Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

že ke zlepšení stačí přejít od nacistického extrému ke krajně levicovému extrému.

Zdroj: https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757794

Není třeba přecházet, je to totéž. Pokud považujete nacismus za nějaký pravicový směr, tak je vidět, že myslíte poněkud mimo.

4 1
možnosti
TT

První položili rovnítko mezi Hitlera a Stalina neomarxisti (po pádu železné opony).

0 1
možnosti
JT

J92i58r46i 68T28i44c58h59y

24. 9. 2020 17:29

Z pohledu ceske historie muzeme videt Nemce jako technicky vyspele, schopne, s vysokou urovni vedy, hudby a literatury. Soucasne je muzeme videt jako drave, rozpinave a panovacne lidi. Tlacili se hlavne na vychod, podmanili si nebo asimilivali nekolik slovanskych narodu, co nejhorsiho zpusobili dve svetove valky s nesmirnymi nasledky. Po sve porazce se otocili do druheho extremu, k falesnemu humanismu, pritom jim chut na ovladani evropskych narodu nezasla. Prispivaji k nasi soucasne urovni hospodarstvi, ale ohrozuji nas svymi narizenimi, ted by nam tu snad chteli nacpat rozvratne a neprizpusobive vetrelce, ktere si tam lidumilne natahli. Zda se, ze Nemci se nezmeni.

3 0
možnosti
JK

Asi bude málo komentářů, bohužel. Migraci se nedá vyhnout, nelze ji vygumovat, ignorovat, ani se proti ní nedá postavit zeď, dokonce ani genocida migrantů není řešení. Co tedy s tím?

Obávám se, že nemám potřebné informace, ani globální rozhled na to, abych mohl vůbec hledat řešení. Obávám se, že zdaleka nejsem sám, ale jen jeden z mála, který si to uvědomuje. Ostatní bez dostatku informací přebírají nabízená jednoduchá řešení, živná půda pro růst totalitního vůdce. Tak tady se musíme bát bez rozdílu všichni.

Takže co s nimi, Evropa hledá řešení, zatím je dost hloupé, ale hledají. Co děláme my, koukáme jaké politické preference který postoj přinese, jinak nic. Rozhodnutí padne tak jako tak, musí, a já i bez znalosti podrobností to podpořím, pokud budu mít jistotu, že ti co rozhodují mají informace založené na odborných studiích a po porovnání několika možností.

2 13
možnosti
FL

Migraci se vyhnout dá, právě že se "postaví zeď" obrazně řečeno. Od toho je armáda, námořní hlídky a policie. Evropa hledá "řešení" ne jak imigranty zastavit, ale jak je přivítat - protože to řekla kancléřka a prý se rozčílila!

18 1
možnosti
DV

D79a15v77i92d 52V37l77k

24. 9. 2020 12:02

Já to nedočetl. Hned první odstavec ukazuje ,že to napsal zapšklý kyselý Čech, co zase hodlá mistrovat svého mnohem úspěšnějšího souseda. Proč by mi proboha mělo vadit ,že někdo s někým tančí? Protože já sám jsem tak strašně nudný ,že jenom furt brblu a na každém hledám chyby?

5 17
možnosti
FL

Tak to schválně dočtěte

10 0
možnosti
JL

Jde o to, co tam tančí? Doufám, že ne valčík, ale free style...U Germánů bych ocenil, že si už nemyslí, že je vhodné, aby každá nová generace Němců šla do války. To je od nich velmi hezké a je vidět, kobercové bombardování působí na etiku a sebereflexi národů. Heil!

0 0
možnosti
JU

J33o37s93e56f 18U11l39m46a17n

24. 9. 2020 11:35

Hezké shrnutí...bohužel v Německu není atmosféra na to, aby se v blízké či středně dlouhé době něco změnilo. Já se mnohdy divím některým lidem (například Marianu Kechlibarovi, se kterým se jinak shodnu skoro 100%), že vidí nějaký posun k lepšímu. Že Němci už jsou o něco racionálnější a nejsou tolik naivní jako před 5 lety. Osobně nevidím posun k lepšímu vůbec žádný. S napětím očekávám, jak se k situaci postaví Rakousko s Kurzem, kterého považuji za nejrozumnějšího vrcholového politika v širokém okolí. Nicméně EU vládne stejně Německo, pak dlouho nic, a pak Francie, což je katastrofa.

11 0
možnosti

Tak aspoň mají AfD. Co máme my? ...

0 0
možnosti
TM

Blablabla. S úsměvem.

1 3
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.