Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Honi soit qui cherche des rapports!

0 0
možnosti
EN

Nejsem si jist, zda jsem správně pochopil, jak čistě jazykově, tak zejména, co je tím míněno v kontextu zdejší diskuse. Nevysvětlil byste?

0 0
možnosti
Foto

Velmi výstižné.

Vámi popsané postupy jsou charakteristické i pro téměř všechny vládce v porevolučním Rusku, Svazu a zase Rusku a mnohé z nich nacházíte i u vládců v ČR. Je to zakořeněná totalitarita a neschopnost vládnout demokratickým způsobem. Neschopnost či nezájem. Ono je to skoro jedno.

0 1
možnosti
TT

Nojo, a dneska jsou charakteristické pro Washington, Berlín, Brusel a Prahu.

1 0
možnosti
JK

Velmi přesný popis, rozhodně není na škodu si stále podobné věci připomínat. Jen mi tam chybí ta prvotní příčina, proč se tak vlastně dělo a jak se stala taková chyba, že historické souvislosti umožnili jednomu sebestřednému šílenci vystoupat k neomezené moci. Nacistická manipulace s realitou byla záměrně řízena a konána ve prospěch upevnění moci jednoho muže. Muže podporovaného slepě věřícími uctívači, mocichtivými egomaniaky a asociálními prospěcháři. První co se tedy zničilo, byla demokratická diskuse a občanská společnost. Jakmile jeden člověk (strana) dostane možnost zničit názorovou konkurenci, tak se jí bez váhání chopí.

1 0
možnosti
ŠZ

Někde jsem četl, že ta prvotní příčina tkvěla v tom, že Německo bylo totálně finančně na huntě. Hitler nutně potřeboval židovské peníze a taky odvézt pozornost od jiných vnitřních problémů. I později, při obsazení Československa ho naše peníze dost zachránily.

0 0
možnosti
PC

Výborné!R^ Bohužel však většina lidí není schopna vidět společného jmenovatele podobných hrůz, a tudíž se poučit.

Pokud se člověk nepoučí z vlastních chyb, je ztracen. Pokud se společnost nepoučí z dějinných chyb, je rovněž ztracena.

5 0
možnosti
Foto

V Německu je covidfašismus. Historie se opět opakuje. Už to nejsou židé, ale neočkovaní.

4 1
možnosti
VV

Ano Rytiri, a vede je Benito Musollini II.;-D

0 1
možnosti
JT

J40i35r60i 90T13i57c21h86y

9. 11. 2021 16:55

Demagogie byla silnou zbrani nejen nacistu, ale i bolseviku a dnes je zdarne vyuzivana radikalni levici na zapade, velmi silne v USA.

6 0
možnosti
VV

Jak se prosimjmenuje ta radikalni levice v USA?

0 1
možnosti
Foto

Karma. Super závěr.R^

4 0
možnosti
VV

Jak jsou si podobne Velka rijnova revoluce a Reichskristalnacht. Jinak take nazyvana Reichspogromnacht. Dnes o ni slysim od rana. I pan Bundespräsident presto ze to neni zadne kulate vyroci mel proslov.

2 0
možnosti
Foto

I37v47o 96C69i59l73i81c25h

9. 11. 2021 13:32

Přesné, karma R^

5 0
možnosti