Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

28. 5. 2012 9:23
na ten problém už je dávno zaděláno

A udělala si to sama vládní koalice, když zužila pojem demokracie na princip "byli jsme zvoleni, tak tu můžeme 4 roky vladnout, nemusíme s nikým (skutečně) jednat, nemusíme nic (skutečně) zdůvodňovat, nejme za nic zodpovědní, dokonce jsme beztrestní,jak díky tomu že máme imunitu, tak i díky tomu že z pozice vlády ovládáme justici"...Mimochodem, týká se to i těch " věcných návrhů ke zlepšení", těch jak odbory, tak opozice tak i nezávislá hnutí podaly jak se říká něurekom, ale vláda je smetla ze stolu. Pokud tento "pravicový pohled demokracie" převezme po příštích volbách levice, tak se skutečně máme na co těšit.

A že současné protesty zespodu, demonstrace, případně stávky jsou stále součástí onoho demokratického způsobu komunikace demokratických vlád s občany Kdekoliv jinde v záadním světě na ně vlády reagují,protože chtějí s občany komunikovat, nikoliv jim totalitně vládnout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2415x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.