Hnutí Úsvit? Stejná fraška jako Věci veřejné!

Hnutí Úsvit se především zviditelňuje bojem proti uprchlíkům a migraci, ale milióny nových uprchlíků v ČR stále nikde.

Nechci nijak podceňovat problém uprchlíků, ale v současné době má ČR úplně jiné problémy. Naši zemi trápí tunely, korupce a nevymahatelnost práva. To vše se dělo před rokem 89 a děje se tak dodnes. Jedno s druhým souvisí. Problém uprchlíků by se určitě neměl podceňovat, ale zatím se ve velkém týká převážně vyspělejších zemí než je ČR. Naše nízké platy a sociální dávky jim totiž nevoní. Proto je důležité být připraven, ale ne stavět na tom své politické působení. I když slibem nezarmoutíš. I silných slov o boji s korupcí tu už bylo nespočet, ale každý politik, který se dostal ke korytu nikdy nic nevykonal. Ani novináři z dnešního hnutí ANO, kteří hrdě hlásali "počkejte, až já se dostanu do parlamentu, já s nimi zatočím". 

Dalším velkým slibem Úsvitu, který zazněl v médiích, je zabavení majetku Zdeňku Bakalovi. Každému zdravě uvažujícímu člověku je předem jasné, že je to pouze účelová předvolební lež. Česká politika neumí udělat pořádek doma, natož zabavit majetek v zahraničí. A když už se najde stát, který chce ukradené peníze vrátit zpět do ČR, tak se to raději nechá vyhnít a peníze propadnou. Tak jako v kauze Mostecké uhelné. Pochybné výkupné do Pakistánu za Hanču a Tonču však umí ČR připravit velice rychle. Ono ven to jde asi lépe, než dovnitř.

Zajímavý je na této straně i fakt, že se skládá převážně ze členů bývalých Věcí veřejných, kteří mají velmi blízké vztahy s Vítem Bártou. Kdo vůbec Úsvit financuje? Pivo a guláš, na které lákají při svých akcích, není zadarmo. K čemu a komu tahle fraška slouží? Má před volbami učinit stejnou službu jako VV? V zákulisí se totiž proslýchá, že se Úsvit brzy rozpadne a spojí s SPD. Zda je to pravda či fikce ukáže až čas, protože čas všechno prověří, říkají leckteří.

Abych nebyl jen kritický, tak musím zmínit jednu chytrou myšlenku, kterou řekla Olga Havlová z Úsvitu na jejich akci v Ostravě dne 16.9.2016. Co je to nepřiměřená obrana? Pachatel, který se na Vás připravuje, má hodiny a dny na dokonalou loupež, či popravu. Vy máte v lepším případě na strategii své obrany pouze sekundy při napadení. Pokud máte zdravý pud sebezáchovy, tak protivníka zničíte jakkoliv. Poté však ve většině případů nastává obvinění z nepřiměřené obrany. Nepřiměřená obrana podle současného práva totiž znamená, že chráníte sebe, svou rodinu či majetek před někým, kdo dny nebo týdny plánuje vaše přepadení. Tato slova stojí určitě za pozornost a měly by vést k rychlé nápravě zákona.

Jenomže změna zákona nebude možná, dokud budou v justici, policii a politice zkorumpovaní lidé, kteří vybudovali svou kariéru na neštěstí jiných. Jednou větou kdybychom měli politiky, kteří to myslí s národem dobře, nebylo by potřeba řešit korupci ani imigranty. Stát by prostě fungoval.

 

Autor: Ivan Smetana | pondělí 19.9.2016 18:51 | karma článku: 20,64 | přečteno: 879x