Miliardové podvody s tichým souhlasem a mlčením mocných

Po roce 89 vznikl v ČR nový druh podnikání a to podvody s tichým souhlasem mocných. Za předem stanovených podmínek bylo možné cokoli. Ryba totiž smrdí od hlavy. Česká Advokátní Komora je toho důkazem!

Například případy s LTO jsou jasným důkazem, že pokud máte kolem sebe ty správné lidi, tak v podstatě můžete beztrestně cokoli. V kauzách s LTO a bílými koňmi, kde byli lidé odsouzeni šlo zaprvé jen o malé ryby, zadruhé o nutné zlo, které mělo za úkol společnost utišit a ukázat, že spravedlnosti bylo zadosti učiněno. Jsou však také případy, kdy byly jasné důkazy a přesto se nešetřilo. Protože se však jednalo o V.I.P. firmy, které měly krytí na všech potřebných postech, byly kauzy prodlužovány, záměrnými chybami oddalovány a pochybnou amnestií Václava Klause zameteny pod koberec.

http://www.novinky.cz/domaci/289190-prehled-komu-muze-pomoci-amnestie.html  

Ať už páni právníci mocných přikryli tyto nehorázností jakkoliv, z morálního hlediska se jedná o lumpárnu, kterou zaplatí všichni v ČR. A protože mamon touhy po moci a penězích funguje již tisíciletí, lidé jenž nabyli majetky nečistým způsobem, roztahují svá chapadla stále více a častěji. Po pár letech, v domnění, že se na jejich podivnou minulost zapomnělo, přestávají být obezřetní a z touhy po moci dělají chyby. I Al Capone doplatil na svou chamtivost. Co se týče naší destinace, tak za zmínku stojí instituce Česká Advokátní Komora, bez které nemůže fungovat žádný advokát. A kdopak že tuto instituci vede?

https://www.bulletin-advokacie.cz/predseda-cak-martin-vychopen?browser=mobi

http://www.novinky.cz/krimi/41437-za-ilegalni-dovoz-nafty-padla-dalsi-obvineni.html

Předseda ČAK vydal sice prohlášení, ve kterém se od 28.5.1997 distancuje od společnosti BENA s.r.o., zapomněl však dodat, že s lidmi z firmy BENA s.r.o. působil ve firmě PAP OIL a.s. od 25.3.1997 do 2.4.1999 jako člen dozorčí rady. Ale to už je zdlouhavé téma na další článek.

Výpis z OR najdete zde: 

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=448877&typ=UPLNY

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivan Smetana | středa 13.4.2016 20:41 | karma článku: 33,24 | přečteno: 1685x