Andrej Babiš a jeho ušetřené miliony

Někdo odklání miliony před manželkou, někdo před finančním úřadem. Kolik verzí vysvětlení nás od Andreje Babiše ještě čeká? Neměl by v prvé řadě vše věrohodně vysvětlit lidem? Místo toho se vymlouvá na spiknutí sněmovny. 

Andrej Babiš se zlobí a křičí, ale v prvé řadě za jeho problém nedůvěryhodnosti může on sám. Trochu to začíná připomínat frašku bývalého politika Kocourka, či pohádku o "Křišťálově čistých penězích, že čistějších být nemůže" bývalého premiéra Grosse.

Častým argumentem jeho příznivců a voličů je, že Babiš je dostatečně bohatý a proto nepotřebuje krást. To je pravda, on to opravdu nepotřebuje. Má totiž jiné finty, jak přijít k penězům. Dotace, vyvádění peněz bez zdanění. To, že je to na úkor daňových poplatníků je mu samozřejmě jedno.

Lze pochopit bohaté voliče Andreje Babiše, kteří díky spolupráci s ním profitují, lze pochopit voliče, kteří se mu snaží zavděčit, aby ze spolupráce s ním mohli profitovat v budoucnu, ale nelze pochopit chudáky, kteří přežívají od výplaty k výplatě a přesto ho obhajují.

Není to o zášti nebo o závisti, je to jen o tom, že politik by zkrátka měl být důvěryhodný a měl by ctít a dodržovat určitá etická pravidla vyspělé společnosti. To se samozřejmě netýká jen Andreje Babiše, ale všech politiků. Nicméně je to nyní právě on, který neumí odpovědět na otázky tak, aby se mu dalo věřit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivan Smetana | středa 22.3.2017 11:06 | karma článku: 25,26 | přečteno: 520x