Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

MZak

17. 12. 2010 1:12
certifika neni zarukou vubec niceho

Internet je anonymnim mediem a nejake certifikaty a jine protokoly ho nikdy nespasi. Internet je neosobni komunikace a bude vzdy anonymni,protoze vam nikdy nikdo nedokze,ze jste za tim PC sedel prave vy!A je jedno jestli sifrujete certifikatem nebo nesifrujete.Porad tam nejste vy jako osoba.To by Vam ten certifikat museli nastrelit do mozku.Pokud bojujete proti spamu,tak jiz existuje mnoho jinych a mnohem jednoduzsich technologii,ktere dokazi spam uplne znicit.Napriklad  Sender ID nebo DKIM a pritom je staci implementovat jen na SMTP serverech se stavajici technologii a protokolem.Nemusite resit certifikaty lidem.Problem je ale takovy,ze o to nikdo nestoji.Znamenalo by to ztratu zakazniku.Kdyz si uzivatel zaplaca schranku spamem, protoze dava svuj mail pornostrankam,tak si pak aspon zalozi novy.A to je to oc tu bezi.Pocet  zakazniku (schranek serveru) ovlivnuje cenu reklamy.Takze cim vic tim lip.Admini verejnych sluzeb jen virtualne bojuji se spamem.A admini firem s tim problem nemaji.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 12. 2010 14:27
tak doufejme že to bylo myšleno jako sranda

Jednako aby to přineslo nějaké bezpečnostní výhody,by ty certifikáty musely být nařízený celosvětově.A to nejen právně,ale i technicky - tedy aby připojení a přenos bez těch certifikátů dat nebyl vůbec možnej (třeba z programů, trojských koní, atd..). Na těhle premisách zatím jakékoliv větší bezpečnostní úpravy internetu ztroskotaly. Na co jsou místní zásahy které udělují milionové pokuty za spam když  ten skutečně hromadný spam jde hlavně z Číny - to si můžeme leda stěžovat na lampárně.

A technicky? Samozřejmě že už dnes existují návrhy protokolů které by umožnily posílat třeba jen maily s nějakýma certifikátama a ostatní maoly blokovat.Jenže aby se mohly použít, musely by je implementovat všechny mailové servery na světě. Jinak nemají smysl.

A co se týče výhod při přístupu na placené stránky? Což jako znamená že by na tom certifikátu byly pro majitele toho placeného webu přístupné osobní informace  klienta?Jeho jméno, adresa .identifikační (rodné) číslo??

0 0
možnosti
K

Kozel_

16. 12. 2010 13:30
Trochu složitě řečeno, ale správně

Ano, nadávání na internetovou anonymitu je nesmysl. Z hlediska skutečné zodpovědnosti lze zjistit téměř vše, anonymitu nemusí zaručit ani připojení se někde z hotspotu, tedy na otevřené síti někde v kavárně nebo nákupním centru. Je to jak u aut, těžko prokazovat osobu, identitat počítače se ale dohledá snadno.

A souhlas s posledním tvrzením. Než složité certifikáty, tak doporučit lidem, kterým vadí povrchová anonymita, aby se v daném prostředí nepohybovali. Vadí Vám, že diskusní fórum je žumpa? Tam tam nechoďte diskutovat.

Policie by měla pátrat po pedofilech, nacistech, teroristech, komunistech atd., kteří internetu zneužívají. Ale řešit různé urážení na internetovém prostoru, to fakt nejde. Hodně práce se zjištováním, výsledek malý.

0 0
možnosti
VS

apoc9

16. 12. 2010 13:06
...

Právo na soukromí Vám asi nic neříká. To že si každý může o vás zjistit cokoliv není zase až tak pravda - není to tak jednoduché.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 12. 2010 13:06
Každý certifikát jde snadno

ZKOPÍROVAT.

Internet je nekontrolovatelý živel. Podívejte se do Číny. Přestože se velice autoritativní vláda snaží tak pro tyk do opravdu chtějí žádné jejich "omezení" nefunguje.

Pokud chcete internet regulovat tak ho musíte zrušit. (Vypnout servery). Je zcela zbytečné vůbec plýtvat energií ve snaze regulací sítě. Už tak je problém regulovat vlastní stolní počítač

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

16. 12. 2010 12:22
zpoplatnění např. emailů

o tom se již uvažovalo.......... na druhou stranu na internetu ten kdo chce být identifikován má též problém nemsí to být on. Fandím svobodě a tak i svobodnému internetu R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 726x
Ačkoli jsem povoláním a vzděláním právník, nejsem schopný mlčky přihlížet politickému dění, které se často řídí mylnou vidinou okamžitého efektu.

Seznam rubrik