Gajda na hrad, nebo alespoň do parlamentu

Před pár minutami jsem se dozvěděl, že Václav Gajda existuje. Emigrant, podnikatel, člověk hlásící se ke kořenům ve středu Evropy. Člověk mediálně naprosto nezajímavý se stal hrdinou dne. I přes riziko soudních sporů oznámil svým brigádníkům, že s nimi nadále nepočítá, protože jsou Kanaďané. Jak nemravné. Tedy z hlediska Kanaďanů. Jak povznášející a úsměvné ze strany naší, Evropské. 

Hle, Evropo, my malé Česko, jsme tvým středem, jsme tvá součást. Otevřeli jsme svou ekonomiku, děláme ti co ti na očích vidíme, znojemským okurkám tvary rovnáme, viniční tratě nerozšiřujeme, armádu postupně rušíme, zbraně nevyrábíme, radary neviditelné letouny vidící dále nevyvíjíme……abychom všem ukázali, jakou jsme tvoji vzornou součástí, tak ty teď, když nám velká, mocná Kanada ukazuje, že si s námi může pohrávat jak kočka s myší, oznamuješ, že to projednáš, přijmeš usnesení a v době poté, neaktuální, se vyjádříš. Hlavně abys nemusela nic dělat. 
A tu, neznámý don Guichote zvedá praporec a ukazuje všem těm velkoústým promotérům jednotné, jediné velké Evropy: útok na každou součást celku, je útokem proti celku a jako s takovým je třeba zacházet. 
Dovolte dovětek. Pane prezidente Klausi, v mnoha věcech s vámi nesouhlasím, ale děkuji, že jste Lisabon nepodepsal.

Ada džives tu sal baro murš, kada džives hyno tiro.


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivan Kratochvíl | pátek 17.7.2009 13:15 | karma článku: 24,77 | přečteno: 2075x