo nechcete číst ? Nikdy jsem nebyl "Zemanovcem", ale tak jednoznačně tendenčně zaměřené rídby zpravodajství drtivé většiny tiskovin, internetových médií i celoplošných televizí (zejména TV Nova) opravdu nepamatuji. A proto jsem rád, že tahle mediální masáž se minula účinkem.

0 1
možnosti
LK

Člověk, který neviděl zcela jednoznačnou tendenčnost zpravodajství třeba iHned (Hospodářské noviny) nebo Aktualne.cz musí být naprosto neuvěřitelně zmanipulovaný. A takoví lidé se nazývají historiky. Je jasné, proč je tady tak velké stádo nemyslících hovad bez znalostí dějin.

1 1
možnosti
IK

I70v52o 66K67u82b23e68š

27. 1. 2013 23:55

Souhlas, kdybych měl po ruce černou vlajku, vyvěsím ji. Nechce se mi uvěřit, že tolik lidí postrádá pamět. Vždyť byl MZ tolik let ve vrcholné politice, TAKŽE JE JASNÉ, CO LZE OD NĚJ OČEKÁVAT8-o;-€ Co jste si zvolili bylo vidět hned včera. Přiožralý klopýtá před kamerou a hýří rádoby vtipnými bonmoty na ochranku: "Děkuji všem, kteří jste mi nepomohli.................." Opravdu bonmot k popukání. Kdyby ho dali do vany a točili ho tam, ochranka by byla bez starostí, že si ublíží. Však se ochranka vycvičí. Jelcina taky nepustili z letadla v Reykjavíku a státní návštěva Islandu se odložila:-/;-)

2 0
možnosti
JP

J75a29n 11P14a47v64l76í24k

27. 1. 2013 14:26

Souhlasím s autorem a dal jsem karmu.

2 0
možnosti
OF

Jako historik i vy nesete podíl viny. Jde o to jak se vyučují dějiny. První republika byl ostrůvek demokracie ve střední Evropě ? Jen si počtěte na wikipedii o Masarykovi, ale polsky, slovensky a německy. Také si počtěte o budování českých škol v Sudetech pro 5 českých děti, o Masarykově snaze počeštit 3,5 mln, Němců a Benešově projevu o vylikvidování Němců a Maďarů. Vylikvidovat se podařilo jen Němce a Poláky na Těšínsku. Lex Schwarzenberg a Milada Horáková, národní socialisté chtěli Poláky z Těšínská vystěhovat do Sudet / Uhlíř, Milada Horáková /.Předválečné Československo bylo asi tak demokratické jako beckovské Polsko nebo horthyovské Maďarsko. Franc Josef se musel v hrobě obrácet. A jako zbabělec mi určitě neodopovíte.Rv

0 0
možnosti
VV

Pane, máte demokratickou možnost podat žalobu, třeba v Haagu, na nedemokratický způsob voleb a zvolení našeho nového prezidenta.

Jinak, jak už tu psala diskutérka Jankovcová, jste jenom hysterik. Já si to totiž myslím také.

2 2
možnosti
Foto

Pane autore, musíte se prostě smířit s tím, že každý volič má jiná kritéria pro rozhodování. Mě ani za mák nezajímají rodiče pánů kandidátů, nezajímá mě ani sedmdesát let stará historie. Nejsem historik, jsem ekonom a matematik. Zajímá mě ecropský stabilizační pakt, zajímá mě přijímání eura, zajímá mě schodek státního rozpočtu, zajímá mě důchodová reforma a také složení bankovní rady ČNB. O historii můžete vést dialogy i monology na akademické půdě, nebo v nějakých debatních zájmových kroužcích. Dopad na kvalitu života společnosti bude minimální. Karel S. bohužel má znalosti národního hospodářství na úrovni, která je naší zemi nebezpečná. Proto jsem ho nevolil. Nehodlám se dívat na to, jak naši drobní střadatelé ze svého sanují německé důchodové fondy. Miloš Zeman má nápady na řešení aktuálních ekonomických problémů a diskutuje o nich.

1 2
možnosti
MK

Pravda a Láska je zvláštní směr, emotivní s pozoruhodnou neschopností zvládat prohry. Nacionalismus je sice internacionální pravdě a lásce na hony vzdálený, ale není to nic coby popíralo demkracii. I kdyby se lidé rozhodli volit dle nacionalistických nálad jejich volba je prostě demokratická.

Navíc za předpokladu, že by nějaký nacionalista po vítězství pana knížete, uznal porážku a nevyl tu jak šakal ve stylu "Swarzenberg nereprezentuje demokracii - vybrala ho média" či nějak obdobně, byl by větším demokratem než Vy.

1 1
možnosti
RJ

Po přečtení Vašeho blogu nemohu uvěřit, že jste historik, možná hysterik.

7 4
možnosti
Foto

Nepokoušejte se o permanentní revoluci, nevyvádějte, nedržte řetězové jednodenní hladovky. Demokrat musí respektovat výsledek voleb, jinak není demokratem ale totalitním uzurpátorem.

5 5
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.