Ohlédnutí za zámeckou slavností v Bukovanech

Rytíři, dvořané, pážata nebo bílá paní? Či samotný pán kníže z Černé hory? Nikoliv. Kocour Modroočko, koně, poníci, psi, houpačky, mažoretky. Nádherná skvělá zábava pro děti z Dětské léčebny v Bukovanech u Příbrami a nejen pro ně.

Celou sobotu sluníčko pálilo, ale všem, kdo zúčastnili této kulturní akce plné atrakcí pro děti i dospělé na zámecké zahradě bukovanské léčebny to vůbec nevadilo. Kofola i pivo tekly proudem. Klobásám nikdo neodolal. A tak s příjemným pocitem v žaludku přítomní podle libosti sledovali divadelní představení pro děti, vystoupení mažoretek, výcvik služebních psů, nebo se projížděli na koních, či v kočáře.

Zájemci o historickou vojenskou techniku si prolézali jak legendární Jeep americké armády tak Gaz rudé armády. K dispozici byly klouzačky, prolézačky, pro děti bylo připraveno první i poslední. Zaměstnanci léčebny, sponzoři i dobrovolníci se překonávali. Prohlídka interiéru léčebny byla vrcholem vstřícnosti personálu.

Ale nezůstalo jenom u prohlídky. Snad každý dospělý si nechal změřit tlak i BMI. Nezůstal jsem pozadu. Zdravotník mi po shlédnutí mých výsledků doporučil okamžitě zpřísnit pitný režim a výrazně zvýšit přísun tekutin. To mi nemusel říkat dvakrát. Ta klobása mi také chutnala více s pomyšlením, že ještě nejsem obézní, ale mám pouze mírnou nadváhu. Sice těsně, ale pořád jen nadváhu.

Pokud máte děti, nebo nemáte a nevadí vám jejich smích, pak si příští zámeckou slavnost určitě nenechte ujít. Lidé milí, atmosféra rodinná, ceny mírné, zábava zdvořilá. Kdo vstoupil, neprohloupil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivan Kratochvíl | pátek 18.6.2010 17:45 | karma článku: 7,50 | přečteno: 1036x