Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kostižer

12. 11. 2010 18:26
Má lékařka se mě svěřila,že.......

.....tak jako dnes, se nikdy v životě neměla. Má 45 let a ordinuje pouze do 12.hodin.

0 0
možnosti
ML

MeDick007

13. 11. 2010 0:33
Re: Má lékařka se mě svěřila,že.......

Odesla z nemocnice do pseudosoukromna... I kdyby pracovala 8h denne se ma stale lepe...

0 0
možnosti
AH

alex hart

12. 11. 2010 15:26
Jak to vlastně je ?

Řekl bych, že podceňovat práci lékařů není pro společnost nijak dobré. Na druhou stranu ta vychcanost, že někteří lékaři souběžně vykonávají na stejném pracovišti současně několik povolání, noční se v řadě případů prospí atd. , to je přeci taky k zamyšlení.

.

Zatím jakýkoliv ministr zdravotnictví, který do tohoto  chtěl sáhnout a udělat pořádek, byl lékařskou mafií vyštípán. Takže ona ta pravda bude asi někde mezi. Dejme doktorům relativně slušné platy, úměrné podmínkám naší společnosti. Jsou studovaní a musejí svou odbornost trvale prokazovat, mají i dost vysokou zodpovědnost. Měli by dostat slušný plat. Problém je jen v tom, že oni si asi představují, že si vydupou, že u nás dostanou tolik co v Německu, nebo v Anglii. A na to tahle společnost nemá.

.

Na druhou stranu páni lékaři, víte kolik je mezi vámi lemplů? Třeba mezi praktickými lékaři? To už dnes s lékařstváím nemá téměř nic společného!!! To už je jen úřad.

0 0
možnosti
ML

MeDick007

13. 11. 2010 0:35
Re: Jak to vlastně je ?

praktici su v nemocnici jako zamestnacni? Oni jsou sukromnici (spise pseudo,,)

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

12. 11. 2010 15:16
lékaři mají opravdu málo

mnoho odborníků také odešlo raději dělat prodejce léků.

0 0
možnosti
K

Karuška

12. 11. 2010 12:32
lékaři

Myslím, že lékaři na tom nejsou zle. Moji maminka ležela v nejmenované nemocnici v Brně.Potřebovala jsem informaci, jak se bude maminčin stav vyvíjet, neboť má rakocinu a metastázy v kostech a játrec. Od pondělka jsem se snažila sehnat telefonicky lékaře, protože v 15,  již žádný lékař nebyl na oddělení. Ve středu jsem jela osobně, ale oštřující lékař opět nebyl. A v sobotu nebyl na oddělení ani 1 lékař prý přijde v 21, 00 na vizitu.Chápu, že mají velké znalosti, ale s těmi přesčasy to nebude tak zlé.:-(

0 0
možnosti
ML

MeDick007

13. 11. 2010 0:39
Re: lékaři

Caro onkologie, dermacky, rehabilitace. Akutni pripady resi slouzici lekar z interny. Ale platy maji 17 000-22 000 v hrubem. Pripadne prescasy delaji na interne. Jeste se urazej ze tam neni non stop. Ja kdyby nemusel, tak na prescasy prdim zvysoka.. vice mene je mam vnucene (jinak by zbytek musel pracovat 8 a vice prescasu mesicne... t.j. vice nez 120 .. cca 160h v prumeru)

0 0
možnosti
P

pepepo

12. 11. 2010 12:12
Proč ti prodavači prostě neodejdou

a svou káru táhnou dál, soboty něděle pořád za 12000 hrubého. Kdyby přestali obsluhovat doktory, byl by klid. Ať si doktoři chlévskou mrvu navozí sami a knedlík si vypěstují.. Nebo nakroutí špagetu!/:-/

0 0
možnosti
P

pepepo

12. 11. 2010 12:14
Re: Proč ti prodavači prostě neodejdou

A je také správný výpočet: prodavač 12000 hrubého, lékař  trojnásobek 36000 hrubého a ani o fous víc. Všem ostatním snížit platy!

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 11. 2010 11:17
tady je ovšem nutné se zeptat

Jakou práci doktoři soustavně dělají a jakou práci dělají při přesčasech. Když to srovnám s řidičem kterej musí soustavně sledovat provoz nebo dělníkem u stroje, nebo i ženskou u pokladny.Tedy, kdyby skutečně doktor celej tejden den co co den celou šichtu a operoval a operoval, byl by primář šílenec kdyby ho hnal na přesčas aby tam zase celou dobu stál a operoval.To by se pochopitelně dočkal ledna přílivu exitů, které by unavení lékaři v polospánku dooperovali.

Ovšem jak jsem viděl v lednu když jsem ležel v nemocnici-z týdne 2 operační dny, jinak doktor akorát 3x denně oběhne pacienty, nakáže sestřičkám co mají dělat a zase si jde sednout. V noci tuplem, tam je ta pohotovost (onen přesčas) opravdu pohotovostní, kdyby se některému pacientovi přitížilo, tak jde sestra pana doktora vzbudit.Taky se mi jednou stalo, že mě přivezli domlácenýho do nemocnice a sestra šla po celé nemocnici shánět nějakýho doktora co by se na mě podíval:)A vsadím se že nahlášenej přesčas jich tak mělo spoustu

0 0
možnosti
ML

MeDick007

13. 11. 2010 0:49
Re: tady je ovšem nutné se zeptat

Kdyz sla zhanet, tak bud operoval, nebo byl na konsiliu. Spat sa nekdy da a nekdy ne. V kazdem pripade v 7:00 musi byt kazdy fit. Jsou pripady co tahaji celou noc a pak musi zustat. Tahal jsem i 72h... A spanek.. non stop by asi kazdeho liklidovalo a usnul by kazdy i behem operace... celo primo do operacni rany.. Proto sa snazime kdyz tam mame byt min 32h non stop vo volnejsich chvilich si zdrimnout. NIkdy nevme co se stane... Jinak skus frajere riice kdyz bude mit povinny spanek 5x zbudit... A udelat mu to 3x tydenne... Pak naplnit autobus takymi komousmi a dat nejakou horskou cestou... v noci...

0 0
možnosti
J

jurneff

12. 11. 2010 10:55
Zapomněl jste ve vašem výčtu

na lékaře praktiky, kteří také bezprecedentně nedodržují Zákoník práce. Ordinují totiž 4 až 6 hodin denně a  pátek mají obvykle volný. ;-D

Paradoxně praktik je finančně lepší džob než nemocniční "dochtor" sloužící po nocích.

0 0
možnosti
S

sůva

12. 11. 2010 10:59
Re: Zapomněl jste ve vašem výčtu

Poprask je kolem lékařů v nemocnicích - praktici neodcházejí. Ale víte, že to určují pojišťovny ? Platí do určité výše a dále lékaři nedají nic  i kdyby pracoval 16 hodin denně. Stejné je to teď v nemocnicích- můžou vás operovat-ale nedostanou za to ani korunu- peníze jsou vyčerpány....

0 0
možnosti
S

sůva

12. 11. 2010 10:53
Skvěle a pravdivě napsáno - a já už toho nechal

- 25 let jsem operoval nádory dětí na klinice, žil v paneláku a jezdil stařičkou Hondou , namloval jsem si jak je mé povolání důležité a jednou budu oceněn, vždyt zdraví a vzdělání jsou ty nejcennější věci.  Před 8 lety jsem odešel ze zdravotnictví , s kamarádem učitelem (jak příznačné) založil firmu na vyvážení jímek, dnes máme 5 cisteren, 5 zaměstnanců a na golfu oba střídavě bereme telefonické objednávky ( děsně náročné) a s příjmem nad sto tisíc měsíčně bydlím v novém domku,mám BMW a hlavně volno a uznání . Nikdy mě nikdo tak neprosil o záchranu dítěte jako o vyvezení jímky třeba v neděli - to se platí výrazný příplatek. Prostě v tomto státě se za navrácení zdraví neplatí, za ho..a ano a na dřevo v hotovosti . Osm let stačilo k nápravě- takže nikdy není pozdě.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 11. 2010 10:53
Nejdřív zjistěte, co udává statistika, pak pište

1. Do příjmu nejsou započítávány vedlejší ani jiné úvazky. Ani by je statistika neuměla k jednotlivým lékařům přiřadit. Každý pracovní poměr je počítán jako samostatné zaměstnání (po přepočtu na plný úvazek).

2. Platy jsou zásadně přepočítávány na plný úvazek, na normální pracovní dobu. Takže jsou přesčasy korigovány (v průměru se projeví pouze přesčasové příplatky).

3. V průměrném platu ostatních zaměstnanců jsou rovněž zahrnuty přesčasové příplatky, příplatky za noční směny, vynucené polohy, rizikové práce, nezdravé prostředí. S těmito průměry srovnáváte.  Nechcete i tu srovnávací základnu snížit o tyto položky?

Je dobré znát, než se rozčílíte.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

12. 11. 2010 10:46
Prostě

Prostě jim jejich plat stačí. Sice se přidají ke křiku, který vyvolá některý z nich, ale to by koneckonců udělala každá profesní skupina. Zvýšení platu je jedna z mála změn, které jsou zde lidé přijmout bez remcání.

No a co se týká těch lékařů, kteří měli na víc, než ten šedý průměr, no tak si jistě v tichosti místa v zahraničí našli a nemají potřebu to hlásat v médiích a bít se za ty méně schopné. Proč taky.

No a co se týká doby studia? Tak to je jen a jen věc tohno dotyčného, který si to studium a posléze zaměstnání vybral. Někdo si vybere dobř, jiný hůř, další úplně špatně. Ale určitě by nebylo dobře někoho odměňovat za vzdělání a ne za odvedenou práci. To funguje jen v hybridu, který se jmenuje "státní správa".

Studujte, učte se, zvyšujte si své znalosti, prohlubujte je, ale jen proto, aby se zvýšila vaše hodnota na trhu práce. Ne proto, aby nad vámi druzí plakali, či aby to studium byl doživotní poukaz na mzdu dle vašich představ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Ačkoli jsem povoláním a vzděláním právník, nejsem schopný mlčky přihlížet politickému dění, které se často řídí mylnou vidinou okamžitého efektu.

Seznam rubrik