Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K celé stížnosti pana Okamury a bych rád podotknul pouze jednu a myslím zásádní věc. Pokud pan Okamura byl přesvědčen, že zákon je špatný, že je v rosporu s ústavou a kdo ví co všechno, proč vstupoval do volby podle tohoto zákona? Chápu to správně, že pokud by jeho podpisy na arších prošly a pan Okamura by postoupil mezi kandidáty a dále se mohl ucházet o post prezidenta, tak by zákon byl v pořádku, ale že to nevyšlo tak je zákon špatný? Myslím si, že toto je základní věc, kterou by se měli jak kritici, tak i obhájci kroku pana senátora Okamury zabývat. To jak rozhodl, nebo nerozhodl soud, nebo ministerstvo je v tuto chvíli druhotné, mě na tom trochu děsí ta prvoplánovost toho kroku, že když to výjde tak je zákon dobrý, když né je špatný. Bude pan senátor takto postupovat i při svém působení v senátu?

1 0
možnosti
Foto

Naprosto nesmyslný článek s nulovou informační hodnotou. Na začátku se autor snaží potlačit své já a vytváří zdání objektivity, postupně však odhaluje ledví a opakuje notorická mediálním klišé. Závěr je pak zcela stupidní a vypovídá spíše o autorovi než o p.Okamurovi. Celkový dojem: tristní Rv

3 3
možnosti
JN

J80a42n 11N61o81v18á81k

4. 1. 2013 22:41

Tu stížnost jsem četl a povětšinou je to taková právnická onanie. To opravdu důležité je tam celkem zamotané.

1) Jde totiž o to, že Okamura byl vyloučen z voleb, aniž by mu bylo v určeném správním termínu prokázáno, že nesplnil zákonné podmínky (tím myslím 50 000 hlasů).

2) V petici nemůže garantovat správnost údajů, protože si je nemůže nijak ověřit.

3 0
možnosti
JH

J20a83n 68H25l87e43d37í41k

4. 1. 2013 22:10

domnívám se, že by bylo spravedlivé, aby každý, kdo by měl zájem o flek čes presidenta, se mohl svobodně ucházet, jedinou podmínkou by mohlo být, že v Česku odpracoval bez absencí 25 roků poctivé práce a nebyl nikdy trestán, včetně pokuty za bezohlednou jízdu, ostatní podmínky, které stanovila vláda a parlament schválil ((včetně zbytečného senátu)) jsou diskriminační a nelogické

2 0
možnosti
JH

mozna, mate v necem pravdu, ale prece skoro kazdy kandidat "nadbiha"  komunistum, tak tohle bych zrovna nevytahovalaRv

1 0
možnosti
TK

no mně hlavně přijde úsměvné jednou rukou doručit na ministerstvo archy se 60 tisíci podpisů (ačkoliv je začal sbírat spíše mezi posledními) a druhou si stěžovat na soudu, že číslo 50 tisíc je moc velké.

Jinými slovy tak vlastně říká "ano, číslo je velké, tak jsem chtěl stát podvést a podpisy jsem si zfalšoval".

0 2
možnosti
HK

Ono ale v Okamurově stížnosti bylo těch námitek podstatně více, než které jste si vybral pro své popření!

Jen v Antošově článku http://jinepravo.blogspot.cz/2012/12/marek-antos-okamurova-ustavni-stiznost.html je těch napadaných oblastí asi sedm. To je styl jeho advokáty Samkové, že napadá vše vlevo i vpravo, rračte si slavný soude vybrat, co se Vám líbí. Je to dobrá metoda, pokud máte málo času a spolupracující soud, špatná, pokud soud nespolupracuje. Zde se soud rozhodl, že obsaženou žádost o předběžné opatření zamítne z důvodů neuvedení všech procesních důvodů, tj. nespolupracoval. V slavném případě Melčák naopak dovodil, že chybějící žádost (tj. též procesně naprosto nezpůsobilá stížnost) byla implikovatelná, ačkoli též nebyla obsažena.

O oněch sedmi důvodech bude ÚS jednat později další měsíc(e), to však již bude pozdě.

2 0
možnosti
ML

M19a31r50e50k 51L47i72b44a

4. 1. 2013 20:30

Kdo muze byt vetsi demagog, nez ten, ktery tvrdi, ze Prima demokracie vede k podkopani demokratickych zakladu ! Prima demokracie naopak vede k posileni prav obcanu. Lzivejsi tvrzeni jsem jeste neslysel !

2 0
možnosti
ZZ

"kvóta 50 000 petentů je vyšší než v Rakousku a na Slovensku" - Jenže Rakušáků i Slováků je míň a navíc jsou ty jejich podpisy podmíněné ověřením. A kolik lidí myslíte, že je ochotných jenom kvůli volbě prezidenta jít na úřad a nechat si ověřit podpis?

"lhůta pro sebrání 50 000 podpisů byla příliš krátká" - Oni ale mohli sbírat podpisy ještě před tím, než byl schválený ten příslušný zákon, protože se v něm uvádí něco v tom smyslu, že kroky učiněné ještě před nabytím účinnosti daného zákona jsou považovány jako kroky, které byly provedeny v souladu s ním a nebudou považované za neplatné nebo protiprávní. Nemluvě o tom, že bylo několik kandidátů, kterým se podařilo nasbírat dostatek podpisů za stejnou dobu...

3 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.