Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nikdo netvrdí, že nebudete mít  ž á d n ý  důchod. Bude nejspíš jen poměrově nižší, než ty dnešní, takže ten, kdo si k němu nic nenašetří, bude asi muset žít skromněji.

0 0
možnosti
Foto

Pánové, dá se říct, že máte každý svůj kousek pravdy. Mnohdy také záleží na úhlu pohledu. Tedy odkud se kdo kouká. Nicméně, zkuste si nezaujatě přečíst rozhovor s Františkem Nepilem, který v roce 1991 vysílala Svobodná Evropa.

(František Nepil vystudoval matematiku na oxfordské univerzitě, a pak pracoval čtrnáct let v londýnské City jako finanční odborník, u firem Datastream, Akroyd and Smithers Futures a u investiční banky Warburg Securities.) Odkaz je zde:

http://www.blisty.cz/art/67863.html 

Je mi 57 let a pamatuju si dost. A zatím jsem i ekonomicky aktivní, a na důchod (pokud se ho dožiju) si šetřím až se ze mně kouří, protože vidím jak to jde do kytek. Mnozí mí vrstevníci bohužel takovou možnost nemají. R^

0 0
možnosti
Foto

Dobrá situace důchodců je dána tím, že získali, díky minulému systému, levně své bydlení. To se již dalších generací týkat nebude, takže fakticky velmi zchudne. Bude si moci své levné, barevné televizory z Číny prohlížet pod mostem R^

0 1
možnosti

Tak jako tak nebude nikdo kdo by na důchody byl schopen přispívat.

0 0
možnosti

Nejsem si jistý, že případ privatizace bytu vaší babičkou je ten nejlepší případ. Tyto byty byly zpravidla prodávány za zlomek tržní ceny a zaplatili jsme to tak vlastně my všichni. Takže 3+1 v Praze říkáte. Mohu se zeptat za kolik jej vaše babička "privatizovala"? Kolik to stálo nás ostatní? Milion? Dva?

2 1
možnosti
Foto

Zajisté pochopíte, jestli na takovou otázku nebudu odpovídat. Ne že bych se bál něčí závisti. On totiž stejně náš nikdy nebude protože o něj podvodem přišla, ale to je jedno.

Myslím si, že je to dobrý příklad. I když za nižší než tržní cenu, pořád to znamená dát dohromady tolik peněz aby měla i na takovou částku, Pokud chcete jiný příklad, jezdívala každé léto k moři, většinou do Španělska nebo Itálie. Teď už nejezdí, to víte, klouby. A pokročilý alzheimer.

Co se týče toho prodeje za zlomkovou cenu, můžeme se hádat jak je to/není výhodné pro lidi a pro stát. Navíc ta její privatizace probíhala v době po všeobecné privatizaci, kdy se privatizovala řada státních podniků za hubičku. Bohužel mě se už nestane, že by stát (pro)dával ohromné státní podniky lidem vlastně zdarma.

0 2
možnosti

Jen jednu poznámku mladý muži.Ti staří lidé, kteří dnes berou důchod si na něj poctivě vydělali  za svou pracovní éru,Za jejich peníze  a jejich práci se postavila celá města, továrny,  prostě vše co dnes vy mladí užíváte.(dokonce jim bylo panem Klausem a Topolánkem ukradeno z důchodových účtů celých 360 miliard a vloženo do státního rozpočtu pod slibem navrácení) Jenže něco jiného je slib a něco je jeho splnění.Kdeže ty loňské sněhy jsou?Že ti darební politici po 23 letech všechno nechali rozkrást ,prodat a zase to ukrást je zase na Vás, aby jste to dali do pořádku, pokud chcete mít také nějaké důchody až budete staří .

6 6
možnosti

Ale nechte toho, pracovní morálku z dob socialismu si ještě mnozí pamatují. A ti mladí, ti vás momentálně živí. To, že nevíte odkud se peníze na Váš důchod berou Vás neomlouvá.

5 5
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Statečný majitel ustrašeného psa. Poslední dobou i nadšený vařil na http://ivayaku.blogspot.com