Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Nejen kamenná divadla měla problémy s komunisty! My, jakožto ochotníci (nejméně tři z deseti členů souboru spolupracovali s StB!), jsme chtěli hrát Dušičky od Vlastimila Venclíka. Dvě dušičky jsou v úvodu překvapeny, že letí do nebe, a je tam překrásné to žonglování komunistického atheismu s posmrtným životem. Komunisti nám vzkázali, že jistě nechceme hrát něco špatného, ale že to musíme dát posoudit okresní soudružce pro kulturu. Ta chuděrka musela vypracovat elaborát, že tato hra se pro nás nehodí, abychom ji realizovali.

Oni ti komunisti hlásají atheismus, ale když jim teče do bot, tak hledají Pána Boha. Gustáv Husák si na smrtelné posteli také zavolal kněze pro poslední pomazání!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Článek nevypovídá nic o Miloši Jakešovi, ale zato hodně vypovídá o jeho autorovi. Ubohé a trapné !Rv

0 5
možnosti
Foto

Ještě, ještě! R^

1 0
možnosti

... najednou je komousum nebe dobrý. To nevymyslis, to musíš zažít.

6 0
možnosti
Foto

Pokud narážíte na následující,

„Snad už sedíš v lepším světě bez hladu, bídy a rozdílů,“ , tak tento způsob léta byl nejednou vyobrazován jako peklo.

0 1
možnosti

Jen technicky - Milouš je stará verze jména Miloš, podobně jako Miloň. Je jich v republice stále přes 200. Ve jménu nevidím nic posměšného (pokud tam nedoplňuji třeba "komouš"). Třeba u Miloně Čepelky ta staročeské verze nevadí a nikdo se neposmívá. Jak ten "rozpor" vznikl u Jakeše je známo - farář ... I mé ženě šnapsem rozveselený farář napsal místo Zdenka - Zdeňka. Před 75 lety.:-)

U Jakeše mi je divné, že pracoval u Bati a ten mu umožnil vystudovat tzv. vyšší elektrotechnickou průmyslovku - v r.1944 ukončil s vyznamenáním. Což by mělo jistit nějako vyšší inteligenční úroveň.

Jinak u Jakeše souhlasím s hodnocením Jiřinky Švorcové - soudruh na to neměl ...

1 1
možnosti

K tomu Brlohu - České Chalupy kde se narodil byly jeho součástí. Mohlo jít o taktiku, aby to vypadalo, ale pochybuji, že se syn důstojníka Vojta F. narodil v r.1955 v osadě Jedovary. Spíš bych řekl, že v porodnici v ČB. Nebo ve Svinech, pokud tam nějaká byla. Já jsem o 9 let starší a rodila mě jen porodní bába a obě manželky se mi vysmívaly, že už tenkrát normální bylo, zejména v Praze, rodit v porodnici.

A k tomu Uljanov - Lenin, že je to bordel. Důvody jsou známy. Nechci to úplně srovnávat, ale například vynikající naše operní pěvkyně mého mládí Libuše Domanínská si dala jméno podle rodného Domanína.

1 1
možnosti

Jmenoval se Miloš. Proč píšete Milouš? Kopat do mrtvých, to je hrdinství? Kde jste byli před rokem 89? Jak jste se proti komunistům stavěli v té době? Když jsme po roce 89 chtěli trestat komunisty (kamarád v ČTV, rozhovor na ulici), napsala Mladá fronta - "Lůza promluvila!" Na to nikdy nezapomenu. A jak Havel dal za předsedu vlády sekyráře Čalfu. To jste řvali nadšením. Proto je mi z těch urážek trapně. Kolik bývalých soudruhů sedí v parlamentu a co ti ještě horší - ti Vám nevadí, nebo máte strach něco napsat? Vybočovali byste? Stařec a nyní mrtvý Miloš Jakeš byl označen, můžete, tak do něj, hrdinové.

2 2
možnosti

Jmenoval se Milouš, proč píšete Miloš ? Oslovte nežijícího důstojně - jeho skutečným jménem ! O čem tady píšete, kdo kope - kam kope ? Ten člověk se odkopal samotný, zesměšnil se a bylo to - Paradoxní postava - ... :

Eskapády spojené s jeho křestním jménem. Ve skutečnosti se totiž jmenoval Milouš. Užívat své pravé jméno - odmítal. Zřejmě proto, že působí směšně a v našich zeměpisných šířkách je spojeno s komickým hrdinou Jirotkova románu Saturnin ... :-)

1 1
možnosti

Mučedníků je kopec., např. Jan Šverma. Zahynul při SNP - Ukradli mu boty ! Pak verze, že proradný Slánský mu podstrčil jiné - malé a nekvalitní.- Jiří Sovák oslovil fakt - Ano, umřel jim soudruh ! Dokud se komunisté vraždili sami, tak to ještě šlo. Tedy byl zlikvidován samotný Slánský a zbyla vdova. Ta odsoudila okupaci r. 1968 a následně podepsala "Chartu 77". Napsala i Husákovi, o propuštění politických vězňů.

Samotný Gustáv - Augustin, nesouhlasil s vyšetřováním svého věznění - Poškodil by matku - stranu ! Do kobky osobně přivedl L. Štrougala a vyprávěl - Uvedeno - "Paměti a úvahy". Dnes,mocný rezident a generální tajemník ÚV KSČ - Leží ve svém hrobě sám, zcela osamocen ...(Bratislava - Dúbravka) ...

. Já osobně přemýšlím nad Pojmem - Svazek dělníků - rolníků a pracující inteligence. Používalo se často. Nicméně ten pojem - "Pracující" ?. nechápu dodnes. Tedy vlastně bylo sdělováno, že v socialismu existuje i inteligence - Nepracující ?! Kdo to je - byl ?Pokračovat možno donekonečna - Úloha zimní obuvi v revolučních dějinách + příklady, viz kolega Vodvářka ... :-)

5 0
možnosti
Foto

V jedněch pamětech jednoho antikomunisty jsem narazil na tvrzení, že je pravdou, že Slánský Švermovi pomohl do hrobu.

0 0
možnosti
Foto

Takže - Miloš Jakeš z Českých chalup byl vlastně Milouš Jakeš z Brlohu. Myslím, že jde o komunistickou tradici. Lenin byl Uljanov a říjnová revoluce začala v listopadu. Jak měl ten socialismus/komunismus fungovat, kdy v tom byl takový chlív?

7 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, žádný Lenin, ani Uljanov nikdy neexistoval, toliko novinář Svatkovský, který si občas zahrál na Lenina. Asi tak jako profesor Marsden na TGM.

0 1
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik