Miliardové podvody s tichým souhlasem a mlčením mocných.

Po roce 89 vznikl v ČR nový druh podnikání a to podvody s tichým souhlasem mocných. Za předem stanovených podmínek bylo možné cokoli. Ryba totiž smrdí od hlavy. Česká Advokátní Komora je toho důkazem

Protože se tento článek nějakým záhadným způsobem nastavil na příspěvek z rubriky Brno, vydávám jej ještě jednou a to v rubrice politika. 

Například případy s LTO jsou jasným důkazem, že pokud máte kolem sebe ty správné lidi, tak v podstatě můžete beztrestně cokoli. V kauzách s LTO a bílými koňmi, kde byli lidé odsouzeni šlo zaprvé jen o malé ryby, zadruhé o nutné zlo, které mělo za úkol společnost utišit a ukázat, že spravedlnosti bylo zadosti učiněno. Jsou však také případy, kdy byly jasné důkazy a přesto se nešetřilo. Protože se však jednalo o V.I.P. firmy, které měly krytí na všech potřebných postech, byly kauzy prodlužovány, záměrnými chybami oddalovány a pochybnou amnestií Václava Klause zameteny pod koberec.

http://www.novinky.cz/domaci/289190-prehled-komu-muze-pomoci-amnestie.html  tento odkaz byl seznamem.cz smazán. Proč asi? Není to poprvé co Seznam.cz pomáhá systému a vyvoleným.

Ať už páni právníci mocných přikryli tyto nehorázností jakkoliv, z morálního hlediska se jedná o lumpárnu, kterou zaplatí všichni v ČR. A protože mamon touhy po moci a penězích funguje již tisíciletí, lidé jenž nabyli majetky nečistým způsobem, roztahují svá chapadla stále více a častěji. Po pár letech, v domnění, že se na jejich podivnou minulost zapomnělo, přestávají být obezřetní a z touhy po moci dělají chyby. I Al Capone doplatil na svou chamtivost. Co se týče naší destinace, tak za zmínku stojí instituce Česká Advokátní Komora, bez které nemůže fungovat žádný advokát. A kdopak že tuto instituci vede?

http://www.bulletin-advokacie.cz/predseda-cak-martin-vychopen?browser=mobi

 

 

http://www.novinky.cz/krimi/41437-za-ilegalni-dovoz-nafty-padla-dalsi-obvineni.html

Předseda ČAK vydal sice prohlášení, ve kterém se od 28.5.1997 distancuje od společnosti BENA s.r.o., zapomněl však dodat, že s lidmi z firmy BENA s.r.o. působil ve firmě PAP OIL a.s. od 25.3.1997 do 2.4.1999 jako člen dozorčí rady. Ale to už je zdlouhavé téma na další článek.

Výpis z OR najdete zde: 

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=448877&typ=UPLNY

Autor: Ivan Smetana | úterý 17.5.2016 20:30 | karma článku: 33,83 | přečteno: 2277x