Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

K13a82r81e92l 95V50a54l16i75š

5. 12. 2012 22:46

'Pokroková část veřejnosti se chystá demonstrovat proti této politice, kdy ČR podporuje zdiskreditovaného služebníka amerického imperialismu'

Kde jsem jenom podobné kecy slyšel?

Že by na přednáškách marxismu-leninismu na které jsem musel chodit když jsem chtěl dostudovat?  8-o

2 1
možnosti
MM

Smí Česká republika hlasovat jinak než Izrael?

Abychom věděli na čem jsme. Jinak Jan Drtina níže to vyjádřil přesně. Ohledně váhy hlasování je mnohonásobně důležitější to, co řekne premiér Izraele než to, co napíše nějaký blogger, který z naprosto nepochopitelných důvodů chce, aby místo nás hlasoval jiný stát.

3 2
možnosti
JD

J35a76n 66D77r47t75i53n10a

5. 12. 2012 19:11

No to mi tedy vysvětlete - prý obojaká a bezzásadová politika České republiky vůči Izraeli  - a pár dní nato přistává v Praze izraelský speciál s nejvyšším představitelem na palubě a tento představitel děkuje České republice za dlouhodobě zásadový postoj v onom konfliktu - a vzápětí čtu tento blog - tedy jen jsem jej prolétl, na podrobné čtení jsem neměl sílu - pokud jsem to tedy špatně pochopil, tak se omlouvám. Ale zatím bych spíše věřil Benjaminu Netanjahu(ovi) než místnímu pro mne poněkud zmatenému blogerovi.

13 3
možnosti

Může ale jeden stát jednat s někým jiným než se státem, tedy subjektem mezinárodního práva, ale i povinností? Tedy pokud není Palestina uznána za stát, nemá Izrael partnera k jednání. Jakákoliv dohoda není pro Palestince závazná. Ona také není závazná už proto, že Izrael tím, že je okupační mocností, tak jedná z pozice síly.

Nechápu tedy, jaké výhody to přínáší Izraeli i nám, když nechceme uznat Palestinu za stát. Pouze plnoletý může příjmout nějaké závazky. Nezletilý nikoliv. Nemá rozum. A pakud se k tomu dotyčnému nebudeme chovat jako k plnoletému, nelze od něj očekávat odpovědné chování.

5 5
možnosti
TJ

Podle mě  to ani není spor dvou států (Izrael vs Palestina), ale spíše  konflikt islámu vs Západ. Muslimům jsou nějací Palestinci úplně u zadní části těla a   jejich podporu chápou spíše jako podporu boje proti představiteli Západu na islámském totalitním Blízkém Východě. Izrael je jediným státem západního střihu, který má přímé hranice s muslimskými státy a jeho postupné zabírání území berou jako žihadlo do krku. Byť v rámci rozlohy muslimského světa jde o naprosto nevýzmané procento kdesi v poušti bez nerostných surovin. V tom konfliktu jde spíše o prestiž, moc a sílu.

6 2
možnosti
MM

Proto s Izraelem bojovali i socialistické ateistické arabské státy. Ty které zavíraly různá muslimská bratrstva do kriminálů ;-D

Vše musí být co nejjednodušší, za vším jsou dnes zlí muslimové (dříve židé, před nimi zednáři a v budoucnu možná cyklisté)

3 3
možnosti
Foto

díky za nové informace R^ bohužel mne postoj ČR v dalším hlasování nepotěšil

2 6
možnosti
Foto

Řekl bych to samé. Potřebný článekR^.R^

0 6
možnosti
  • Počet článků 274
  • Celková karma 26,65
  • Průměrná čtenost 2410x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.