Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

27. 9. 2012 16:08
pak

ale vyžadovat po muslimech to samé

1 0
možnosti
F

fafafaffa

27. 9. 2012 13:50
Elena walch

Kde je. Už se nemůžu dočkat co k tomuhle vypotí za blábol. Včera se těžila nafta. Co to bude dneska.

1 0
možnosti
MW

May West

28. 9. 2012 5:48
Re: Elena walch

to urcite vite, ze je to nas ex bloger Jiri H. obcas take pise pod lenkapacltova a pacltovalenka;-D;-D;-D

0 0
možnosti

O.Sindler

27. 9. 2012 13:50
Bohužel ani nyní to není úplně v pořádku

Například svoboda vyznaní je naprosto zbytečně zmíněna v listině práv a svobod. Přitom je to vlastně součást svobody smýšlení a projeu a vyčleňovat takto víru ji zcela neoprávněně povyšuje nad sekulární názor. A v svobodné zemi sebepevnější náboženské přesvědšení NESMÍ mít vyšší váhu než sekulární názor nebo postoj. To je cesta do pekel.

3 0
možnosti
VD

raymondchandler

28. 9. 2012 8:49
Re: Bohužel ani nyní to není úplně v pořádku

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 9. 2012 13:40
nějak tak

Náboženství má už dávno v právních systémech stejnou ochranu před urážkami jako jiné subjekty.Konkrétně,u nás "zákon o přestupcích", par. 49,"Přestupku se dopustí ten,kdo a) jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch,.a v bodu e) "kdo působí jinému újmu pro jeho .. víru nebo náboženství". Není co měnit, a i církve se mohou obracet na nezávislé soudy, pokud se cítí někým uraženy.

Jenže,návrh Arabské ligy jde dál, a dožaduje se aby náboženství mělo nějakou zvýšenou ochranu oproti jiným institucím a toto právo ochrany bylo nadřazeno nad jiná práva(třeba práva na informace,právo vyjádřit svůj názor..atd), což už je v sekularizovaných společnostech na pováženou.

Ovšem, zástupci Arabské ligy dobře vědí, že právě ve státech které má islám pod kontrolou, dochází nejen k urážkám ale i útokům vůči věřícím jiného náboženství než islámu. Čili, ona požadovaná "kriminalizace urážky náboženství" by se asi měla dít jen ve prospěch islámu a proti jeho odpůrcům. Což už je přímo na hlavu

2 0
možnosti
L

lutra

27. 9. 2012 13:48
Re: nějak tak

Taková mezinárodní úmluva, která by kriminalizovala pouze urážku islámu, by doufám nemohla projít. Přijetím úmluvy, která by kriminalizovala urážku jakéhokoliv náboženství v kterékoliv zemi by si mohamedáni do značné míry nakáleli do vlastního hnízda.

2 0
možnosti
PV

Fibich

27. 9. 2012 13:33
Střet civilizací.

Je stále jasnější, že dochází ke střetu civilizací, že multikulturní společnost je nesmysl. Není únosné pro křesťanskou společnost integrovat muslimy. Křesťanská společnost je velmi demokratická a tím slabá v obraně proti fanatickému islámu, který ji zatlačuje. Kdyby muslim spálil bibli, nebo natočil porno s Ježišem , co se již stalo, v křesťanském světě by to proběhlo celkem bez povšimnutí. Je pro nás nepochopitelné, že muslim narozený a vystudovaný v Británii, který měl za manželku křesťanku, spáchal na dceři vraždu ze cti. Pro muslima je to samozřejmost. Dvacet milionů muslimů dnes žijících v Evropě se rozroste natolik, že zavedou zákoník islámu, postaví nevěřící mimo zákon. Evropané bojovali téměř 1000 let s muslimy, než je vytlačili. Pomatení politici blábolící o multikulturní společnosti schánějící volební hlasy muslimů vedou naši civilizaci do záhuby.

2 0
možnosti
VB

Vystrcil Brno

27. 9. 2012 13:21
Zváštní pohled na spravedlnost od arabsého světa!

Jedni mohou vše ,jiní skoro nic. Muslimové,židé,křestanské církve, budhisté a další hlásají: jedině naše učení/nauka/ je ta  správná!Kdyby byla skutěčně správná,byla by na světě jediná

 Jelikož byla lidem dána do vínku svobobná vůle rozhodnutí,nikdo nemá právo nikomu nařizovat co je správná nauka a co ne.Ovšem podle svobodného rozhodnutí je také následek,bud dobrý nebo nedobrý.Toto je neomylným znamenímvšech nauk. PODLE SKUTKŮ POZNÁTE JE.

  Jelikož se všech těchto nauk choplili nehodní je světové dění jaké  je.

 DOBRÝ DEN LIDÉ A BUDME LIDMI.Otevřme svá srdce lidskosti.V

1 0
možnosti
KC

vialli

27. 9. 2012 12:45
Muslimové

nejspíš jiní nebudou. Jejich víru nadřazují všem ostatním a vynucují si, aby to tak bral svět. Poučení pro nás je v tom, že bychom měli víc dbát o to, koho si do státu pouštíme. Většinová kultura našeho státu je jiná a a my nemusíme dělat muslimům pomyšlení tím, že budeme jejich kulturu brát se vším všudy. Na návštěvě jsou oni a Česko jsme si vybudovali podle našich názorů a představ. Jestli ji nechtějí respewktovat, ať odejdou tam, kde jim půjdou více na ruku.

3 0
možnosti
PK

kamhajek

27. 9. 2012 12:43
Islam

Tady se zretelne projevuje casovy rozdil sesti set let mezi vznikem krestanstvi a islamu. Kdyby jste se vyjadril o krestanstvi stejnym zpusobem pred sesti sty lety, byla by vam zajistena cesta na hranici, pripadne i ukrizovani, ctvrceni. Jiste by jste si mohl zvolit vasi cestu na onen svet.

2 0
možnosti
A

agent_A54

27. 9. 2012 14:26
Ano,

ale dnes nemůžeme doufat, že za 600 let Islám začne napodobovat křesťanský svět v tom dobrém co vykonal pro lidstvo. Konflikt dvou či více civilizačních koncepcí probíhá právě teď, bohužel. Naši předkové krváceli v různých náboženských i jiných válkách, v revolucích a v boji za spravedlnost, svobodu myšlení či lidská práva atd. atd. Mnohé vykonali i někteří osvícení panovníci jako např. Marie Terezie svým tolerančním patentem či zavedením povinné školní docházky. A dnes stojíme před historickou výzvou ty slušné a krásné výdobytky naší doby (odkaz našich úžasných předků) hájit a dále rozvíjet. Slušnost, svoboda, spravedlnost, rozum atd. atd. mají mnoho divných a zákeřných nepřátel majících původ v hamožnosti, chtivosti, nevědomosti, blbosti...

0 0
možnosti
PS

Petr-007

27. 9. 2012 12:38
Nabozenska vira pro mnoho lidi sveta

znamena vic nez majetek, nekdy i vic nez zdravi a obcas dokonce vic nez zivot. Pokud tedy chranime majetek, zdravi a zivot, pak musime logicky chranit i náboženskou viru. Mi to prijde spravne stejne jako mi prijde spravne nekrast, nezabijet nebo nekoho v pro nej citlive oblasti neurazet.

2 0
možnosti
MP

Vrah

27. 9. 2012 13:42
Re: Nabozenska vira pro mnoho lidi sveta

Problém nastane, kdy i nevinná poznámka přecitlivělého člověka urazí, nebo pokud to je kverulant, který hledá jakoukoli záminku, aby uraženost předstíral. Mě zase naopak uráží jejich pohrdání naší civilizací, uráží mě nenávist, kterou k ní chovají a uráží mě jejich snaha zavést si tu své vlastní pořádky, uráží mě jejich touha diktovat nám, jak máme (smíme, nesmíme) žít ve své vlastní zemi.

2 0
možnosti
L

lesicatko

27. 9. 2012 12:17
Výborné

Praktická ukažka kolízií ľudských prav bola v argumentacii OSN na babyboxy - porušujú pravo dieťaťa na identitu. Ibaže tomu právu je nadradené právo na život...

A akonahle mame aspoń dovod predpokladať, že takato inštitúcia zachraňuje život detí , je nezmyslom trvať na argumententacii prava dieťaťa na identitu/ v SR bola zistená korelacia zo zavedením takýchto zariadení a poklesom počtu pohodených detí.Nemusí to byť kauzalna príčina, ale predsa , predpoklad to je..../

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.