Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M24i58l78o72š 43H63o81l58e49c

18. 12. 2012 20:28

Je možné v demokratické zemi demonstrovat proti výsledkům svobodných voleb? Ovšemže, vždyť demonstrace je veřejným vyjádřením osobního názoru a plně demokratickým prostředkem, jak jej před ostatní společností propagovat. Je možné demonstrovat proti účasti KSČM v krajské koalici? Tím spíš, když se o bezprostřední výsledek voleb nejedná. Při troše ochoty dohodnout se a schopnosti tu a tam ustoupit mohla vzniknout koalice bez komunistů. Politika je uměním možného. Politikové, kteří toto umění neovládají, nejsou správně na svém místě. Koalici s KSČM by za sociální demokraty dojednala i cvičená opice.

1 0
možnosti
MN

nevim kde jste cerpal informaci o tom, ze by pan ucitel na Trebonskem gymplu napred protestoval proti spojeni KSCM a CSSD na kraji .. co vim, je, ze se vyjadroval hned ke konkretni osobe Baborove - vadilo mu hlavne to, ze by mohla udajne ze sve pozice ovlivnovat vyber reditelu skola a ti by mohli  udajne propoustet ucitele. ve druhem svem vystupu upozornil na to, ze Baborova chce uprednostnovat ucnovske skolstvi a pripadne slucovat gymnazia s temito skolami,,,  oboji nese stejny zamer , nebo lepe receno obavu ucitele  to, ze by mohl pripadne prijit o misto. Osobne bych ho byt reditelem gymnazia durazne upozornil na to,  ze politikareni do skol nepatri zvlaste do skol stredoskolskeho typu ...kritizovali jsme ze se ve skolach za totace valilo detem do hlav plky o KSC a nakonec delame to same, At jde pan ucitel ucit na VS politologii tam se uplatni. jinak protesty samy o sobe nejsou zase tak velike a rozhodne se nepohybuji ani v tech poctech aby ovlivnily zmenu rozlozeni politickych stran ve volbach. Komunisti, pokud nebudou pracovat tak jak maji, sami sebe poslou do zapomneni a pokud budou pracovat dobre, pak je prece uplne jedno ze ktere strany jsou. Ostatne nikdo je jako stranu nezpochybnil .. tyhle reci o jejich nedemokraticnosti jsou jen zatuchlym klise...

2 0
možnosti
PP

Copak se jim nelibi? Je demokracie

4 1
možnosti
Foto

pan Sedláček se vlamuje do otevřených dveří a podsouvá mi něco společného s KSČM - zločiny komunizmu nikde neobhajuji. On sám ale mlčí o zločinech křesťanství a o tom, kolik miliard z nás tiše vysává i dnes, jak ohlupuje mládež tmářstvím. Alespoň tím se KSČM evidentně nezabývá. Dle mého názoru je Bible faktograficky ubohá a eticky nebezpečná slátanina mnohokrát účelově měněná církví, podsouvaná samotnému Bohu

z komerčných a mocenských důvodů. V Manifestu komunizmu ani v Mein kampf se nikdo nedočte toho že "čarodějnici nenecháš žít" (sám tato díla nijak neobhajuji), ani pohádek o zázracích v prospěch někoho proti jinému, ani tmářství o onom světě či o tom, že by měla být Země placatá, stvořená jen nedávno. Apropos, všiml si pan Krejčí to, že měl Bůh dle Bible stvořit jen omezený svět v okolí Judei a nikoliv celý, včetně vesmíru?

4 1
možnosti
RH

Opakuji všem, kteří používají hloupý argument o demokratické volbě: Že má někdo mandát z demokratických voleb nemůže znamenat, že se proti němu nesmí demonstrovat. To by se nesmělo demonstrovat proti žádné vládě. Odkazovat občana k politické aktivitě pouze jednou za čtyři roky vržením papíru do urny je snem politických gaunerů. Naopak, lidé mají být aktivní a mají projevovat svůj politický názor jakmile jim něco vadí.

1 2
možnosti
MN

jiste mate pravdu jen to ma jednu malou chybu .. kdyz lidi protestuji proti vlade Petra Necase, tak protestoji proto, ze vidi jak se situace v zemi v dobe jejich vladnuti zhorsuje ... u techto protestu se protestuje proti stranickosti - proti strane, ktera ma sve misto v politickem spektru nasi zeme .. pokud nekdo ma jakykoli dukaz o tom, ze se tato strana cova nedemokraticky nebo ze snad ma ve svem programu ujmout se moci nasilim, nebo znarodnovat poctivym podnikatelum jejich majetky apod. pak je treba aby na to upozornil .. jinak jsou tyto protesty o nicem .. stejne tak by mohli potom protestovat proti cemukoliv. Krajske vlady neudelaly jeste ani poradna rozhodnuti tak na zaklade ceho se odviji presvedceni o tom, ze budou delat chyby nebo vladnout spatne?

2 0
možnosti
PM

P10a15v98e45l 62M75e60n49c90l

11. 12. 2012 17:43

Protestovat proti vysledkum voleb se mi opravdu zda posetile. Jo, komunisticka strana byla druha at se vam to libi nebo ne. Kdyz se vam to nelibi, tak panove a damy volte priste jinak.

2 1
možnosti
RH

takže je pošetilé demonstrovat proti vládě?

0 1
možnosti
MT

Rad bych vedel, kdy se bude protestovat proti ODS, jejich koalici a jejich hruzovlade. Velice rad bych se zucastnil take.

3 2
možnosti
JN

No, odboráři už vyhlásili spoustu protestních akcí, ale jaksi jim tam nechodí moc lidí. Nicméně, nic Vám nebrání se těchto protestů zúčastnit.

2 1
možnosti
JN

Vážení studenti, protest proti komunistům je správný, ale hlavně nezapomeňte chodit k volbám. Až komunisti vyhrají volby, už toho moc nenaprotestujete.

4 0
možnosti
Foto

Když za pár let vyhraje ve volbách pravice a někým ovlivnění  mladí příznivci levice budou protestovat a žádat změnu? Budete stejně reagovat?  Když volby dopadly tak, jak dopadly můžeme na výsledky osobně reagovat, ale diktovat vítězům a vydávat to za demokracii je pošetilé. To je ryze bolševický přístup. Pravice si za svoji porážku může sama. Vládnoucí strany se bohužel nepoučily a pokračují ve své  politice vedoucí do ztracena.[>-]

7 2
možnosti
RH

A co demonstrace proti vládě, ty jsou povoleny? Připomínám, že vláda má stejný mandát jako rada kraje.

2 1
možnosti

Klídek.

Za chvilku budeme mít komunistu prezidenta a ještě ke všemu si ho zvolíme úplně sami.

4 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.