Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Filip musí poznat fašisty, vždy jeho strana se dá také označit jako fašistická. Komunisté měli nelegálně ozbrojené bojůvky milicionářů, dokonce těžšími zbraněni, než mělo třeba SA v Německu. Komunisté budovali koncentráky dříve než Němci, atd.

3 2
možnosti

Ano, ale diskuse se vede o tom, zda-li to dělají dnešní komunisté. A to, že se některé strany označují za demokratické, nekomunistické a antikomunistické, neznamená, že nebudou činit totéž. A problém  tkví v tom, že právě tyto strany, jejich čleenové a příznivci sahají dnes daleko častěji k obdobným prostředkům než dnešní komunisté.

2 3
možnosti
Foto

Myslím, že by se demokraté neměli chovat jako fašisté, to je asi v kostce vše, co chtěl p.Filip říci R^

4 1
možnosti

Aby některou stranu bylo možné označit za nedemokratickou, tak musí používat prostředky násilí a  nátlaku ze zdola, to znamená vyvolávat demonstrace a politické stávky a  použivát (ozbrojené) bojůvky, shromažďovat zbraně, rozbíjení shromáždění jiných politických stran.S tím vším bylo možné se setkat třeba u ODS a jejich stoupenců, ale ani jednou u KSČM. Ta v podstatě nedělá ani předvolební kampaně.

5 5
možnosti
KS

Rudý včera, modrý dnes - já jsem zloděj z ODS! Táta komouš udavač - já na prachy vysavač!

IQ tykve, bodrý smích - s tunelem mi Topol pích! Sem tam malá provize - to je moje TOP vize!

Já se za to nestydím - brzy škvarky uvidím! Po nás nejspíš potopa - za to může Evropa! Na všechno mám recept jistý - jen nevolte komunisty!

6 5
možnosti
ZB

Ještě k tomu připíchnout rudý karafiát, fotku Lenina a Vaše dílko může jít rovnou na nástěnku.Gratuluji.

4 3
možnosti
ZB

Tak to začíná...kdo se vyjádří proti komunistům má fašistické myšlení...kdo se vyjadřuje proti demokraticky zvolené vládě, která se mu nelíbí, protože není komunistická je demokrat....

7 3
možnosti
MJ

No víte pane autore já mám pocit ,že Filip použil slovo fašista nebo chcete li fašistické jednání proto, protože sám je komunista a to je naprosté synonymum nedemokratického konání a jednání. Protestující studenti se ovšem tímto způsobem vyjadřovali k výsledkům nespochybněných a demokratických voleb do krajských zastupitelstev.Filipovi tak byla studenty dána příležitost aby toto mohl říci. Já s jeho vyjádřením nesouhlasím, já to pouze konstatuji  a reaguji tak na Váš příspěvek.

2 4
možnosti
Foto

Podle mě pláčete hezky, ale na špatném hrobě. Socialistické školství sice mělo hodně nectností, ale mám pocit, že mnohý učitel, který tu dobu zažil si řekne "lépe už bylo". Protože to, co dnes předvádějí různé školy je spíše panoptikem než řádnou výukou.

Práva jsem nikdy nestudoval, ale můj otec dálkově ano. A to v opravdu již vyspělém věku, promoval, když mu bylo 58 let. A nikdy jsem nenabyl dojmu, že by se učila jakási "marxistická" práva. Učil se římské právo, trestní právo, občanské, rodinné a bůhvíjaké. Ale ne marxistické.

Jistě byly na té fakultě i hodiny Marxismu, ale určitě to nebyl hlavní předmět jako u Šiklové na UK.

12 4
možnosti
JZ

Naprosto souhlasím s Vaším názorem.Sám jsem studoval vyskou v šedesátých letech,tak vím,jaké požadavky byly na studenty.Podobné školy,jako práva na př v Plzni ,prostě nebyly.Ani různé soukromé rádoby školy.Moji vnuci studují vysokou,tak jsem informován o kvalitě dnešních škol dostatečně.Názor na paní Šiklovou mám také.Je mimo jiné zajímavé,kde získalvysokoškolské vzdělání Benda  alias rybí očko ,nebo Gros a Hašek a jací to jsou lumeni.

6 2
možnosti
JL

S označením "fašismus" by se mělo šetřit a mělo by se prokázat, když se používá osobně, jinak jde o pomluvu. Z druhé strany zase naznačuje Klaus Junior (ve svém blogu), že fašistické je usilování Karla Janečka a jeho aktivity Pozitivní evoluce. Působí to komicky podobně jako v případě jihočeských studentů.

13 2
možnosti
JC

To je u nás takový zvyk označovat nositele nepohodlných názorů za fašisty nebo komunisty.

Přitom fašistické názory se u nás téměř nedají najít - snad jedině kandidátka Fišerová se jim ve svém programu místy blíží.

10 2
možnosti
FS

Jestli autor přemýšlí hlavou(doufám,že ji nemá proto,aby se přes ni najedl),tak musí uznat,že veškeré ty protesty proti radní,zvolenou za KSČM,byly opravdu jenom zmanipulované některými učiteli a studentům to bylo de-facto úplně jedno.Já jsem se tázal některých mladých studentů,zda by taky šli manifestovat proti nějakým lidem,tak jejich odpověď zněla,že klidně,když to bude místo vyučování a oni by si u kantora šplhli.A vždyť je to nakonec prima a je to trendy a bylo by to "hustý".Tož tak,autore!!

11 15
možnosti
PP

Stejně jako kdysi zmanipulovaný Opletal. Ještě nám dlužíte sdělení, čím přemýšlíte vy. Pokud tam tedy nebudou žádně vulgarismy.

12 5
možnosti