Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pyca

27. 12. 2009 20:00
chrám i tvrz

Milý autore, zaujalo mne, jak měníte svůj slovesný rod, jsa jednou za chlapa, podruhé jsouc ženou. Přechodník minulý by vám ještě šel: „prodrav, obkrouživ, vyloupnuv“, ale co to „toužíc, kochajíc, třeštíc“? Přítomný přechodník má v mužském rodě v takovém případě po ruce tvary „touže, kochaje, třeště“. Chci-li machrovat s činkami, musím mít svaly a v nich sílu. Chci-li činiti totéž s archaickými slovesnými tvary, musím mít ukončené vzdělání v rodném jazyce. Jinak budete za Paroubka.

0 0
možnosti
FFVP

Fellow from Volunteer Park

7. 8. 2009 18:52
Ha

No, tak jste se na to měl vykašlat, nezaplatit a dát to k správnímu řízení. Ono totiž i na Slovensku platí, že u každého deliktu je nutné posoudit nebezpečnost na základě konkrétní situace - tzn. co je deliktem v jednu chvíli, nemusí být deliktem ve chvíli jinou.

Neznám slovenský zákon, ale pokud je stejný jak u nás tak za obec se považuje zastavěné území označené cedulí začátek a konec obce. tyto podmínky mají KUMULATIVNÍ charakter.. důsledek si odvozte sám.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

6. 8. 2009 6:16
nic moc

Článek nic moc a kdyby autor víc sledoval provoz ušetřil by pokutu i ostudu s tím co napsal.Styl vhodný někam ke krbu s přáteli ne na blog.Navíc možná kdyby v dané "díře "bydlel a párkrát uskakoval před "kochajícími se doktory"tak by lépe hodnotil práci policie SR.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

3. 8. 2009 10:01
Textík Ok

i když mě moc nepobavil. Ale prosím vás, pane, srovnejte se trochu s přechodníky...

0 0
možnosti
T

tomikm

3. 8. 2009 10:32
Re: Textík Ok

souhlas ! Pokud bych takto "uměl" zacházet s mateřským jazykem, snad bych se do psaní blogů ani nepouštěl... (toužíc, třeštíc - pouze s ženským rodem!!). Ať žije Český jazyk !  ;-)

0 0
možnosti
JH

jirha

3. 8. 2009 7:42
Mě by tedy

hlavně vadilo to že kontrolují v takovýchto prd--ích v den dopravní špičky ale přitom je na hlavních tazích není vidět. Tam by dle mého soudu měli pomáhat tím že řídí dopravu a chránit tím že chytají magory a ne se soustřeďovat na vedeljších tazích.

Například Praha. V pátek se kontroluje rychlost na příjezdu do města a v neděli na výjezdu z města. Že je v protisměru bouračka jim neva a klidně pokračují v kontrole. To by mělo být stanoveno zákonem jako trestný čin a patřičného poldu včetně jeho šéfa by měli potrestat 14-ti dny veřejně prospěšných prací typu výkopy příkopů kooem silnic.

0 0
možnosti
JT

čita

2. 8. 2009 23:33
Styl

je věcí autora. Jen si vážení přiznejte,kdo z nás,včetně mně, ty přechodníky  uměl dýl,než pár hodin ve škole ? Fakt je,že těch úseků - značka vesnice a pak území  veverek,je docela dost.V té vísce  aspoň můžou tvrdit,že tam někde v dáli je autobusová zastávka.Kdo to zná z Mělníka na Kokořín přes Chloumek,může  tak akorát počítat  pelechy zajícům,protože kromě nich cestou do vsi nic jiného nepotká.

Sice tam naši  veřejní ochránci příspěvky na ptačí budky  zatím nevybírají,ale až je napadne dát radar i z této příjezdové strany,začnu věřit že náčelník  fandí zeleným.

0 0
možnosti
Z

ZlejPes

2. 8. 2009 22:41
Rozverný rozšafa

Šmarjájóózef! Něco takového jsem již dlouho nečetl. Článek pana Přechodníka jest napsaný bujaře, sebevědomě a blahosklonně, řekl bych (pravopisem 20.-30. let) joviálně. Strašidelný styl.

"...a říkám: „Chlapci tady stojíme blbě, blokujete tou škodulí celý jízdní pruh. Já jsem vás akorát pouštěl před sebe.“ Kouká nechápavě.." - nevím, nevím, kterak by na podobnou rozšafnou familiárnost reagovali čeští policisté...

"Poznámka pro místní samosprávu: Vážení, co takhle omezit rychlost značkou na 60km v místech zastávek (ne v celém úseku) s dodatkovou tabulí platí v pracovní dny od 5 do 8hod a od 13 do 16 hod anebo ještě lépe udělat autobusovou zastávku přímo v obci a ne na silnici nad ní?" - rada se mně převelice líbí, jistě bude pro místní neobyčejně přínosná. Pro autora bude pak výhodou, že přehlédnutá tabule bude v ostatní době neplatná a za nepozornost nezaplatí pokutu...

0 0
možnosti
PG

quido

2. 8. 2009 18:17
naivní, kdo by si myslel

0 0
možnosti
PG

quido

2. 8. 2009 18:19
Re: naivní, kdo by si myslel

že je to jen problém slovenské policie ... i když v poslední době mám zrovna na slovenskou policii "pifku" taky (bydlím nedaleko a relativně často na Slovensko přejíždím) ....

0 0
možnosti
P

prying

1. 8. 2009 20:36
Kolárovice

Ano je pravda, jak to říkáte. X kilometrů v naprosté pustině, ale bohužel je to obec. Je ale zajímavé, že jim tenhle úsek unikl a dlouhé roky tady neměřili. Za to se vyřádili na Drietomě i v samotném Makově.

0 0
možnosti
PN

Stranger_in_Moscow

2. 8. 2009 21:20
Re: Kolárovice

Tam je to vážně svinstvo, hlavní silnice vede mimo vesnici, ale cedule tam jsou. Uprostřed ničeho tam pak je autobusová zastávka - notabene na kilometrové rovině, od hranic je to první místo, kde se dá jakž-takž bezpečně předjíždět.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

1. 8. 2009 19:44
No já bych se být vámi uklidnil

Před nedávnem se mi něco podobného salo u nás v Praze na výapdovce směrem na Prosek V Holešovičkách.Pokud to tam někdo zná,tak na mostě přes Vltavu je 70Km/h,pak je jeden nájezd na most(což policie považuje za křižovatku),kterým se prý ta 70ka ruší a hned za nájezdem je radar.Bez jediné cedule snižující rychlost na pade.Kdo to nezná,tak cáluje.I já jsem si tam zacáloval,zanadával si,ale pak uznal,že je to moje chyba.Stejně tak vy byste místo stěžování si na buzeraci měl propříště víc sledovat cedule u silnice;-)

0 0
možnosti
JN

Jules navždy

2. 8. 2009 13:07
Re: No já bych se být vámi uklidnil

No ono nejde ani tak o to, že by to byla nebo nebyla křižovatka, ale pokud může nějaké vozidlo najet na silnici v úseku za oním dopravním značením, pak se na něj vztahují normy platné v obci (jednoduše řečeno, on o té 70ce prostě nemůže vědět) a to stejné musí samozřejmě platit i pro ostatní.

0 0
možnosti