Pohádky Miloše Zemana

Na čem se politicky udělal Miloš Zeman? Co mu otevřelo vstup do politiky? Má stále stejný zdroj informací? Rusko mělo Jelcina, Amerika Reagana, Bushe a my máme Zemana.

Sedm bodů Miloše Zemana, které mu v roce 89 otevřely dveře do české politiky.

1. Pokud jde o podíl výdajů na vzdělání na národním důchodu, kleslo Československo na posledních 20 let z 22. na 72. místo na světě.

2. Pokud jde o podíl vysokoškolsky vzdělaných osob na obyvatelstvu, je Československo se 6% na 49. místě a předstihuje nás i Nepál se 7%.

3. Z 28 šetřených evropských zemí má Československo druhou nejvyšší úmrtnost dospělé populace v Evropě a je na prvním místě v úmrtnosti dospělých mužů a na prvním místě v úmrtnosti na onkologické choroby.

4. Spadem škodlivin na kilometr čtvereční za rok jsme bezkonkurenčně na prvním místě v Evropě 25 tunami. Pro srovnání, u Švédská je to půl tuny.

5. Podíl devastovaného území Československa je 32% z celé plochy. Což je opět první místo v Evropě.

6. V oblasti technického rozvoje jsme na úrovni Alžírska a Peru. Hluboko pod Portugalskem. 

7. Za posledních 40 let jsme v hrubém společenském produktu na obyvatele klesli z 10. na 40. místo na světě.

Dále Miloš Zeman pokračuje slovy: "Pokládám proto za absurdní, jestliže systém nekontrolované moci, který takto předvádí svoje dlouhodobé výsledky, se nyní obává, že tato ekonomika bude rozvrácená dvouhodinovou generální stávkou. Pokud se nám tento systém podaří touto stávkou narušit, bude generální stávka nejefektivnější investice v našich hospodářských dějinách. A poslední dvě věty. Jsem samozřejmě rád, že našim vedoucím představitelem již není člověk, který nedokázal zformulovat jedinou souvislou větu. Ale domnívám se, že by ho měl nahradit člověk, který je lepší než on, pokud jde o vyjadřovací schopnosti. Proto jako prognostik vidím jedinou cestu ke skutečně žádoucí budoucnosti. Tato cesta se jmenuje svobodné volby".

Chvíli se pro porovnání hodí Evropa, chvíli Nepál, Alžír, Peru, ale pravdivost slov má stejnou hodnotu jako tvrzení, že Ferdinand Peroutka napsal článek "Hitler je gentleman".

Jak to všechno dopadlo víme dnes všichni. Svobodné volby a polistopadová politika umožnily rozkrást celou republiku. Dnes už se jen navyšují státní zakázky, rozkrádají se dotace z EU a obyčejný pracovitý člověk je sedřen z kůže stále novými a novými poplatky, daněmi a škrty. A co se týče systému nekontrolované moci, který Milošovi Zemanovi tolik vadil, tak systém současné kontrolované moci mu už tolik nevadí. Přestože je kontrolován každý občan až moc. Nevadí mu snad proto, že on sám se podílel na největším divadelním představení pro celý národ v našich novodobých dějinách a je stále součástí tohoto cirkusu? 

Autor: Ivan Smetana | čtvrtek 21.4.2016 10:17 | karma článku: 24,71 | přečteno: 1077x