Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Až na toho presidenta, ten za to nemůže, ani současná pseudovláda. Je to prostě socialistický systém praktikovaný všemi vládami po 89. Vina je na straně nás občanů, kteří takový systém ve volbách preferujeme, lhostejno zda KSČ, ČSSD, ODS, TOP. Komu to vadí ať se zamyslí, nevolí menší zlo a nevěří předvolebním zmanipulovaným průzkumům. Je to jediná poklidná cesta jak se pokusit něco změnit.

0 0
možnosti
MS

Rozčilujete se sice spravedlivě, ale nevím proč. Pokud je mi známo, tak stanovisko státu (ústy premiéra Rusnoka) je takové, že nehodlá dotovat prodělečné podnikání soukromých subjektů a majitelé OKD zase tvrdí, že po roce 2014 nehodlají provozovat prodělečný důl. Takže ani stát, ani majitelé OKD, nehodlají práci nadbytečných horníků dotovat. :-)

0 0
možnosti
MP

Máte pravdu.Nikdo Vám to nevysvětlí.Oprášili staré komunistické: "já jsem horník , a kdo je víc?"

3 0
možnosti
RA

Konečně někdo, kdo má hlavu na krku a ne v prde*i

2 0
možnosti
Foto

K17a69r39e51l 40R81a30d73a

22. 9. 2013 13:33

Je to trochu složitější. Stát za hubičku prodal doly soukronmíkovi. Ten odčerpal zisky a nyní chce, aby stát nějak vyřešil to, že se z dolů už tolik nesype. Horníci jsou jen rukojmí a strašák pro stát.

0 0
možnosti
JP

soukromni od statu nic nechce ... soukromnik pouze upozornuje, ze ze sveho sponzorovat ztratovy byznys rozhodne nebude, a ze jestli stat chce tezbu zachovat, tak at si to take zaplati. pokud stat nic platit nechce, v poradku, bakala zamkne vrata, zahodi klic, rozda odstupne, a tim to pro nej konci.

3 0
možnosti
FD

Vážený pane.Daně se platily,platí a platit budou.Diskutabilní otázka byla,je a bude jejich výše a způsob jejich utrácení státem.Rozhodně nejsem příznivcem toho,aby stát sanoval to,kde krachuje soukromný podnik.Možná,bychom se ale měli také někdy zamyslet nad úplně jiným únikem našich peněz,které tomu státu dáváme.Je jedno jakou VŠ jste studoval,ale nedávno v jedné diskuzi odborový lékařský předák(byla to diskuze o tom,že naši medici odcházejí do zahraničí) řekl,že nás školy tohoto jednoho medika stojí 1 mil. korun.A on si odejde do Německa.A tam plní fondy sociální a daňové,které na něj nevynaložily ani kurunu.Takto slavné Němce,Angličany,Rakušáky a pod. dotoje celá východní evropa.To je panečku tržní hospodářství.A to,že dáváte peníze bohatým Němcům Vám nevadí? Mě ano.Ještě jedno.Nedávno byl článek,který napsal Angličan.Vlastní po Velké Británii několik restaurací a hotelů.Doslova napsal,že zvláště mladí Angličani jsou tak líní,že kdyby byl odkázán na ně,zkrachoval by a dnešní perzonál se skládá z lidí z východu.Já jenom podotýkám,že on by zkrachoval i tehdy,kdyby měl zaplatit příslušným státům sumy,které tyto věnovaly do výchovy a vzdělání těchto lidí.Především na západě by nastal veliký mazec a my bychom se možná dočkali i menších daní.Ale takovýchto věcí je daleko více.

0 1
možnosti
VH

A víte, že "vážený pán" prakticky nic nenamítal proti daním? Jen proti jejich užití. Proti konkrétnímu užití. Proti užití výlučnému - a správně se ptá, proč se má dotovat prodělečný důl Paskov. A zda by se dotovala prodělečná Škodovka.

1 0
možnosti
Foto

A že nerozčilujete nad finanční rekompenzací pro církve. A ty na rozdíl od těch dolů žádné pracovní místo ty rekompenzace nezachrání, spíše naopak.

A to jestli těch 150,- korun od každého občana budou vynaloženo efektivně, tak to skutečně závisí od  tzv. multiplikátoru. A kdyby třeba ukázalo, že útraty těch horníků opět povedou k tomu, že státní kasa od každého občana tím získá více než 150,- korun, tak už je pak věc k zamyšlení, ne?

4 8
možnosti
Foto

Vážený pane Řezníku, pletete jablka a hrušky. Církevní restituce je navrácení ukradeného majetku (teď se prosím nebavme o tom, jestli je to správně nebo jestli se vrací skutečně ukradený majetek, to je debata na jiné téma). Vrátit co bylo ukradeno není to samé jako platit někomu jeho práci a nepatří to sem.

Multiplikátor, kterým se zajišťujete je blábol. Představte si jaké by to bylo, kdyby se Váš sen splnil: Když dám těch 150 korun, firma kvůli tomu nezavře důl. V dole budou pracovat lidé a vydělávat peníze, které budou dále utrácet. A jejich útrata vytvoří další pracovní místa. To je ten Váš "multiplikátor".

Teď se ale podívejte: Když nedám 150 korun, možná se horníci dohodnou a sníží si mzdy, nebo přejdou do jiného dolu, část z nich dá výpověď. Já ale za těch 150 korun si koupím více věcí - víc chleba, víc jogurtů třeba. Mlékárna a pekárna pak budou mít víc práce, budou potřebovat více surovin, které koupí od zemědělců, a víc lidí, kteří by jogurt a chleba vyrobili takže ti lidé dostanou práci jinak, jinde. To je taky "multiplikátor".

Jediný rozdíl mezi oběma variantami je v tom, že v tom Vašem snu já platím zahraniční firmě její zisk.

9 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Statečný majitel ustrašeného psa. Poslední dobou i nadšený vařil na http://ivayaku.blogspot.com